Peștera Comarnic

14

Peștera Comarnic

Vă invit în…peștera Comarnic, unde temperatura este de 9,5 grade și cu siguranță vă veți răcori bine! Aveți nevoie de haine destul de groase!
A fost o experiență pe care am încercat-o pentru prima dată în viața mea, aceea de a intra într-o peșteră! Peștera Comarnic nu este accesibilă publicului decât prin intermediul unui ghid autorizat, astfel se face că aceasta este închisă fiind necesară contactarea unuia dintre ghizii care au cheia porții. Se poate ajunge până la pesteră cu mașina pe un drum forestier destul de practicabil, dar noi am preferat ca de la cantonul Padina Seacă, să mergem pe jos, circa o oră și jumătate.

colaj pc

Vizitarea peșterii oferă un spectacol deosebit, am avut un ghid foarte atent, care ne-a condus pe traseu avertizându-ne permenent asupra posibilelor pericole – pietre, apă, teren alunecos – dar și povestindu-ne legendele legate de locurile din pesteră.
Peștera are trei nivele!!! – dar unul singur este accesibil publicului, celelalte sunt doar pentru cercetările speologilor.
Am trecut cu multe emoții prin sala Albei ca zăpada și cei șapte pitici, sala haiducilor unde se vede ”masa” și ”pălăria” căpitanului de haiduci! Am trecut prin sala zebrelor, care de fapt sunt pereți de piatră încrustați cu silex, am văzut ”ciorchinele de banane” , ”nuca”, un schelet al ursului de pesteră, ”porumbelul alb”, ”meduza”, ”claia de fân”, ”poarta sărutului” – o porțiune foarte strâmtă prin care am trecut în mersul piticului! – ”gura de rechin”, ”Cetatea” gândacilor!! și ”coroana” reginei gândacilor, sala Fecioarei cu Pruncul și am ”cântat” la orga peșterii – o formațiune de stalactite goale în interior!

colaj 1

colaj3

Peștera Comarnic este una dintre cele mai mari peșteri din țara noastră. Se află în Banat, în Munții Aninei, în apropierea localității localității Iabalcea, comuna Carașova, județul Caraș-Severin. Galeriile și sălile cunoscute până în prezent totalizează o lungime de peste 5km. Peștera are un caracter masiv, se compune din săli spectaculoase și formațiuni stalagmitice impresionante.

colaj 2

Şi un moment de odihnă binemeritat, admirând o privelişte absolut minunată!

relaxarecolaj pc

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

About Author

14 comentarii

 1. Superbe imagini! Foarte interesante informațiile!

  M-ai făcut să îmi doresc să vizitez cât mai curând Peștera Comarnic

 2. Clipa Narcisa Elena on

  E o pestera impresionanta! Nu am vizitat-o pana acum, dar in viitor o sa o fac cu siguranta. Nu am intrat in nicio pestera si mi-ar placea sa vad cum e in interior, am vazut doar saline, dar nu e acelasi lucru. Multumesc ca ati impartasit impresiile de calatorie cu noi!

 3. O pestera pe care imi doresc sa o vizitez si eu! Imi place sa vizitez pesteri, am vazut pana acum Pestera Muierii, Pestera Ursilor, Pestera Polovragi si Focul Viu, fiecare deosebita in felul ei.
  Multumim mult pentru informatiile foarte utile si frumoasa recomandare de calatorie!
  Pozele la randul lor sunt superbe!

 4. Cand o sa imi iau concediu o sa imi fac intinerariu pe baza acestei rubrici desi la ce cald e afara,acum as vizita pestera.

 5. Barbalata Mirela on

  De Bacau unde locuiesc sau Galati de unde sunt, este cam departe. Dar sper sa ajung sa o vizitez, tot intr-un concediu ca si tine Luiza

 6. Nici eu nu stiam! Ma bucur cu atat mai mult ca am aflat, cu cat e relativ aproape de mine, adica o pot vizita intr-o zi.

Spune-ți părerea!