Delicatese Literare
Recenzii

Pasiunea – seria Driven vol.2 de K. Bromberg, Editura Bookzone – recenzie

Pasiunea

(Fueled – 2013)

K. Bromberg

Editura Bookzone

An apariție: 2021

K. Bromberg, una dintre cele mai bine vândute autoare New York Times și USA Today, scrie romane contemporane romantice, emoționante, erotice și cu un strop de realitate. Ea însăși este puțin din fiecare personaj feminin pe care îl creează: inteligentă, încăpățânată, rezervată, prietenoasă, determinată, emotivă, puternică și cu o inimă mare. Pe toate acestea le afișează zilnic față de soțul ei și de cei trei copii, alături de care locuiește în sudul Californiei. Chiar dacă și-a publicat prima carte mai mult din capriciu, Kristy a reușit să vândă din 2013 peste un milion și jumătate de copii ale cărților sale în 17 țări diferite.

1. Ispita – Driven – 2013 – recenzie

2. Pasiunea – Fueled – 2013

3. Ciocnirea – Crashed – 2014 – recenzie

3.5. Raced – 2014

4. Aced – 2015

5. Slow Burn – 2015

6. Sweet Ache – 2015

7. Hard Beat – 2015

8. Down Shift – 2015

O cursă intensă și periculoasă spre... iubirea adevărată

Descoperă o poveste în care inima lui Colton și a lui Rylee accelerează la fel de intens ca mașinile de curse periculoase. Oare se vor ciocni fatal sau vor merge împreună pe aceeași pistă a vieții?

Ce faci când cel de la care nu așteptai nimic devine, dintr-o dată, bărbatul pentru dragostea căruia te vei lupta cu toate puterile?

Colton mi-a furat inima. Nu mă așteptam să se întâmple, nu mi-am dorit asta, dar, când a intrat în viața mea, mi-a trezit în suflet sentimente pe care le crezusem moarte pentru totdeauna și o pasiune de care nici măcar nu mă credeam capabilă.

Rylee a căzut dintr-un depozit direct în viața mea și de atunci nimic nu a mai fost la fel. A rămas aici și încă luptă pentru mine fără teamă de întunericul care mă bântuie. Nu am niciun dubiu că dintre noi doi, ea e sfânta, iar eu sunt păcătosul.

Cum se face că singurul lucru pe care niciunul dintre noi nu l-a dorit – acea noapte fatidică – ne-a făcut pe amândoi să luptăm atât de mult unul pentru altul?

Colton îmi taie respirația, îmi oprește inima în loc și mă readuce la viață cu o simplă atingere. Dar cum pot iubi un om care nu îmi permite să-i văd sufletul complet, fiind prea înspăimântat să-și înfrunte demonii, prea orgolios să mă lase să-l ajut? Mă îndepărtează pentru că nu vrea să descopăr secretele trecutului său plin de umbre, de durere, de traume. Îl iubesc, îmi doresc să am răbdare, să am puterea de a ierta, dar totul are o limită.

Cum e posibil să doresc o femeie care mă neliniștește, mă sfidează și mă obligă să văd că în abisul adânc și întunecat al sufletului meu există cineva demn de dragostea ei? O persoană care am jurat că nu voi mai fi niciodată. Inima ei tandră și corpul ei atrăgător merită mult mai mult decât voi fi eu capabil să-i ofer vreodată. Știu că nu pot fi ceea ce are nevoie, așa că de ce nu o pot lăsa să plece?

Suntem conduși de ispită și alimentați cu pasiune, dar oare este suficient pentru a fi pregătiți de ciocnirea cu iubirea adevărată?

„Colton și Rylee s-au întors – mai fierbinți, mai dulci și mai pasionali ca niciodată. Mi-a plăcut acest nou capitol din aventura lor epică. K. Bromberg scrie povestea de dragoste perfectă, plină de mister, scene fierbinți și emoții intense.” – Ella James, una dintre cele mai bine vândute autoare USA Today

Pasiunea ne oferă o continuare palpitantă a primului volum din serie, Ispita. Cei doi eroi vor avea parte din plin de pasiune, momente fierbinți, scene emoționante, replici amuzante (m-am distrat la culme citind încercările lui Colton de a descoperi de la ce provin inițialele poreclei A.C.E. pe care i-o dăduse Rylee la prima lor întâlnire), dar și certuri, neînțelegeri, incertitudine și suferință.

Sfârșitul primului volum ne-a lăsat mască. După o seară feerică plină de momente fierbinți și de tandrețe, Colton și Rylee au adormit împreună pentru prima dată. În miezul nopții, Rylee a realizat că Colton este pradă unui coșmar teribil și a încercat să-l trezească. Zbătându-se necontrolat, Colton a lovit-o pe Rylee. În momentul în care s-a trezit la realitate, Colton a avut o reacție halucinantă, jignind-o pe Rylee, spunându-i că aventura lor s-a terminat și trebuie să plece. Văzând că aceasta rămăsese stană de piatră, Colton i-a aruncat geanta în piept și a scos-o afară cu forța din casa lui, îmbrăcată doar într-un tricou.

La începutul celui de-al doilea volum aflăm explicația acelui comportament extrem de controversat, primul capitol fiind scris din perspectiva lui Colton. Atrocitățile trăite de acesta în copilărie îi lăsaseră răni sufletești adânci. Oripilat de faptul că o lovise pe Rylee în timpul coșmarului pe care-l avusese, Colton decisese că cel mai bun lucru pentru ea ar fi să îl părăsească și încercase să-i ofere și un motiv beton. După plecarea ei, Colton a rămas pustiit sufletește și s-a prăbușit plângând în hohote. Din fericire, Rylee s-a întors după haine și, văzându-l la pământ, având destulă experiență căpătată în lucrul cu copii abuzați, a realizat motivațiile comportamentului lui agresiv și a reușit să-l consoleze, transformând furia, durerea și rușinea care-l copleșiseră în pasiune sălbatică. Totuși, după momentele fierbinți trăite împreună, Rylee a avut grijă să-i precizeze că este ultima dată când îi tolerează o astfel de ieșire față de ea, sugerându-i ca, pe viitor, dacă se va mai simți vreodată depășit de situație, să-i ceară un ”pitstop” – folosind un termen din cursele de mașini -, în loc să încerce să o alunge.

În continuare, deși este evident că sentimentele unuia față de celălalt devin tot mai puternice, neînțelegerile dintre ei sunt departe de a se fi terminat, relația lor mergând mai degrabă în ritmul ”un pas înainte, doi înapoi”. Deși pasiunea se menține în permanență la cote maxime, Colton îi transmite lui Rylee tot felul de semnale amestecate, aruncând-o de la agonie la extaz: ba o surprinde cu gesturi pline de tandrețe, care o fac să spere că el este dispus să-și asume relația, ba se răcește inexplicabil, evitând-o câteva zile în momentul în care ei i-a scăpat o declarație de ”Te iubesc”.

Explicația dureroasă pentru reacția lui Colton o descoperim în următorul capitol, scris din perspectiva lui. Pentru el, iubirea este ceva toxic, formula ”te iubesc” fiind folosită de propria lui mamă ca o formă de șantaj emoțional pentru a-și obliga copilul să suporte molestările îngrozitoare din partea dealerului ei de droguri, sacrificându-și fără scrupule copilul pentru o nouă doză.

Iar, când în sfârșit Colton reușește să-și domolească demonii interiori răscoliți de amintirile trecutului, lucrurile o iau din nou razna în urma intrigilor lui Tawny, fosta iubită a lui Colton și actuala lui angajată în departamentul de marketing.

Sfârșitul celui de-al doilea volum ne poartă într-un montaigne-rousse amețitor. După momente idilice pline de speranță, finalul ne aruncă direct într-un iad emoțional, făcându-ne să așteptăm cu nerăbdare următorul volum, Ciocnirea, pentru a descoperi ce se va întâmpla în continuare.

Fragment din carte:

„Visez, știu că visez, dar cum de ea este prezentă aici, chiar și în timp ce dorm? A pus stăpânire pe fiecare gând al meu, în fiecare minut din fiecare blestemată de zi, iar acum mi-a intrat și în nenorocitul de subconștient.

Îmi forțează limitele.

Mă îmblânzește.

Mă consumă dorința de ea.

Mă terorizează ideea de a iubi iară.

Rylee e ca începutul unei curse, îmi blochează bătăile inimii și mi le accelerează în același timp. Mă face să mă gândesc la lucruri la care nu ar trebui să mă gândesc. Pătrunde adânc în întunericul din mine și mă face să mă gândesc la când, nu la dacă.”

Seria Driven a ajuns să fie ecranizată de Passionflix.

Cărțile autoarei K. Bromberg pot fi comandate pe bookzone.ro, libris.ro, carturesti.ro, librariadelfin.ro, elefant.ro, dol.ro, emag.ro

Recenzii și prezentări cărți K. Bromberg

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți Editura Bookzone

 

10 Comments

Spune-ți părerea!