Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Pe urmele lui Dolofănțel – Walko – Editura DPH

Pe urmele lui Dolofănțel

Walko

Traducere: Alina Olteanu

Editura DPH

Nr. de pagini: 50

Grupa de vârstă: 5-7 ani

An apariție: 2017

Bilder von Walko este autor și ilustrator pentru multe cărți pentru copii din Germania. După ucenicia sa ca producător de plăci de imprimare, Walko a lucrat ca designer grafic, ilustrator și portretist independent, precum și ca artist de fundal și designer de producție pentru filme animate. Cu atâta creativitate, nu este de mirare că își evocă cărțile cu povești atât de iubitoare și amuzante. Locuiește în Germania.

Ups, ce-i asta? În timp ce merge cu UrSoc prin poiană, Iepurilă cade brusc într-o groapă. Și, ce să vezi? Nu e doar o singură groapă, ci sunt mai multe! Urme gigantice de pași străbat poiana în lung și-n lat. Împreună cu UrSoc, Iepurilă pornește pe urmele pașilor. Cine să fi trecut pe aici? Să fie oare temutul Monstru din Poiană? Cei doi prieteni știu exact ce au de făcut. Trebuie să pornească în căutarea monstrului! Pentru că nu există pe lume nicio creatură periculoasă, de care să le fie frică! Sau poate există...?

În Pe urmele lui Dolofănțel, pe care am găsit-o pe stoc pe Libris, Walko ne delectează cu o nouă aventură fascinantă a bunilor prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, care îi va captiva cu siguranță pe cei mici, iar pe cei mari îi va amuza.

Într-o zi frumoasă, ce nu anunța nimic deosebit, Iepurilă și UrSoc au plecat la plimbare. Nu mică le-a fost mirarea când au observat niște urme uriașe pe potecă. Existau legende precum ar exista un monstru în Poiana Iepurașilor, iar acestea păreau să prindă viață acum!

Nu doar ei erau speriați. Porcul de apă și prietenul lui, ariciul, le-au ieșit în cale, înspăimântați de-a binelea. Iar urmele păreau să ducă spre Satul Dovlecei, unde locuiau șoriceii. Aceștia nu ar fi avut nicio șansă în fața unui asemenea monstru, însă, ajunși acolo, Rilă-CavaleRilă și UrSoc au constatat că doar o căsuță dovlecel era puțin strâmbată, fiind atinsă în treacăt. Șoriceii o reparau nemulțumiți, întărind zvonurile despre ”monstrul” care gâfâia și mormăia, susținând că doar prezența lor de spirit i-a salvat de la a fi nimiciți.

Punând cap la cap indiciile, istețul Rilă-Cavalerilă a bănuit imediat că nu era vorba de un monstru, ci doar de… Dolofănțel! Cine era Dolofănțel și cum se va termina aventura celor doi buni prieteni, vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte. 😉

O minunată carte pentru copii, amuzantă și captivantă, din care cei mici vor învăța că aparențele pot înșela și că nu trebuie să ai prejudecăți.

Din aceeași serie încântătoare, superb ilustrată, avându-i ca personaje principale pe cei doi buni prieteni Rilă-CavaleRilă și UrSoc, mai fac parte: Hoțul din Poiana Iepurașilor, Comoara de la capătul curcubeului, O petrecere minunată de Crăciun, O scrisoare pentru Moș Crăciun, O aterizare cu peripeții, Talismanul buclucaș, O petrecere surpriză, Misterul minei de aur.

Cartea Pe urmele lui Dolofănțel de Walko poate fi comandată pe libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Walko

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

Recenzii și prezentări cărți Editura DPH

2 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *