Delicatese Literare
Prezentari carti

Pe urmele iubirii – seria Sherring Cross de Johanna Lindsey, Editura Litera, Colecția Iubiri de poveste

Pe urmele iubirii

(The Pursuit– 2002)

Johanna Lindsey

Editura Litera / Alma

Colecția Iubiri de poveste

  1. Bărbatul visurilor mele (Man of My Dreams – 1992) – prezentare
  2. Iubește-mă o veșnicie (Love Me Forever – 1995) – prezentare
  3. Pe urmele iubirii (The Pursuit– 2002)
Melissa MacGregor, tânăra fiică a unui moșier din munții Scoției, așteaptă cu nerăbdare să plece în Londra pentru a debuta în înalta societate, unde speră să își găsească un logodnic. Dar, cu câteva zile înainte de mult așteptata călătorie, îl cunoaște întâmplător pe Lincoln Ross Burnett, un străin îndrăzneț, de care se îndrăgostește nebunește. Convinsă că tânărul misterios este destinul ei, Melissa pleacă la Londra cu speranța de a-l reîntâlni.
Încă bântuit de amintirile unor întâmplări tragice din copilărie, Lincoln Ross Burnett își vizitează locurile natale din Scoția după nouăsprezece ani de absență. Aici are parte de o surpriză: o cunoaște pe fermecătoarea Melissa și se hotărăște să facă orice pentru a se căsători cu ea.
Cei doi îndrăgostiți se reîntâlnesc la Londra, însă drumul lor spre fericire pare să fie imposibil. Numeroșii unchi ai Melissei, toți din clanul MacFearson, reușesc să-i alunge toți pretendenții. Și când află că Lincoln este nimeni altul decât dușmanul lor din copilărie, pornesc o adevărată luptă pentru a-l izgoni din viața nepoatei lor. Însă acesta este hotărât să înfrunte orice obstacol pentru a-și împlini dragostea. Dar cine va ieși învingător în cele din urmă – onoarea familiei sau iubirea?
„– Ţi-ar plăcea să fii… răpită?
Acum știa că nu vorbeau despre răpirea în sine, ci despre ceva mai intim, iar pulsul ei o luă razna, ca și cum el ar fi pronunţat chiar cuvântul la care se gândea. Cumva, se apropiase prea mult de ea. Îi putea simţi mirosul, îi vedea punctele aurii care îi făceau ochii căprui să nu fie atât de comuni. Deși degetele care îi mângâiau obrazul erau
fierbinţi, nu le îndepărtă.
Nu știa cum avea să reacţioneze dacă o săruta brusc. Apoi află. Fără îndoială, îi răspunse la sărut.”
„În public, privirile trebuiau să fie discrete, dar în privirea lui
din acea clipă nu era nici un strop de discreţie. Era plină de o dorinţă evidentă. O trase spre el, până când trupurile lor se atinseră, iar inimile li se contopiră. Îi sărută fruntea, tâmpla și, în cele din urmă, buzele.
Îi lipsise atât de mult, crezuse că îl pierduse pentru totdeauna!”
„– La început, nu l-a iubit, dar a fost ceva la acea primă întâlnire care i-a făcut pe amândoi să știe că vor să se căsătorească unul cu celălalt. Ea era sigură de asta. El a venit chiar a doua zi să ceară permisiunea de a o curta. Pe atunci, nu era dragoste, era numai atracţie. Ce vă spune asta? Știau – fie că a fost soarta sau vreo legătură inexplicabilă –, știau că erau făcuţi unul pentru celălalt.”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul PE URMELE IUBIRII de Johanna Lindsey, volumul al treilea al seriei Sherring Cross, după BĂRBATUL VISURILOR MELE și IUBEȘTE-MĂ O VEȘNICIE, disponibil de sâmbătă 05.01.2019 la chioșcuri alături de ziarul Libertatea!
Sursa: Cărți Romantice

Listă cărți Johanna Lindsey

Listă cărți apărute în colecția Iubiri de poveste ordonate după autor și serii

Colecția Iubiri de poveste ianuarie 2019

Cărțile autoarei Johanna Lindsey pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, emag.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Johanna Lindsey

Spune-ți părerea!