Delicatese Literare
Recenzii

Pictează-mă în culori indiene Vol.1 de Dyana Pislaru, Editura Stylished – recenzie

Pictează-mă în culori indiene Vol.1

Dyana Pislaru

Editura Stylished

Anul apariției : 2019

Număr pagini : 555

Evelyn McKenzie este o femeie proaspăt divorţată, cu o carieră înfloritoare în industria muzicală, şi o îndrăgită profesoară de dans din America. De când se ştie, ea a iubit India. A iubit oamenii simpli şi puri ai acestei ţări, a iubit obiceiurile şi tradiţiile pe care hinduşii le respectă cu atâta dăruire. Voia să facă parte din asta, voia să simtă acele tradiţii, acea puritate a relaţiilor interpersonale. Când şansa de a-şi îndeplini visul îi bate la uşă, lasă totul în urma ei. Un fost soţ lipsit de scrupule şi o trădare ce i-a răpit şi ultima fărâmă de încredere în reprezentanţii sexului tare, o determină să plece, fără nicio urmă de regret. Charan Singh, un actor bollywoodian de renume internaţional, va reuşi să-i zdruncine lumea din temelii lui Evelyn, care se va trezi prinsă, fără voia sa, în mrejele cavalerului desăvârșit. Ea este o femeie orgolioasă, lipsită de încredere, el este un visător romantic și șarmant. El nu a cunoscut iubirea, iar ea îşi doreşte să nu o fi făcut vreodată. Curând, însă, lumea fiecăruia se va învârti în jurul celuilalt. Dar ce se întâmplă când tradiţiile pe care ea le iubea atât de mult devin un impediment în calea dragostei? Ea nu este potrivită pentru un bărbat indian, cu atât mai puţin pentru el, ai cărui părinţi îşi ghidează viaţa după normele religioase străvechi.

Dyana Pislaru este o tânără autoare talentată, care face parte din noul val de scriitori contemporani, despre care nu am aflat prea multe, însă știu că a început să scrie pe platforma wattpad. Romanul ”Pictează-mă în culori indiene” este o carte frumoasă, captivantă și relaxantă, despre viață și destin, trădare și neîncredere, orgolii și sentimente, prietenie și iubire, cu o poveste de dragoste emoționantă și plină de romantism.

Cartea este foarte bine documentată, se vede munca autoarei, motiv pentru care o felicit din toată inima. Povestea e foarte atent construită de la început până la sfârșit, purtând cititorul într-o călătorie pe aripile muzicii și ale dansului din lumea strălucitoare a vedetelor de la Hollywood, prin Marele Canion, Parcul Yellowstone, până în frumoasa și îndepărtata Indie plină de arome și mirodenii, tradiții și obiceiuri, finalul călătoriei fiind în minunata cetate a filmului – Bollywood, o lume a luxului, bogăției și succesului.

Personajul principal al cărții este Evelyn Mckenzie, o tânără de 28 de ani, rămasă orfană la vârsta de 19 ani – atunci când părinții ei muriseră într-un accident -, care reușeste să își construiască o carieră înfloritoare în industria muzicală, fiind și o îndrăgită și talentată profesoară de dans, al cărei vis de mic copil, cât și o promisiune pe care i-o făcuse mamei sale, este acela de a ajunge în India și implicit în industria cinematografică bollywoodiană.

Divorțase în urmă cu șase luni, după o căsnicie de doi ani, atunci când descoperă că soțul ei o înșelase având o aventură cu una dintre colege, trădare care o afectează enorm și care îi răpește și ultima fărâmă de încredere în reprezentanții sexului tare, însă fostul soț lipsit de scrupule îi face în continuare probleme.

Succesul în carieră dar și eșecul din căsnicie o fac să se înconjoare doar de oameni pe care îi are aproape de suflet, unul dintre ei fiind Richard, managerul ei, pe care îl considera al doilea tată, cercul ei de prieteni fiind completat de Abigail Mills, o tânără actriță în ascensiune, Ian, un cant- autor de succes, și Zick, un regizor la început de carieră. O bună oportunitate pentru a-și realiza visul i-a scăpat printre degete în urmă cu un an atunci când un renumit coregraf indian i-a oferit un contract la cea mai bună școală de dans din India, însă fusese nevoită să renunțe, deoarece avea un contract exclusiv cu casa de discuri pentru care lucra și nu putuse pleca, dar o nouă șansă apare atunci când elevii ei participă la un concurs de dans organizat în LA, care avea ca invitat special în juriu unul dintre cei mai buni coregrafi de la Bollywood.

Participarea la concurs este un real succes, Eve fiind încântată că unul dintre membrii juriului era Ranveer Khan, coregraful cu care intrase în contact în urmă cu un an, și, câștigând premiul cel mare, are marea surpriză ca trofeul să îi fie înmânat de nimeni altul decât regele Bollywood- ului, Sidharth Teja, idolul ei din copilărie. Acesta îi face o propunere, spunându-i că îi va oferi un contract de colaborare ca și coregraf și chiar ca și dansator pentru cele șase filme pe care casa de producție le are în plan în decursul următorului an și posibilitatea unui debut în industria bollywoodiană, dacă va fi în stare să ducă la capăt sarcina pe care i-o va încredința, aceea de a colabora cu unul din cei mai buni dansatori pentru realizarea spectacolului de la decernarea premiilor IIFA.

Acceptând provocarea, are parte de o nouă surpriză atunci când află că partenerul ei este Charan Singh, un tânăr actor de renume internațional, cu o carieră în continuă accesiune, fapt pentru care îl admira, al cărui șarm și comportament va reuși să-i zdruncine lumea din temelii lui Evelyn, trezindu-se prinsă fără să vrea în mrejele acestui cavaler desăvârșit. Chimia dintre ei e vizibilă de la început, însă orgoliul, lipsa de încredere, cât și încăpățânarea, o fac să nu-și arate sentimentele. Însă Charan, un visător romantic, îi demonstrează contrariul pe zi ce trece, glumele, ironiile și tachinările pe care și le aruncă nefăcând decât să amplifice atracția dintre ei. Modul cum decurge povestea dintre ,,Hindu” și ,,Tallahassee”, dacă vor reuși să-și câștige încrederea unul în celălalt, dar și ce obstacole se vor ivi în calea lor, vă las să descoperiți singuri citind această carte minunată!

,,Căsnicia mea ratată m-a făcut să realizez că nu există un bărbat care să merite osteneala. Oricât de serios, afectuos și implicat ar fi, nu e decât o mască menită să păcălească naivele că mine. Nu aveam nevoie de un bărbat, și trebuia să îi mulțumesc lui Tyler pentru că-mi arătase asta. Viața oricărei femei ar fi cu mult mai bună, dacă ar înceta să-și pună speranțele și visele în mâinile unui mascul profitor și manipulator. Trăim într-o eră în care femeile sunt capabile să aibă singure grijă de ele, dar noi tot alegem să ne încredințăm viitorul acestor ființe josnice. Nevoia de afecțiune e un punct slab, unul de care eram tot mai hotărâtă să scap în cel mai scurt timp. Cert era că nimic și nimeni nu avea să mă facă să mă mai apropii de vreun bărbat. Nimic nu avea să mă mai facă să am încredere în acele măști înșelătoare pe care le afișau, în speranța că vor prinde în plasă o pradă pe cinste.”

,,Principalul său obiectiv era să mă determine să accept, pentru că știa cât de mult îmi doream o colaborare de genul acesta, dar nu excludeam nici partea în care m-ar fi blestemat, dacă pierdea ocazia de a-și testa tacticile de seducție pe Charan. Îmi plăcea, era unul dintre cei mai arătoși actori, era șarmant, dar eu îl priveam mai mult din punct de vedere profesional. Părea perfect în tot ceea ce făcea, fie că era actorie sau dans. Reușea să transmită emoție prin interpretarea lui,iar asta, din punctul meu de vedere, era mai atrăgător decât aspectul fizic.”

,,Își ridică ușor sprâncenele, făcându- mi semn spre palma lui întinsă, până când am cedat și mi-am pus mâna într-a lui. M- a ajutat să mă ridic, apoi s-a îndreptat spre audio player și a început să schimbe melodiile. Îi puteam simți amuzamentul și mândria, ceea ce mă făcea să mă urăsc și mai mult, pentru slăbiciunea de care dădusem dovadă. Voisem să încep un joc al tachinărilor cu el, însă ajunsesem să fiu eu cea tachinată și nu-mi plăcea deloc, mai ales pentru că el mergea pe un teritoriu care-mi era străin. Șarmul său îl făcea irezistibil,era conștient de asta și se folosea de această calitate, pentru a-mi închide gura. Și a naibii să fiu, dacă îi permiteam să mă zăpăcească!”

,,Făcusem o obișnuință din a mă baza pe el,iar asta începea să devină frustrant. Eu niciodată nu mă bazam pe altcineva, în afară de mine, eu mă descurcam singură, nu aveam nevoie de nici o încurajare, de nici un sprijin și nici nu permisesem ca cineva să preia această atribuție în ceea ce mă privea. Atunci cum de se întâmplase că el să fie persoana al cărei sprijin îl căutam? Mă înfuria tocmai faptul că simpla lui privire mă liniștea. Nici măcar nu știu dacă avea sens ceea ce spuneam… Bărbatul ăsta avea un impact mare asupra vieții mele; unul mult prea mare pentru binele meu. Mi-am permis să mă atașez și să mă încred, fără a mă gândi că, într-o zi, colaborarea noastră va lua sfârșit, iar el va pleca.”

,,Aveam nevoie să mă detașez de cariera mea muzicală, de școala pe care o conduceam, de trecutul meu. Aveam nevoie să-mi trăiesc visul, așa cum plănuisem încă din copilărie, iar visul era să trăiesc în locul meu preferat din întregul univers, printre oamenii pe care îi admiram atât de mult. Nici nu conta dacă aveam să-mi continui cariera de artist, sau aveam să devin vânzătoare, atâta vreme cât eram acolo unde îmi doream. Un singur lucru stătea în calea concentrării mele, deși mă zbăteam să neg asta cu vehemență: Charan! Dacă ziua reușeam s-o duc până la capăt, fără a mă gândi la el, noaptea îmi pierdeam orice speranță, iar oricine era responsabil pentru visele noastre, avea grijă să-și bată joc de mine, în cel mai crud mod.”

Recomand această carte tuturor iubitorilor de cărți romantice și nu numai, veți avea parte de o lectură plăcută și relaxantă, cartea fiind foarte bine scrisă și plină de culoare, un adevărat scenariu pentru un film indian, personajele sunt foarte bine conturate iar coperta este absolut superbă!

,,Înțelege faptul că dragostea și reușitele mărețe implică uneori și riscuri mărețe!”- Dalai Lama

Cartea Pictează-mă în culori indiene de Dyana Pislaru poate fi comandată de pe stylishedbooks.ro, elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Stylished

14 Comments

Spune-ți părerea!