Delicatese Literare
Prezentari carti

Personal de Lee Child, Editura Trei

Personal

Lee Child

Editura Trei

An apariţie:2015
Genul: thriller
Nr. pagini: 464
Titlu original:
Traducător: Constantin Dumitru-Palcus
Lee Child (pseudonimul lui Jim Grant) a urmat același liceu unde a studiat și J.R.R. Tolkien și apoi a făcut studii în Drept la Sheffield. După facultate a intrat în televiziune, unde a fost director de imagine timp de 18 ani.
Killing Floor (Capcana Margrave), prima carte din seria Jack Reacher (ajunsă la 20 de titluri), s-a bucurat de un succes uriaș încă de la apariție. Personajul lui Lee Child este un fost ofițer din poliția militară a Armatei Statelor Unite care cutreieră țară având slujbe dintre cele mai ciudate și investigând cazuri dubioase și complicate. Versiunea cinematografică a seriei, Jack Reacher, a fost lansată în decembrie 2012, avându-l pe Tom Cruise în rolul principal.
Un thriller din seria Jack Reacher: 
1. Capcana Margrove – Editura Humanitas – Killing Floor – 1997
2. Evadare imposibilă – Editura Humanitas – Die Trying – 1998
3. Tripwire – 1999
4. Running Blind – 2000
5. Echo Burning – 2001
6. Să nu greşeşti – Editura Humanitas – Without Fail – 2002
7. Persuader – 2003
8. The Enemy – 2004
9. One Shot – 2005
10. Nimic nu e uşor – Editura Rider’s Digest – The Hard Way – 2006
11. Ghinioane şi încurcături – Editura Trei / Belele şi ghinioane – Editura Rider’s Digest – Bad Luck and Trouble – 2007
12. Nimic de pierdut – Editura Rider’s Digest – Nothing to Lose – 2008
13. Gone Tomorrow – 2009
14. 61 de ore – Editura Trei – 61 Hours – 2010 – prezentare
15. Merită să mori – Editura Trei – Worth Dying For – 2010 – prezentare
16. Ancheta – Editura Litera – The Affair – 2011
17. Urmărit – Editura Trei – A Wanted Man – 2012
18. Să nu te întorci niciodată! – Editura Trei – Never Go Back – 2013
19. Personal – Editura TreiPersonal – 2014
20. Convinge-mă! – Editura Trei – Make Me – 2015 – prezentare
21. Școala de noapte – Editura Trei – Night School – 2016
22. Filiera de la miezul nopții – Editura Trei – The Midnight Line – 2017 – prezentare
Jack Reacher e un singuratic. Fost polițist militar, acum duce o existența nomadă, fără niciun scop. Însă CIA și Departamentul de Stat american îl contactează. Cineva a încercat să-l împuște pe președintele Franței. Un singur om ar fi putut s-o facă. și numai Reacher poate da de urma lui.
Alături de partenera sa, agenta Casey Nice, Reacher începe o cursă ce străbate Atlanticul și ajunge la Paris și Londra. Miza n-a fost niciodată mai mare – pentru că, de data asta, e vorba de o chestiune strict personală.
Suspansul din seria Jack Reacher pare desprins din filmele lui Hitchcock. – Independent
Lee Child revine în forță: ritm alert, dialoguri inteligente, atenția extraordinară la detaliu. – Daily Mail
Lunetisti. Gangsteri. Moduri ingenioase de a ucide. Femei puternice. Metropole și orașe mici. Arme. Cafea. Un nou roman, o nouă combinație. Un set limitat de factori. E greu să nu te repeți. Dar Lee Child nu se poate opri acum. Nu are cum să se oprească. Prea mulți depind de un singur om: Jack Reacher. – The Guardian
„L-am lovit din nou, cu o directă scurtă de dreapta, o lovitură colosală, care ar fi rupt un copac tânăr sau ar fi omorât un catâr pe loc. Una dintre cele mai țări trei lovituri trase de mine de când mă știam, iar asta spunea ceva. A suferit toate efectele mecanice corespunzătoare. Forța loviturii l-a făcut să se aplece violent în spate și a scos un icnet când șocul a ajuns la spatele plămânilor, s-a împleticit și piciorul i-a înțepenit. Dar n-a căzut, țipând de durere, cum ar fi fost de așteptat. Un om normal ar fi intrat în comă. Fiecare organ intern te arde, ai un milion de cuțite înfipte în spate, respirația îți e prea îngreunată ca să mai ţipi.”

 

Cartea Personal de Lee Child poate fi comandată de pe site-ul librex.ro, de pe alte librarii online, ca si de pe site-ul editurii.

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *