Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Seria Pisicile razboinice de Erin Hunter

Seria Pisicile războinice/ Warriors Universe Series

Erin Hunter

Editura ALL

Seria Pisicile razboinice s-a vândut în mai mult de 14 milioane de volume în peste 20 de țări și au apărut pe lista New York Times a celor mai vândute titluri.
Pisicile razboinice este o serie de volume scrise sub pseudonimul Erin Hunter. de grupul de autoare format din Victoria Holmes, Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Inbali Iserles și Rosie Best. Până la apariția seriei „Pisicile războinice”, nimeni nu își imaginase cum arată o societate formată exclusiv din pisici. Scriitoarea Vicky Holmes a primit din partea prestigioasei Edituri Harper Collins provocarea de a crea un roman pentru copii pe această temă. A răspuns cu scepticism, temându-se că va seca rapid izvorul ideilor, dar lui Vicky i s-au alăturat apoi Kate Cary, Cherith Baldry, Tui Sutherland, Gilian Phillip, Inbali Iserles și așa a luat naștere pseudonimul literar Erin Hunter. Fiecare dintre autori joaca un rol diferit: in timp ce Holmes creeaza povestea fiecarei cărți, Cary, Baldry si Sutherland scriu cărțile. Erin Hunter este inspirată de dragostea pisicilor și de fascinația naturii. Pe lânga faptul că are un mare respect față de natură în toate formele sale, Erin se bucură să creeze explicații mitice bogate pentru comportamentul animalelor.
O serie captivantă, plină de suspans, populată de personaje irezistibile și însuflețită de teme fantastice.
Povestea este mereu surprinzătoare; personajele sunt înzestrate cu tabieturi și comportamente feline autentice.” – VOYA
O carte plină de suspans, pentru toți cei care se întreabă ce visuri de grandoare nutrește motănelul de pe preșul de la ușă.“ – Publishers Weekly
După ce citești Pisicile războinice, nu mai ai încredere nici măcar în Motanul Încălțat.“ – Kirkus Reviews

De generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Se vindecă de boli cu remedii naturiste. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidate în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor.
Aflăm povestea motanului de casă Roșcovanul care ajunge în pădure, mânat de pofta de aventură și este găsit de Dungă Cenușie, care îi va deveni cel mai bun prieten. Se alătură Clanului Tunetului și află poveștile și tradițiile tuturor clanurilor, cum ar fi Clanul Râului, Clanul Umbrelor și Clanul Vântului. Roșcovanul, deși un simplu pisoi domestic, va dovedi că este un războinic mai viteaz decât pisicile care trăiesc dintotdeauna în sălbăticie. De aceea, în ciuda prejudecăților legate de pisicile domestice, a fost acceptat ca ucenic în Clanul Tunetului și a primit numele Labă de Foc (ca ucenic). Au urmat apoi titulatura de războinic și numele Inimă de Foc (ca războinic și secund al clanului). Mai departe, curajul l-a adus pe cel care fusese cândva un pisoi de casă în fruntea clanului, fiind liderul acestuia, sub numele de Stea de Foc.

Seria Pisicile războinice/ Warriors Universe Series (35 books)

Prima parte a seriei tradusă la noi cuprinde 6 volume:

  1. Cartea I: În inima pădurii
  2. Cartea a II-a: Foc și gheață
  3. Cartea a III-a: Pădurea secretelor
  4. Cartea a IV-a: Furtuna
  5. Cartea a V-a: O cale primejdioasă
  6. Cartea a VI-a: Vremuri întunecate

Volumele cuprind hărți și simboluri din viața pisicilor războinice.
PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA I – ÎN INIMA PĂDURII
De generații întregi, patru clanuri de pisici sălbatice conviețuiesc în pădure, departe de oameni. Au un cod al onoarei și prețuiesc loialitatea. Se antrenează ca războinici pentru a-și proteja Clanurile. Se vindecă de boli cu remedii naturiste. Respectă legile statornicite de înaintași. Sunt ghidați în acțiunile lor de spiritele strămoșilor războinici, reuniți în Clanul Stelelor.
Echilibrul se perturbă atunci când mai mulți războinici de seamă mor unul după altul, în moduri care de care mai misterioase. Pisicile din Clanul Tunetului sunt în mare primejdie, iar sinistrul Clan al Umbrelor devine tot mai puternic pe zi ce trece. În tot acest haos apare Roșcovanul, un biet pisoi de casă. În ciuda prejudecăților din clan legate de pisicile domestice, Roșcovanul primește numele Labă de Foc și devine astfel ucenic al Clanului Tunetului. Nimeni nu se aștepta, dar fostul pisoi de casă va dovedi că este un războinic mai viteaz decât pisicile care trăiesc dintotdeauna în sălbăticie.
PISICILE RĂZBOINICE CARTEA A II-A. FOC ŞI GHEAŢĂ
Roșcovanul este un fost pisoi de casă care s-a dovedit a fi tare puternic și descurcăreț, odată acceptat ca ucenic în Clanul Tunetului, sub numele de Labă de Foc. S-a luptat cu vitejie să își protejeze clanul de pericolele din interior și de amenințările venite din partea celorlalte clanuri. Astfel, după confruntarea cu sinistrul Clan al Umbrelor, Labă de Foc a primit titulatura de războinic al Clanului Tunetului și numele lui s-a schimbat în Inima de Foc.
Dar pericolul pândește încă din întunericul pădurii, iar dușmanii s-ar putea afla chiar mai aproape decât își închipuie el. Odată cu venirea iernii, pisicile din Clanul Râului încep să se îngrijoreze din pricina hranei, iar Clanul Vântului e slăbit și în exil. Boala, accidentele și intrigile amenință tabăra Clanului Tunetului. Va reuși Inimă de Foc să își salveze prietenii?
PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A III-A -PĂDUREA SECRETELOR
Roșcovanul este un fost pisoi de casă care s-a dovedit a fi tare puternic și descurcăreț în sălbăticie.  Când se instalează iarna aspră, iar dezghețul se lasă așteptat, lui îi revine sarcina de a hrăni marea familie a clanului.
Războinicii din Clanul Umbrelor și Clanul Vântului invadează teritoriul Clanului Tunetului, într-o încercare de a-l ucide pe Coadă Ruptă. Între timp, Dungă Cenușie, apropiatul lui Inimă de Foc, își continuă aventura cu Pârâu Argintiu din Clanul Râului, riscând să fie descoperit și să piardă încrederea războinicilor din clan. Secundul clanului, Gheară de Tigru, observă că Dungă Cenușie părăsește des teritoriul și bănuiește că se întâmplă ceva. Dar uneltirile sale sunt de departe cele mai periculoase pentru clan, iar Inimă de Foc va lupta să le pună capăt. În cele din urmă, va deveni el însuși secund. Este momentul în care pisicile războinice încheie noi alianțe, iar cele vechi sunt pe cale să se destrame.
Fanii seriei vor devora cu lăcomie paginile povestirii, așteptând cu sufletul la gură să vadă ce se va mai întâmpla.“ – School Library Journal
PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A IV-A – FURTUNA
Inimă de Foc nu poate sta prea mult liniștit câtă vreme Gheară de Tigru, fostul secund, poate ataca oricând. Și conducătoarea Stea Albastră și-a pierdut încrederea în războinicii clanului după ce Gheară de Tigru s-a dovedit a fi un trădător. De aceea, Stea Albastră și Inimă de Foc pornesc spre Pietrele Înalte pentru a se sfătui cu înțelepții din Clanul Stelelor. Dar drumul trece pe teritoriul Clanului Vântului, o patrulă de războinici condusă de Gheară de Nămol le iese amenințător în cale și sunt nevoiți să se întoarcă în tabăra lor.
Vara sosește cu noi provocări pentru Inimă de Foc. Ucenicul lui, Labă de Nor, face un gest necugetat mergând la oameni după mâncare și este răpit pe loc. Dar pericolul abia acum urmează. Canicula devine din ce în ce mai puternică și un incendiu devastator cuprinde pădurea, distrugând tabăra Clanului Tunetului.
Un episod palpitant din aventurile pisicilor războinice, care va fi cu siguranță pe placul cititorilor.“ – ALA Booklist
PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A V-A – O CALE PRIMEJDIOASĂ
Gheară de Tigru, fostul secund, poate ataca oricând. Și conducătoarea Stea Albastră și-a pierdut încrederea în războinicii clanului, după ce Gheară de Tigru s-a dovedit a fi un trădător. Pe măsură ce ea este din ce în ce mai bolnavă și mai absentă, Inimă de Foc va fi nevoit să preia frâiele Clanului Tunetului.
În această perioadă, în pădure își face simțită prezența un dușman misterios. Mai mult decât atât, Gheară de Tigru, devenit acum conducătorul Clanului Umbrelor sub numele de Stea de Tigru, complotează în continuare, la fel de însetat de putere. Luptele pentru onoare și teritoriu sunt tot mai încrâncenate, iar îndoielile și trădarea afectează toate clanurile. Oare pisicile războinice au fost părăsite de spiritele din Clanul Stelelor pentru totdeauna?
PISICILE RĂZBOINICE. CARTEA A VI-A – VREMURI ÎNTUNECATE
Luptele pentru onoare și teritoriu devin din ce în ce mai încrâncenate, iar îndoielile și trădarea afectează toate clanurile. Pisicile din pădure trăiesc vremuri întunecate…
Clanul Tunetului este nevoit să pornească la luptă împotriva lui Stea de Tigru, conducătorul Clanului Umbrelor. Comploturile și setea lui nețărmurită de putere aruncă toate cele patru clanuri într-un război sângeros. Stea de Foc se pregătește să-și înfrunte dușmanul, însă pericolul cel mai mare pândește în umbră, lovind pe neașteptate. Din rândul clanurilor se vor ridica noi eroi, iar unii dintre aceștia își vor găsi sfârșitul… Cele mai sumbre prevestiri ale străbunilor războinici din Clanului Stelelor se transformă în realitate. Pentru a-și salva clanul, Stea de Foc trebuie să înțeleagă profeția lor: „Cele patru vor deveni două. Leul și tigrul se vor înfrunta în luptă, iar sângele va domni în pădure”.
O poveste plină de aventură, care vă va ține cu sufletul la gură.” – Publishers Weekly

Aventura continuă în Seria NOUA PROFEȚIE/ Warriors: The New Prophecy Series, cu volumele: 

– Miez de Noapte
– Răsărit de Lună
– Zori de Zi
– Strălucirea Stelelor – recenzie
– Amurg
– Apus de Soare

 

Seria NOUA PROFEȚIE aduce în prim plan cea mai tânără generație de pisici războinice, urmașii eroilor din primele șase cărți. Neînfricatul Stea de Foc are acum doi copii cu roșcata Furtună de Nisip: Labă de Veveriță și Labă de Frunză. Tânărul Gheară de Mărăcine, un războinic din Clanul Tunetului, este tocmai fiul maleficului Stea de Tigru. Noile volume au apărut pe lista „New York Times” a celor mai vândute cărți și au fost nominalizate pentru o multitudine de premii literare.
Pisicile sălbatice s-au bucurat de pace o vreme mai îndelungată, însă dezastrul care se apropie va schimba atmosfera armonioasă. Întuneric, aer, apă și cer, toate își unesc forțele și zdruncină pădurea până la rădăcini, iar noua generație de pisici războinice trebuie să țină piept primejdiei. Mesajele stranii pe care le primesc de la strămoșii războinici prevestesc pericole nebănuite și un destin misterios. Toate semnele indică faptul că soarta întregii păduri se află acum în labele tânărului Gheară de Mărăcine, un războinic din Clanul Tunetului. Dar de ce a fost ales tocmai fiul maleficului Stea de Tigru? Și care sunt celelalte pisici pomenite în profeție? Gheară de Mărăcine va avea nevoie de mult curaj și de ajutorul celor mai viteji războinici din fiecare clan pentru a salva pădurea și pisicile care locuiesc în ea.
Fanii primelor șase cărți se vor bucura să facă cunoștință cu copiii eroilor pe care îi îndrăgesc. Neînfricatul Stea de Foc are acum doi copii cu roșcata Furtună de Nisip: Labă de Veveriță și Labă de Frunză.
După ce s-au bucurat de pace o vreme mai îndelungată, atmosfera armonioasă în care trăiau pisicile sălbatice se topește în ceață. Șase dintre ele au fost alese pentru a părăsi pădurea cu misiunea de a descifra noua profeție a Clanului Stelelor. Au trecut deja mai multe luni de la plecarea lor, iar acum trebuie să se întoarcă acasă. Nu oricum, ci cu o veste cutremurătoare pentru pisicile din clanuri. Mesajele stranii pe care le-au primit de la strămoșii războinici prevestesc pericole nebănuite și un destin misterios. Într-adevăr, pe drumul din munți, le pândesc o mulțime de primejdii. Cea mai mare dintre ele este apariția unui trib de pisici sălbatice, care are propria profeție ce trebuie îndeplinită.
Între timp, pisicile rămase acasă sunt nevoite să privească neputincioase cum înfricoșătoarele mașinării ale oamenilor distrug pădurea. Vor reuși pisicile pornite în expediție să se întoarca la timp pentru a-și salva clanurile sau va fi prea târziu?
Plină de suspans, populată de personaje irezistibile și însuflețită de teme fantastice, această serie se va dovedi extrem de captivantă și pentru cititorii care nu sunt încă familiarizați cu lumea pisicilor războinice.
Fragment din cartea „Pisicile războinice: Răsărit de luna” :
„Labă de Frunză a simțit că i se zbârleste blana de pe ceafă, aproape așteptându-se că războinicii din clanul rival să-i fugărească, așa cum o făcuseră cu câteva zile înainte, când ea și Coadă de Măcriș intraseră pe teritoriul lor. Însă sunetul s-a estompat, în timp ce pisicile conduse de Stea de Foc au ajuns în vârful vâlcelei de la Patru Stejari, pornind în josul povârnișului, spre pârâu.
    — De ce n-am luptat? a întrebat Blană Pământie. Am fi putut să le dăm o lecție pe care să n-o uite prea ușor!
    — Știu, a oftat Stea de Foc. Dar, cum am spus deja, acesta nu e momentul că cele patru clanuri să se întoarcă unele împotriva altora.
    — Și ce facem când patrulele noastre au să prindă iar Clanul Vântului furându-ne prada?
    Coada motanului zvâcnea de furie; Blană Pământie era temperamental și când lucrurile mergeau bine, iar Laba de Frunză știa cât de îngrijorat era acum în legătură cu Nor de Frunză și cu puii lor.
    — Dacă îi prindem pe teritoriul nostru, îi gonim, i-a promis Stea de Foc. Dar să ne rugăm la Clanul Stelelor că Stea Înalta să fi înțeles și să-și țină războinicii acolo unde le este locul, de partea lor a graniței. Nu cred c-a știut ce s-a întâmplat până acum.
    — Poate că nu. Dar acum o să-și sprijine propriii războinici, i-a replicat Blană Pământie, înfoindu-se de parcă ar fi zărit deja în față lui dușmanii.
    — De ce nu mergi să vânezi un pic? i-a sugerat liderul. Vezi dacă nu găsești o pradă suculentă pentru Nor de Frunză.
    Blană Pământie l-a privit lung, iar părul de pe ceafă a început să i se așeze la loc.
    — Bine, așa am să fac. Mulțumesc, a adăugat el mormăind.
    S-a întors cu repeziciune și a dispărut în tufișurile de pe marginea pârâului.
Stea de Foc l-a urmărit cu o privire îndurerată. Lui Labă de Frunză îi era greu să vadă frustrarea și deznădejdea tatălui ei. Știa că acesta nu avea să renunțe niciodată, nu înainte că monștrii să fi distrus absolut toți copacii din pădure. Dar se părea că acea clipă se apropia – și atunci ce ar mai fi putut face Stea de Foc?
Urmându-l pe drumul spre tabăra Clanului Tunetului, tânăra pisica se simțea iarăși vinovată pentru că nu-i spunea tatălui ei ceea ce știa despre Laba de Veverița și Gheară de Mărăcine. Poate că era momentul să vorbească, să-l elibereze de o parte din grijile legate de cei doi, să-l asigure că spiritele din Clanul Stelelor știau de suferința pădurii și aveau propriul plan pentru a ajuta cele patru clanuri de pisici. Dar ce ar fi spus Stea de Foc, după ce îi ascunsese atâta timp ceea ce știa? Labă de Frunză s-a cutremurat la gândul mâniei tatălui ei.
Văzând că Blană Fumurie rămăsese un pic în urmă celorlalte pisici, ucenica s-a întrebat dacă nu cumva mentora ei avea soluția. Ar fi putut să-i spună lui Blană Fumurie, iar pisica-vraci ar fi înțeles și poate că ar fi ajutat-o chiar să-i mărturisească lui Stea de Foc secretul pe care îl știa.”
Seria cuprinde 35 de cărţi (Warriors Universe Series), la care se adaugă o ediţie manga şi o ediţie specială. Succesul enorm de care s-a bucurat seria se datorează stilului de scriere al lui Hunter cât şi felul în care sunt construite personajele, ce seamănă cu Harry Potter, Roșcovanul fiind considerat corespondentul acestuia, un personaj care evoluează, în ciuda șanselor potrivnice, ajungând unul dintre cei mai buni luptători. Mulţi fani ai volumelor consideră că „Pisicile războinice” este varianta cu pisici a celebrei serii cu vrăjitori.

Aventurile îndrăgitelor feline continuă! Din seria PUTEREA CELOR TREI fac parte cărțile:

XIII – Viziunea 
XIV – Râul Întunecat
XV – Exilul
XVI – Eclipsa
XVII – Umbre Adânci
XVIII – Răsărit
După popularitatea de care s-au bucurat cărţile, „Pisicile războinice” vor fi ecranizate, producătorul „Harry Potter”, David Heyman, anunţând că va participa şi el la acest proiect.

https://youtu.be/TFJbCrWGmP0

 Surse: Editura All, internet, wikipedia, goodreads, adevarul.ro.

Cărțile semnate Erin Hunter pot fi comandate de pe all.ro, libris.ro, elefant.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro, dol.ro.

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *