Delicatese Literare
Recenzii

Pasiune și satin roșu, Seria Salem de Corina Cindea, Editura Hathor – recenzie

Pasiune și satin roșu

Corina Cîndea

Editura Hathor

  • Seria Salem

1. Dragoste și mătase albă – Editura Librex – recenzie
2. Pasiune și satin roșu – Editura Hathor
3. Iubire și catifea albastră – Editura Hathor – recenzie

”Salem — Un oraș al cărui nume te duce cu gândul la vrăji și supranatural.

Deși oficial se întoarce în Salem pentru a participa la nunta prietenului său, Quinn Carson are și altceva în plan. Dacă în urmă cu câteva luni o relație cu o anumită “vrăjitoare” din oraș părea ceva imposibil, acum totul s-a schimbat, însă nu așa cum se aștepta el.

April Barnes nu mai este fata pe care o știa. Nimic nu mai este cum era, iar asta îl face să se îndoiască de planul său.”

Pasiune și satin roșu ne încântă cu o poveste romantică foarte frumoasă, condimentată cu mult umor, replici spumoase, momente fierbinți și o picătură de paranormal.

Chimia dintre cele două personaje principale ale cărții, Quinn și April, a fost evidentă încă din primul volum al seriei, Dragoste și mătase albă. Tot atunci am aflat că cei trei buni prieteni, Logan, Quinn și Declan ispășeau o pedeapsă pentru o gravă greșeală din trecut, de pe vremea când erau studenți. Cu toții deosebit de inteligenți și mânați de teribilismul specific vârstei, se distraseră accesând bazele de date ale Pentagonului și altor agenții guvernamentale, printre care și NASA. Deși nu avuseseră niciun folos material din activitatea lor, fapta era un delict federal grav pedepsită de lege. Din fericire, li se oferise o alternativă la anii grei de pușcărie și anume să semneze un contract pe termen nelimitat cu o agenție guvernamentală, urmând să execute sarcini în numele acesteia și anume să descopere hackerii care spărgeau bazele de date și să refacă sistemele de securitate ale instituțiilor afectate. Cei trei se agățaseră cu ambele mâini de șansa miraculoasă oferită și, o perioadă, părea că duceau o viață perfectă, făcând ceea ce le plăcea, câștigând o grămadă de bani, călătorind mult și având nenumărate aventuri în locurile unde ajungeau.

Însă, în timp ce Logan își asumase orice risc pentru a se putea elibera de contract și a rămâne împreună cu Faith, ceilalți doi rămăseseră în continuare legați de contract și obligați să plece în altă parte pentru a îndeplini o altă misiune.

Revenit în Salem pentru a participa la nunta lui Logan, după ce lipsise o perioadă de nouă luni, Quinn era decis să o recucerească pe April, șatena temperamentală cu ochi verzi care-i pusese inima pe jar și îi bântuise visele, neputând-o uita nicio clipă.

“Un foc pe care l-am văzut cândva în doi ochi verzi și pe care l-am tot căutat de atunci încoace, dar nu l-am mai găsit la nimeni.”

Pentru a-și îndeplini scopul propus, Quinn găsise o cale de rezolvare pentru a se elibera de constrângerile contractului și își cumpărase un aprtament în Salem, rugând-o pe Faith să i-l mobileze.

Neștiind însă prea bine cum va fi primit și dorind să-i atragă atenția lui April încă de la prima vedere, făcând-o geloasă, Quinn a venit însoțit de o tânără superbă, agățată de el ca o liană.

Însă el va fi cel mai surprins, un nod puternic formându-i-se în gât după ce a observat strălucitorul inel de logodnă ce-i împodobea degetul lui April.

“La dracu’!

Puțin îmi pasă că înjur în biserică sau că mă holbez ca un tâmpit, dar nu-mi pot muta privirea de pe mâna ei. Mai exact, de pe mâna ei stângă și de pe inelul care aruncă slabe străluciri în lumina lumânărilor din jur, parcă bătându-și joc de mine.”

April, la rândul ei, suferise enorm când Quinn plecase, fără nicio explicație. Auzind că acesta va reveni în Salem pentru nunta prietenului lui Logan, April apelase la o stratagemă disperată, pentru ca acesta să nu-și dea seama cât de mult o afectase plecarea lui. Astfel, la propunerea lui Justin, prietenul ei din copilărie, acceptase să joace rolul de logodnică a acestuia pe tot timpul campaniei electorale în care acesta candida. Însă, o singură privire aruncată în direcția lui Quinn când intrase în biserică fusese de ajuns ca toate sentimentele ei să revină în forță.

”Quinn.

În clipa în care am intrat în biserică, singurul lucru pe care l-am putut obseva a fost el. Același păr șaten ușor ciufulit de parcă tocmai a scăpat din mâinile unei femei, același zâmbet superior, aceiași ochi căprui-aurii a căror privire m-a făcut să tremur de-atâtea ori.”

Deși Quinn nu avea de unde să știe că logodna lui April nu era reală, era decis să o recucerească prin orice metodă, aruncându-și în luptă toate armele de care dispunea. Cu mult șarm, perseverență și tachinând-o în permanență, Quinn reușește să-i slăbească încetul cu încetul rezistența lui April, care nu mai poate nega sentimentele pe care le avea pentru el.

”Anul trecut, el a fost cel care a încercat să păstreze distanța, iar în ultimele săptămâni, am încercat eu. Fără să reușim. Nici atunci, nici acum. Din contră, a devenit din ce în ce mai greu să stăm departe unul de altul, de parcă o forță nevăzută ne-ar împinge unul spre celălalt, o forță în fața căreia nu ne putem împotrivi. De când s-a întors, a fost mereu în jurul meu și mi-a dovedit că între noi este mai mult decât o simplă atracție.

Inspirând adânc și privind în ochii lui aurii și calzi, îmi dau seama că nu are rost să mă mai ascund și este momentul să o recunosc și cu voce tare.”

Ca și precedentul cuplu din serie, Logan și Faith, și cuplul Quinn-April avea vise premonitorii, fiecare dintre cei doi visându-se împreună cu celălalt într-un decor de satin roșu.

Se părea că totul avea legătură cu Simone, vrăjitoarea ce trăise în urmă cu peste o sută de ani și care, încă din copilărie, după ce fetițele găsiseră o carte ce-i aparținuse, le provocase celor trei viziuni în care Faith era înconjurată de mătase albă, April de satin roșu, iar Piper de catifea albastră, țesături și culori care deveniseră preferatele fiecăreia. Iar când una dintre ele își găsea ursitul, acesta începea să aibă aceleași vise ca și aceasta.

În ciuda limbii ei ascuțite și a temperamentului ei aprig, April era complet inocentă, Quinn constatând cu satisfacție masculină că era primul ei iubit, clipele lor de pasiune fiind deosebit de fierbinți.

”Și la fel de uimitor este și modul în care corpul ei răspunde fiecărei atingeri de-ale mele, la cel mai mic gest.”

Totuși, lucrurile erau departe de a se fi liniștit. April avea o datorie morală față de Justin, iar dacă s-ar fi anunțat public că logodna fusese ruptă, șansele lui Justin ar fi devenit practic nule în campania electorală. Astfel, la rugămintea lui April, Quinn este de acord să se vadă o perioadă în secret, deși nu îi convenea deloc situația, mai ales că el, spre deosebire de April, își dăduse seama că Justin era de fapt îndrăgostit de ea și spera să transforme logodna lor într-una reală.

Un moment teribil de amuzant, la care am râs în hohote, are loc când Quinn ajunge la apartamentul lui April și o găsește pe aceasta împreună cu Justin și… un preot! Înnebunit de panică, Quinn nu poate gândi logic și are impresia că Justin a găsit o cale pentru a o constrânge pe April și a finaliza logodna cu o căsătorie, repezindu-se să-l dea afară pe preot și interogând-o pe April dacă i-a mărturisit acestuia tot ce au făcut ei. Abia după mai multe replici savuros de picante a realizat ce gafă a făcut, preotul fiind de fapt tatăl ei!

”- Dar, după cum ați ghicit, nu mai e nevoie de dumneavoastră, indiferent de ce ați fost chemat, spun împingându-l ușor spre ușă, dar Aprilie mă oprește din nou.

– Quinn, el e părintele meu.

Încerc să analizez ce vrea să însemne asta, dar răbdarea mea a ajuns aproape de zero după nebunia de azi, așa că doar rânjesc.

– Părintele tău? Iubito, să înțeleg că i-ai mărturisit tot ce am făcut noi doi? Absolut tot?

April scoate un fel de geamăt adânc și, cu obrajii în flăcări, își ascunde fața la pieptul meu. Brațele mele o înconjoară într-un gest instinctiv și o lipesc mai bine de mine.

– Puteai să sari peste unele amănunte, spun râzând, iar ea se îngrămădește și mai mult în mine.

Abia apoi încep să-mi dau seama că ceva nu este așa cum ar trebui.

Peste capul lui Aprilie, îl pot vedea pe Justin cu mâna la gură, încercând să-și ascundă râsul. Chiar dacă nu s-a mișcat de pe canapea, umerii îi tresaltă din cauza râsului înfundat. Nu-i înțeleg veselia bruscă și sunt din nou tentat să îl lovesc.

Apoi îmi întorc privirea spre bărbatul de lângă noi. Două pete roșii îi colorează acum obrajii și am impresia că răsuflă destul de greu.

– Spre dezamăgirea mea, April nu mi-a povestit nimic de tine.

Ochii mi se măresc și îl privesc șocat. Ei, poftim! Preotul e amator de amănunte picante!”

O serie de încurcături le vor pune lui Quinn și April relația la încercare iar cei doi vor învăța prețioasa lecție că o dragoste adevărată trebuie să se bazeze pe încredere reciprocă, iar suspiciunile și gelozia nu își au locul.

Mi-a plăcut mult cum, în momentele de cumpănă, atât April cât și Quinn au fost susținuți necondiționat și sfătuiți de prietenii lor.

După multe peripeții și întâmplări, unele foarte amuzante, altele tensionate, cei doi au reușit să-și găsească o binemeritată fericire, dispărând toate secretele și tensiunile dintre ei.

”Iar când îmi lipesc gura de buzele ei dulci, sunt vrăjit de modul în care îmi răspunde chiar și în somn și îmi dau seama că sunt înconjurat exact de lucrurile pe care mi le-am dorit: pasiune, satin roșu și parfum de lăcrămioare.

Într-un cuvânt, April…”

Abia aștept să apară și ultima carte din serie, iubire și catifea albastră, în care vom afla cum se va finaliza povestea de iubire dintre Declan și Piper, un cuplu savuros care m-a făcut să râd de multe ori în hohote cu tachinările lor reciproce, pline de umor! ❤

Mulțumesc autoarei Corina Cîndea și Editura Hathor pentru cartea oferită pentru recenzie

Am menționat cartea în Top 10 cărți contemporane care m-au făcut să râd

Cartea Pasiune și satin roșu poate fi comandată pe site-ul editurahathor.com. Tot de acolo puteţi comanda şi celelalte cărţi ale autoarei Corina Cîndea.

Recenzii cărți Corina Cîndea

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți pline de umor

15 Comments

Spune-ți părerea!