Piază rea de Camilla Läckberg, seria Fjällbacka, Editura Trei

2

Piază rea

Camilla Läckberg

Editura Trei

An apariție: 2020

Nr. de pagini: 464

Titlul original: Olycksfågeln – 2006

Limba originală: suedeză

Traducere de: Simona Țențea

Al patrulea roman din seria FjällbackaFjällbacka Series:

1. Prințesa ghețurilor – Isprinsessan/ The Ice Princess – 2004 – recenzie
2. Predicatorul – The Preacher – 2004 – recenzie
3. Cioplitorul în piatră – Stenhuggaren – 2005
4. Piază rea – Olycksfågeln /The Stranger – 2006
5. Copilul german – The Hidden Child – 2007
6. Sirena – Sjöjungfrun/ The Drowning – 2008
7. Paznicul farului – Fyrvaktaren – 2009
8. Făuritoarea de îngeri – Änglamakerskan – 2011
9. Îmblânzitorul de lei – Lejontämjaren – 2014
10. Vrăjitoarea – Häxan – 2017 – recenzie
Deși aflat departe de agitația metropolei suedeze, orăşelul Fjällbacka este din nou scena unor întâmplări stranii. Detectivul Patrik Hedstrom este chemat să investigheze un accident de maşină. Atunci când un al doilea accident similar are loc, Hedstrom începe să se întrebe dacă nu cumva are de-a face cu un criminal. În același timp în Fjällbacka sosește o echipă de televiziune pentru a filma o emisiune de tip reality-show. Atenția mediatică de care se bucură așa-zisele staruri – niște tineri cu probleme și adeseori cu un comportament revoltător – îl face pe Hedstrom să se gândească la o posibilă legătură între ucigaș și fenomenul respectiv.
Când, în urma unei petreceri la care se consumă cantităţi uriașe de alcool, una dintre concurente este găsită moartă, lucrurile se complică pentru Patrik și echipa sa: dintr-odată sunt nevoiți să-și facă meseria în lumina reflectoarelor și sub ochii presei.
„Romanele Camillei Läckberg au în comun o dozare abilă a ingredientelor: intriga neașteptată, evocarea vieții idilice a comunității din Fjällbacka (nelipsită însă de evenimente tragice), precum și povestea de dragoste dintre detectivul Patrik Hedstrom și scriitoarea Erica Falck.”The Independent
„Copleșitor, incitant și construit cu o limpezime de gheață – întocmai ca peisajul nordic pe care îl descrie.” Literary Review

Camilla Läckberg este cea mai de succes autoare suedeză. Cărțile ei s au vândut în 20 de milioane de exemplare. A publicat zece romane crime, patru romane polițiste, două cărți de bucate și șase cărți pentru copii.
Seria plasată în Fjällbacka, orașul natal al Camillei Läckberg, e publicată în peste 60 de țări. Prințesa ghețurilor, romanul ei de debut, s-a vândut în peste 4 milioane de exemplare.
După cărțile ei s-au realizat șase filme de televiziune, iar romanul Copilul german a stat la baza unei ecranizări cu același nume.
La Editura Trei, de aceeași autoare, au apărut: Prințesa ghețurilor, Predicatorul, Cioplitorul în piatră, Copilul german, Sirena, Paznicul farului, Făuritoarea de îngeri, Îmblânzitorul de lei, Vrăjitoarea și Colivia de aur.

Cărțile autoarei Camilla Läckberg pot fi comandate de pe

edituratrei.ro, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți Editura Trei

Recenzii și prezentări cărți thriller

Recenzii și prezentări cărți cu mister

 

About Author

2 comentarii

Spune-ți părerea!