Delicatese Literare
Recenzii

Pasiunea unei femei vol. 2 de Virginia Henley, Editura Miron – recenzie

Pasiunea unei femei vol. 2

Virginia Henley

Editura Miron
Anul apariției: 2017
Titlul original: A woman of passion
Traducerea: Dagmar Popescu
Număr de pagini: 335
Transportându-ne în strălucitoarea, plină de intrigi, Anglie a epocii elizabetane, readucând la viață o eroină care chiar a trăit la curtea reginei Elizabeta, Virginia Henley îmbină în ultimul ei roman, detaliul istoric, bogat, cu o somptuoasă poveste de dragoste – o sărbătoare plină de strălucire, a ficțiunii romantice…
Sclipitor…” – PUBLISHERS WEEKLY
Dacă primul volum al acestei cărți ne-a cucerit prin pasiunea și curajul unei femei, acest al doilea volum ne va convinge că eroina este dispusă să înfrunte viața cu curaj și să-și apere iubirea!
O carte pe care o trăiești la intensitate maximă! Pe care o devorezi și pe care o vei adora!
Virginia Henley este autoarea care cucerește fără drept de apel inimile cititorilor de historical-romance!
Bess este personajul principal al cărții, o tânără uimitoare, curajoasă și cu un mare spirit de sacrificiu; dar care conștientizează că își dorește tot ce poate fi mai bun în viață, fiind dispusă să facă orice pentru a-și atinge scopul.
Momentul în care Rogue pleacă pentru două săptămâni la Londra se încheie cu:
„- Mulțumesc pentru aceste prețioase zile la Northaw. Te ador, Bess.”
Dar, cele două săptămâni care trebuiau să-i despartă deveniră trei, patru…șase… Bess este din ce în ce mai nervoasă, se simte abandonată, mai ales când descoperă că este însărcinată! La apariția lui Will… Bess se ceartă cu acesta, spunându-i că este însărcinată…
„- Nu mă mărit cu tine, Rogue Cavendish, chiar dacă ai fi ultimul bărbat de pe pământul ăsta! spuse Bess încăpățânată.”
Ca orice femeie îndrăgostită însă, cedează:
„Stând alături de William pentru schimbul de jurăminte, Bess avea senzația că-i va exploda inima de bucurie. Când William îi puse în cel de-al treilea deget un inel de căsătorie cu diamant, toate îndoielile ei dispărură. Când au fost pronunțați soț și soție, și Bess a realizat că în sfârșit era Lady Cavendish, era beată de fericire.”
Iar fericirea și iubirea lor crește pe măsură ce apar și roadele iubirii lor. La fel de înflăcărați și hotărâți să își trăiască viața la maxim, Bess și Will fac tot ce este posibil ca destinul să le surâdă mereu.
O poveste uimitoare, care ne poartă în Anglia elizabetană, într-o Londră condusă de interese și avantaje politice, de manevre și profituri… O lume în care bărbații au puterea, ei conduc lumea, iar femeile sunt cele care intermediază… Bess este specială: nu se lasă călcată în picioare sub nici o formă, dorințele ei sunt lege. Totul se petrece exact așa cum își dorește!
Autoarea are un talent aparte în a purta cititorul în Anglia acelor vremuri, prezentând un tablou istoric îmbinat cu povestea romantică într-un mod veridic și captivant.
„- Prima oară când te-am întâlnit, te-am întrebat dacă ți-ar plăcea să ai trei case. Răspunsul tău a fost atât de direct, atât de convins. <<Sigur că mi-ar plăcea.>>, ai spus tu. M-ai mustrat că râdeam de tine și ai jurat că vei avea propria ta vastă gospodărie. În acea primă zi, am știut că te vroiam. Am simțit imediat că ambiția ta se potrivește cu a mea.
… îi declară Will atunci când îi oferă o casă cadou, după nașterea fiului lor, Henry…
Un cuplu a căror poveste de dragoste încântă orice suflet romantic!
Dar climatul istoric în continuă schimbare, al acelor vremuri este cel care îl pune pe Rogue pe gânduri…
„- Bess, eu mi-aș putea pierde poziția, dar asta nu din cauza unui conflict meschin de personalitate. Mary nu va privi cu ochi buni un om care a desființat mănăstirile și casele religioase din toată țara. Fără îndoială că va începe prin a restitui Bisericii toate pământurile. 
– La naiba, așa este. Ah, ce noroc că am scăpat de Northaw și ne-am băgat banii în Chatsworth.”
Replicile ce stârnesc râsul, modul franc în care Bess spune lucrurilor pe nume, sunt cele care detensionează atmosfera, făcând cititorul să se mai relaxeze puțin.
Datorită conjuncturilor politice, atât Bess cât și Will, se conformează noii puteri conducătoare. Pentru binele copiilor lor sunt dispuși să facă orice:
„- Cavendish și cu mine avem de gând să dăm impresia că ne conformăm.”
… îi mărturisește Bess prietenei ei Elizabeth, succesoarea la tron a reginei Mary… Dar, odată cu înscăunarea lui Mary, apar și problemele pentru soții Cavendish, probleme ce se soldează cu decesul lui Rogue Cavendish… Durerea lui Bess este cutremurătoare, efectiv nu mai găsește forța de a continua, se simte părăsită și singură…
„Bess era amorțită. Încremenită, ca și cum un perete de piatră s-ar fi prăvălit asupra ei. Nu putea simți, nu putea gândi, nu putea funcționa în nici un fel. De data aceasta soarta îi dăduse o lovitură din care nu-și va mai reveni niciodată.”
Eroina noastră este totuși o luptătoare. Nu se va lăsa prea ușor. Este dispusă să lupte pentru a-i spăla onoarea lui William! Plus că, pe regina Mary o urăște din tot sufletul. Durerea lui Bess se mai atenuează odată cu moartea lui Mary și urcarea la tron a reginei Elizabeta, iar buna ei prietenă îi dă un loc de onoare la curtea regală.
„Elizabeth îi recompensase pe toți pe care-i știa Bess, cu numiri importante, dar nu se gândise niciodată la o poziție oficială la Curtea Elizabethei, pentru ea însăși! Bess nici măcar nu era sigură că își dorea așa ceva.”
O carte incitantă despre destinul unei femei puternice care trăiește într-o lume a bărbaților, într-o epocă în care aceștia conduceau lumea iar femeile erau supuse acestora. Bess este o eroină plină de curaj, care își înfruntă cu curaj problemele și care este hotărâtă să le depășească.
Autoarea efectiv m-a cucerit! Efectiv m-a uimit modul în care acest personaj feminin devine un model de urmat, o femeie puternică și respectată într-o lume a bărbaților.
Bess se simte atrasă de Lordul Talbot, dar refuză să îi dar refuză să îi devină acestuia amantă. Acestuia și oricărui alt bărbat… doar dacă este vorba de o căsătorie va face excepție.
Sir William St. Loe este viitorul soț, pe care îl acceptă la sugestia reginei deși este conștientă că nu-l va putea iubi niciodată. Dar este un om de onoare pe care îl respectă. Dar, cum în prietenia unei regine nu poți pune bază atunci când știi prea multe despre aceasta, Bess se trezește încarcerată: soțul ei nu reușește să obțină eliberarea acesteia…
Dar, cine o salvează???
Apare, în schimb, Lordul Talbot… care întotdeauna a fost Cavalerul în armură strălucitoare care o scoate din multe probleme grave! Reușește și de data aceasta?
Care va fi până la urmă destinul celor doi vă las pe voi să descoperiți citind această carte de nota zece!!

Am avut parte de o poveste complexă, plină de răsturnări de situație și am cunoscut o femeie deosebită! Care știe să iubească din tot sufletul și cu pasiune!
Mulțumim Editurii Miron pentru cartea Pasiunea unei femei de Virginia Henley oferită pentru recenzie.

Cărțile autoarei Virginia Henley pot fi comandate pe elefant.rolibrarie.netemag.rolibris.ro

6 Comments

Spune-ți părerea!