Delicatese Literare
Prezentari carti

Pictorul de suflete de Ildefonso Falcones, Editura RAO

Pictorul de suflete

(El pintor de almas – 2019)

Ildefonso Falcones

Editura RAO

An apariție: 2023

Nr. pagini: 688

O poveste bine construită din epoca în care Gaudí definește o Barcelona modernistă.

Ildefonso Falcones de Sierra (născut în anul 1958, pe 1 ianuarie) este avocat și scriitor spaniol din Barcelona. A devenit faimos cu thrillerul istoric „Catedrala mării”, publicat în 2006, a cărei acțiune se desfășoară în perioada medievală. Acest roman istoric a devenit repede bestseller, fiind vândut și tradus în 32 de țări. A studiat la Colegiul Iezuiților din San Ignacio din Spania, după care a început studiile universitare, obținând diplomă în Drept. Scriitorul spaniol a obținut Premiul Silver Euskadi in 2006, Premiul Que Leer 2007 pentru cea mai bună carte de limba spaniolă a anului și premiul italian de prestigiu, Giovanni Boccaccio, pentru cel mai bun autor străin din 2007.

O puternică poveste de dragoste, pasiune pentru artă, tulburări sociale și răzbunare în Barcelona modernistă. O descriere a orașului de la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului al XX-lea, în care apariția arhitecturii lui Gaudí a fost decisivă pentru unicitatea actualului oraș al Spaniei.

Dalmau Sala, fiul unui anarhist, este un tânăr pictor a cărui viață se împarte între două lumi. Pe de-o parte, familia lui și Emma, femeia pe care o iubește, susținătoare convinsă ai luptei împotriva inegalităților sociale. Pe de altă parte, munca sa în atelierul ceramistului don Manuel Bello, mentorul său, colecționar avid de artă, care îl pune față în față cu un mediu în care domnesc prețiozitatea și inovația creativă.

Autorul are capacitatea de a construi personaje, destine, evenimente și de a transforma tragedia într-o operă de artă.

Cu Pictorul de sufiete, Ildefonso Falcones spune povestea impresionantă a unei perioade de transformări, oferind în același timp cititorilor o intrigă palpitantă, în care dragostea, pasiunea pentru artă, lupta pentru idealurile înalte și răzbunarea sunt descrise cu măiestrie pentru a recrea imaginea luminoasă și colorată a orașului Barcelona de altădată. – Penguin Random House 

Personajele lui Falcones par reale, atât de bine sunt construite. – The Washington Post 

Falcones evocă în mod magistral atmosfera unei epoci trecute. – Publishers Weekly

Cărțile apărute la Editura RAO pot fi comandate pe raobooks.comlibris.ro, bookzone.ro, elefant.ro, librariadelfin.rolibrarie.net, cartepedia.ro, carturesti.rolibrex.roemag.ro

Recenzii și prezentări cărți istorice

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *