Delicatese Literare
Prezentari carti

Petale in vânt de V.C. Andrews, Editura Litera

Petale în vânt

V.C. Andrews

Editura Litera
Nr. pagini: 508
Este al doilea volum al seriei
1. ​​Florile de la mansardă (Flowers in the Attic – 1979)
2. Petale în vânt (Petals on the Wind – 1980)
3. Spinii destinului (If There Be Thorns – 1981)
4. Semințele trecutului (Seeds of Yesterday – 1984)
5. Grădina umbrelor (Garden of Shadows – 1987)
Povestea începută în primul volum, continuă în „Petale în vânt”:
Amintirile terifiante ale experienţei din mansarda conacului Foxworth îi bântuie încă pe Cathy, pe Chris şi pe Carrie Dollanganger. Mama lor, altădată afectuoasă şi atentă, ajunsese să se poarte ca şi cum ei n-ar fi existat, cedând manipulărilor Oliviei Foxworth, bunica lor lipsită de suflet, care reuşise s-o convingă de faptul că cei trei copii erau rodul păcatului. Însă ei sunt complet inocenţi. Sau cel puţin aşa cred…
Acum, Cathy Dollanganger ştie sigur ce trebuie să facă. A sosit momentul. Este suficient de puternică pentru a le demonstra mamei şi bunicii, o dată pentru totdeauna, că suferinţele îndurate nu aveau să fie iertate niciodată.
Ce tineri eram în ziua în care am evadat! Cât trebuie să fi debordat de viaţă eliberaţi, în sfârşit, dintr-un loc atât de sumbru, solitar şi sufocant! Cât de încântaţi trebuie să fi fost să ne urcăm într-un autobuz care huruia încetişor, îndreptându-se spre sud. Dar, dacă simţeam bucurie, nu o arătam. Şedeam tustrei, palizi, tăcuţi, privind pe geam, foarte îngroziţi de ceea ce vedeam.
Liberi! Ce cuvânt minunat! A existat oare vreun altul de o asemenea frumuseţe?”
“Pe pământ răsare-o floare.
Lumină-n loc de-amară-ntristare
Cald parfum în loc de recii aburi –
Un trandafir miros prin mucegaiuri!” (Thomas Hood)
„Am avut, în cercul nostru de prieteni, un exemplar din Florile de la mansardă, care a trecut din mână în mână și în final a ajuns la mine. Am zis: „Eu cartea asta o s-o păstrez”. (…) Citesc și acum o dată pe an Florile când am puțin timp între alte două cărți.” (Gillian Flynn, autoarea romanului Fata dispărută)
Un fenomen literar!
Cărțile lui V.C. Andrews au fost traduse în 25 de limbi și s-au vândut în peste 100.000.000 de exemplare.

Cartile pot fi comandate de pe librarie.net, elefant.ro, libris.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro.

10 Comments

  • Mirela Nenciu

    Dacă în vol 1″ Florile de la mansardă” am crezut că am aflat suficient de multe și că nimic nu mă mai poate surprinde, vol 2 m-a lăsat fără cuvinte. M-am așteptat la o Cathy furioasă și dornică de răzbunare, dar nu m-am așteptat o clipă că acea fetiță care înțelegea totul și care putea să facă diferența între rău și bine, să calce totul în picioare. Nu mi-a plăcut trecerea ei atât de ușor prin paturile bărbaților si cu siguranță la acest capitol este cu mult mai sus peste mama ei . Imi este și frică de ce am să descopăr în vol 3 dar sper că măcar Chris să dea dovadă de maturitate și să facă lucrurile așa cum trebuie.

    • Mirela Nenciu

      În câteva zile ajunge la tine. O serie foarte bine scrisă , fiecare volum are ceva aparte,iar subiectul a fost foarte bine gândit. Cu o singură chestie nu sunt de acord și sper că deznodământul să nu fie exact cel de care mă tem.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *