Delicatese Literare
Recenzii

Pervertirea – Educație sexuală pentru neveste de S.L. Jennings, Editura Trei, Colectia Eroscop – recenzie

Pervertirea – Educație sexuală pentru neveste pervertirea-educatie-sexuala-pentru-neveste_1_fullsize

S.L. Jennings

Editura Trei

Colecția Eroscop

261 pagini

Titlul original: Taint

Traducere: Cristina Buzoianu

1. Pervertirea – Taint – 2014

2. Dublă atracție – Tryst – 2015 – prezentare carte

Ce aflăm din prezentarea cărții de pe copertă:
În clipa asta, probabil vă întrebați două lucruri:
Cine sunt eu? Și ce naiba căutați voi aici?
Să începem cu întrebarea cea mai simplă:
Sunteți aici, doamnelor, pentru că habar n-aveți să v-o trageți.
Și cine sunt eu?
Sunt Justin Drake. și transform nevestele în târfe.
Iar acum… cu cine începem? 
Un bestseller New York Times plin de senzualitate, care dă frâu liber oricăror scenarii erotice și împinge limitele plăcerii dincolo de orice imaginație.
Aflați povestea seducătoare și provocatoare a unui bărbat care le învață pe femei tot ce trebuie să știe ca să-și facă partenerii fericiți în pat… și în același timp să-și împlinească fanteziile cele mai îndrăznețe.
În ciuda scenelor fierbinți de care suntem avertizați încă din prezentare, Pervertirea este neașteptat de romantică, are intrigă, dialoguri incitante, sfaturi provocatoare, reflecții interesante ale personajului principal, sentimente de iubire și chiar tandrețe.
Cartea este povestită la persoana întâi de Justice Drake, un bărbat extrem de atrăgător, care își făcuse o adevărată afacere din a consilia în privința relațiilor sexuale soțiile unor bărbați putred de bogați, dispuși să plătească o avere pentru ca nevestele lor, de altfel frumoase, inteligente și grațioase, să învețe să îi satisfacă în pat.
Pentru a avea succes, Justice și-a impus o disciplină de fier în afacerea lui. Pe durata de șase săptămâni cât dura un curs își impunea o abstinență totală și, pentru a delimita și mai clar lucrurile, stătea în altă clădire decât participantele la instruire. De asemenea, asigura discreție totală. Tot personalul lui era ales cu multă grijă, iar ranch-ul unde se desfășura cursul era într-o zonă izolată. 
Vom afla mai târziu circumstanțele care îl făcuseră pe Justice să-și aleagă această meserie și, în același timp, să evite orice contact cu lumea bogată, preocupată doar de lux și aparențe. 
Un nou curs era pe cale să înceapă, iar participantele erau unsprezece femei, disperate să găsească o cale de împăcare cu soții lor. 
”Unsprezece femei disperate să se reconecteze cu bărbații lor de care speră să fie legate până la moarte. Bărbații care au promis că vor muta munții din loc în schimbul promisiunii lor de a se mărita cu ei Bărbații care și-au încălcat jurămintele pentru a-și satisface deviațiile sexuale și a-și alimenta orgoliile.”
În sinea lui, Justice le compătimește pe femei. Consideră că toate au fost victimele sindromului ”Pretty Woman”, celebrul film cu Julia Roberts și Richard Gere. Toate au dorit să-și găsească bărbatul nobil și bogat care să se îndrăgostească nebunește de ele și să le ofere confort, bogăție și lux.
 ”Dar lucrul pe care aceste doamne nu reușesc să îl priceapă e că, indiferent ce au făcut pentru a pune mâna pe Richard Gere-ul lor, trebuie să facă înzecit ca să-l păstreze.”
Deși le învață pe femei tot felul de tehnici menite să le facă mai atrăgătoare și mai încrezătoare în puterea lor de seducție, Justice știe, din informațiile culese despre fiecare în parte că, de cele mai multe ori, nu era vina lor că relația mersese prost. Fie aveau un soț gay care-și ascundea cu disperare înclinația sexuală, făcându-și soția să se simtă vinovată că nu îl mai atrage, fie soțul era chinuit de angoasele vârstei a doua și atras de  tot felul de fetișcane, fie, în cazul lui Evan Carr, era un ticălos macho, influent și plin de bani, un nenorocit infidel care tăvălea orice pipiță apetisantă care i se ivea în cale. 
Soția lui Evan, Allison, este o roșcată focoasă cu ochi mari ca de căprioară, albaștri, fascinanți. Allison provenea, la rândul ei, dintr-o veche familie plină de bani. Deși avea o diplomă în Afaceri și Finanțe, pasiunea ei era filantropia. Singurul ei iubit fusese Evan, cu care se căsătorise imediat după absolvirea facultății, cu binecuvântarea entuziastă a familiei ei. Din păcate, la scurt timp după aceea lucrurile începuseră să meargă prost între ei, Evan înșelând-o până și cu cea mai bună prietenă a ei, iar de câteva luni nu mai avuseseră nici un fel de relație intimă.
În ciuda autointerdicției lui de a se implica emoțional cu o cursantă, Justice se simte din ce în ce mai fascinat de Allison, cu felul ei natural și nesofisticat de a fi, pe care o vede ca pe un înger.
”E un înger. Îngerul meu cu aureolă de foc.
Nu-i pot găsi locul în camera asta cu pereții goi și mobilier puțin. O femeie ca ea ar trebui înconjurată de frumusețe, cufundată în tot ce e moale și catifelat.
Nu aruncată în întunericul dorințelor murdare.”
Pe măsură ce cursul avansează, seducătorul devine sedus, iar principiile de fier ale lui Justice se clatină din temelii. Ajunge să petreacă din ce în ce mai mult timp cu Allison, care îl vizitează la el acasă și se uită ore în șir la serialul Friends, pe care ea îl adora. Justice are grijă ca, de fiecare dată când ea venea în vizită, să aibă înghețată cu ciocolată și mentă, preferata ei. Poartă conversații lungi, fiecare deschizându-și sufletul și spunându-i celuilalt lucruri nemărturisite nimănui până atunci. Previzibil, la un moment dat cade și ultima barieră dintre ei și cei doi ajung să facă dragoste cu pasiune. 
Până la urmă, dragostea e ingredientul magic care face să meargă o relație, din toate punctele de vedere. În timp ce Evan o considera pe Ally vinovată de mersul prost al relației lor, insinuând că ea nu reușise să-i mențină interesul treaz întrucât nu era bună la pat, Justice, considerat un expert în domeniu, considera că ei nu i se poate reproșa nimic. 
”Vreau să spun că sunt foarte fericit că a venit, dar Ally nu are motive să fie la Oasis. Nu este nimic în neregulă cu ea. Absolut nimic.” 
Diferența esențială era că, în timp ce Evan se căsătorise cu Ally doar din interes, Justice se îndrăgostise nebunește de ea, iar micile ei stângăcii i se păreau fermecătoare. 
”E ciudat că niciodată nu îți dai seama cât de mult urăști să dormi singur până când nu ești forțat să o faci.
Gata. Am spus-o. Nu îmi place să dorm singur.
Sau poate că nu suport să dorm fără Ally cuibărită lângă mine, cu părul ei roșu, ciufulit care îmi cade pe față și mă sufocă în somn. Sau fără saliva ei care îmi picură pe piept sau fără accesele ei spontane de sforăit, care mă sperie de moarte în timpul nopții.
Dumnezeule! Ador totul la ea.” 
Din păcate însă dragostea lor e pusă la grea încercare când, în urma unei trădări, identitatea lui Justice e dezvăluită în presă, un scandal imens se declanșează, în urma căruia ies la iveală secrete din trecutul lui Justice care o fac pe Ally să se întrebe dacă relația lor n-a fost decât o minciună, iar mobilul lui nu a fost decât răzbunarea. 
Vă las să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba și ce evoluție vor lua evenimentele. 
Deznodământul este foarte romantic, iar mesajul de la final este diferit radical de cel de la începutul cărții. Justice și-a restructurat complet programul și a creat unul, de mare succes, doar pentru cupluri. 
”Își dă seama că într-o relație este nevoie de două persoane.”, ne-a relatat o sursă apropiată ”doctorului sexual”. ”Punea toată responsabilitatea de a salva căsnicia pe umerii soțiilor, dar bărbații erau cei care le distrugeau. Acum vede lucrurile cu totul diferit… acum, că o are pe Ally.”

collage

Cartea Pervertirea de S.L. Jennings, Editura Trei, Colecția Eroscop poate fi comandată pe edituratrei.rolibris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice contemporane

Recenzii Editura Trei

Recenzii Colecția Eroscop

113 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *