Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Paula și eleva cea nouă de Katja Reider, Editura DPH – recenzie

Paula și eleva cea nouă

Katja Reider

Editura Didactica Publishing House

Ilustratii de Franziska Harvey

Editie: Necartonata

An aparitie: 2019

Nr. pagini: 64

Traducator: Cristina Radu

An apariție: 2019

Cititorii Junior-Campion 6-7 ani (nivel 2 – Ușor-ușor, învăț să citesc!)

Colectie: Paula cea mai buna prietena a mea
  • Paula învață să înoate – nivel 1
  • Paula învață să meargă pe bicicletă – nivel 1
  • Paula și eleva cea nouă – nivel 2
  • Paula salvează o pisicuță – nivel 2
  • Paula și o aniversare de neuitat – nivel 3
  • Paula pleacă în excursie – nivel 3 – recenzie
Editura DPH te așteaptă să intri în clubul „Cititorii DPH” și îți propune titluri atractive pentru ca nivelul tău de citire să atingă rapid nivelul de Maestru-Campion. Succes!
Seria ”Paula, cea mai bună prietenă a mea” are în centrul atenției un personaj vioi și simpatic, cu care toate fetițele se pot identifica. Paula are vârsta apropiată de cea a cititoarelor ei și le împărtășește acestora întâmplări din viața de zi cu zi. Paula are subiecte frumoase despre diverse subiecte, dedicate fiecărui nivel de lectură.
Paula însoțește cititorii DPH de la nivelul miniCavaler până la nivelul Maestru – întocmai ca o adevărată prietenă!
Paula își dorește foarte mult să aibă o prietenă cu care să meargă la școală și căreia să-i spună toate secretele. Când în clasă vine Elena, o colegă nouă, Paula e foarte fericită. Dar se ceartă cu ea și pare că nu vor putea fi niciodată prietene. Însă într-o zi, Paula are un necaz, iar Elena e cea care îi sare în ajutor.

Paula și eleva cea nouă este o foarte frumoasă carte pentru copii în vârstă de 6-7 ani – Cititorii Junior-Campion – nivel 2 – Ușor-ușor, învăț să citesc!
Cu o copertă atractivă și ilustrații foarte sugestive, scrisă într-un stil facil și prietenos, potrivit vârstei copiilor cărora se adresează, Paula și eleva cea nouă oferă o lectură încântătoare micilor cititori.
Povestea transmite mesaje și îndemnuri la prietenie, bună înțelegere, toleranță, acceptare și este ușor de citit, scrisul fiind mare și lizibil.
O nouă elevă vine în clasa lui Paula, iar învățătoarea a repartizat-o să stea lângă Paula, iar Filip, vechiul ei coleg de bancă, trebuie să se mute. Paula regretă. Filip e așa de hazliu! Dar, se încurajează ea, cu siguranță și noua elevă, Elena, e simpatică.
Din păcate, toate eforturile Paulei de a se împrieteni cu Elena par să se lovească de un zid, astfel că Paula răbufnește la toaleta fetelor, unde o întâlnește pe prietena ei, Mia.
”- M-am săturat! exclamă Paula. Elena asta e ciudată rău!”
Una din ușile toaletei se deschide, iar de acolo iese chiar Elena! Ce situație jenantă! Oare se mai poate repara ceva? Paula ar vrea să-și ceară scuze, dar nu știe cum să procedeze.
Din fericire, totul se va rezolva a doua zi, când Paula va primi un ajutor neașteptat de la Elena. Vă las să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba.
Odată ce au comunicat deschis, cele două fetițe au înțeles punctul de vedere al celeilalte și și-au dat seama cât de tare te pot înșela uneori aparențele și cât de ușor pot fi rezolvate neînțelegerile dacă se discută sincer despre ele.

O carte caldă și educativă, pe care o recomand cu drag!

Cartea Paula și eleva cea nouă de Katja Reider poate fi comandată de pe edituradph.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *