Delicatese Literare
Retete

Pește la cuptor cu garnitură de pilaf cu legume

Pește la cuptor cu garnitură de pilaf cu legume

  • 3 pesti de mărime medie ( de aceasta data a fost macrou )
  • 1 lămâie
  • 1 ceșcuță de vin alb
  • Sare după gust

Preparare

Peștii se curăță bine, se sărează după gust și se așează în tava tapetată cu hârtie pentru copt unsă cu puțin ulei. Se așează rondele de lămâie (preferabil de curățat coaja, să nu fie puțin amăruie), se toarnă puțină apă în tavă și se stropesc peștii cu puțin vin alb, apoi se acoperă cu o folie de aluminiu și se dau la cuptor. După vreo jumătate de oră se înlătură folia și se lasă un pic la rumenit. Durata de coacere depinde de puterea cuptorului.

Se servește cu garnitură de pilaf cu legume, care se prepară astfel:

  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ardei
  • mazăre, fasole teci (optional)
  • 1 roșie mare dată pe răzătoare (sau roșii cubulețe de la conservă, sau o ceașcă de bulion)
  • sare
  • piper
  • 1 cană de orez
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 căni de apă fierbinte

Legumele tocate cubulețe se călesc în puțin ulei, se adaugă sucul de roșii, sare și piper după gust și orezul spălat în apă rece. Se toarnă deasupra apa fierbinte, amestecînd să se omogenizeze toate ingredientele.  Se dă cratița la cuptor cca ½  oră, în funcție de puterea cuptorului. Se scoate și se acoperă cu capac, să se facă mai pufos orezul. La servire, se toacă verdeață pe deasupra (eu prefer să toc pătrunjelul și să îl încorporez în orez când îl dau la cuptor). Se servește ca atare sau ca garnitură la pește sau la friptură.

Poftă bună!

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

11 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *