Placinta cu dovleac

10

Plăcintă cu dovleac

Pentru aluat e nevoie de:
– două căni de făină
– 25 g drojdie proaspătă
– o cană apă călduţă
– 2 linguri zahăr
– sare
– 2 linguri ulei
Se frământă un aluat elastic, care se lasă 15 minute să se odihnească, după care se împarte în patru şi se întind patru foi, foarte subţiri.
Variantă: se pot cumpăra foi de plăcintă, 400 g. Iese foarte bună şi aşa. E mai rapidă.

sugar-pumpkin

Umplutura:
– 1 kg dovleac ras
– 100 g unt
– 125 g zahăr
– 50 g unt topit şi 50 g ulei pentru uns foile
– vanilie/scorţişoară, după gust.

 

Preparare:
Dovleacul, curăţat de coajă şi dat prin răzătoarea cu găuri mari, se amestecă cu zahărul, zahăr vanilat și scorțișoară, untul tăiat în bucăţele şi se pune pe foc, fără apă sau ulei, cca 15 minute, într-o cratiţă încăpătoare, să avem loc să amestecăm continuu cu lingura de lemn. Apoi dăm cratiţa deoparte şi lăsăm compoziţia la răcit.
În tavă se pune hârtie de copt, apoi se pun jumătate din foi unse fiecare cu unt topit amestecat cu ulei, se adaugă compoziţia de dovleac, apoi celelalte foi, la fel, unse fiecare. Se crestează după mărimea dorită, pentru a se putea tăia după aceea uşor, se unge pe deasupra cu ulei, și se coace plăcinta la foc mediu, în cuptorul cuptor preîncălzit, 30-35 minute, în funcţie de puterea cuptorului, până se rumeneşte puţin deasupra.
Se serveşte pudrată cu zahăr pudră, după ce s-a răcit.
Poftă bună!

placita-dovleac1

placinta-dovleac

About Author

10 comentarii

  1. Barbalata Mirela on

    Nu imi place placinta de dovleac. Cand eram copil mama ne facea mie si fratelui dar puneascortisoara ca sa nu simtim gustul. Si asa ne pacalea sa mancam. Pana intr-o zi 🙂

  2. Mie imi place foarte mult! Imi placea de cand eram copil si o facea sora bunicului meu. Buna ca aia nu am mai mancat de atunci, sau e nostalgia la mijloc, nu stiu…

Lasă un răspuns