Delicatese Literare
Prezentari carti

Pe serviciul adversarului de John le Carre, Editura Litera, Colecția Buzz Books

Pe serviciul adversarului

(Agent Running in the Field – 2019)

John le Carre

Editura Litera

Colecția Buzz Books

Data apariției: ianuarie 2021

Nr. pagini: 320

Traducător: Andreea Năstase

David John Moore Cornwell, pseudonim literar, John le Carré (19 oct. 1931 – 12 dec. 2020), este un autor britanic de romane de spionaj. În deceniile 1950 și 1960, când Cornwell a lucrat pentru Serviciul Secret și Secret Intelligence Service al Regatului Unit, a început să scrie romane de spionaj sub numele său literar, John le Carré.

Pe serviciul adversarului – o poveste clară, compactă, conținând cantitatea perfectă de răsturnări de situație și piste false.

Nat, un veteran al Serviciului Secret de Informații din Marea Britanie, crede că anii săi de muncă în cadrul agenției s-au încheiat. Dar MI6 are alte planuri. Pentru a face față amenințărilor din ce în ce mai mari ale Centralei din Moscova, Nat este numit la conducerea Limanului, o subdirecție defunctă aflată sub egida Direcției Generale Londra, o groapă de gunoi pentru transfugii și informatorii de mâna a cincea.

Însă Nat nu e doar un spion redutabil, ci și un împătimit jucător de badminton. Partidele sale săptămânale cu Ed, un tânăr singuratic și introvertit, care urăște Brexitul, pe Trump și își detestă jobul la o companie de media, îi oferă singurele momente de respiro de la noul loc de muncă. Ceea ce nu știe însă Nat este că tocmai Ed va declanșa un șir de întâmplări care-i vor conduce pe toți cei implicați într-un adevărat vârtej de evenimente cu ramificații politice internaționale. 

”Pe serviciul adversarului” este un portret lipsit de compromisuri al epocii noastre, plin de tensiune și de umor, un roman scris cu talentul și verva-i bine cunoscute de către cel mai mare cronicar al vremurilor noastre.

„Un exemplu de măiestrie narativă. O poveste clară, compactă, conținând cantitatea perfectă de răsturnări de situație și piste false. Loialități împărțite, mobiluri incerte, agenți ruși, conflicte birocratice interne, spioni blazați, birouri dărăpănate – toate ingredientele pe care le doriți și le așteptați de la un thriller marca John le Carré sunt reunite aici.“ THE TIMES

„Le Carré oferă o poveste demnă de epoca noastră, asezonată cu amestecul clasic de trădare, manevre cu secrete de stat și fragilitate umană înduioșătoare… Pe serviciul adversarului nimerește drept la țintă, atât la nivel psihologic, cât și politic; e o întruchipare desăvârșită a thrillerului britanic de spionaj de cea mai bună calitate.“ OBSERVER

O carte substanțială, splendid scrisă, presărată cu o mulțime de surprize. Arta narativă ține de magie, iar le Carré este marele ei maestru.“ SPECTATOR

La chioșcurile de presă din țară, începând de vineri, 15 ianuarie 2021. Cartea va fi disponibilă la prețul special de 29,90 lei.

Cărțile din colecția Buzz Books pot fi comandate pe litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, librex.ro, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți din Colecția Buzz Books

 

Spune-ți părerea!