Delicatese Literare
Prezentari carti

Poate în altă viață de Taylor Jenkins Reid, Editura Leda

Poate în altă viaţă maybe

(Maybe in Another Life)

Taylor Jenkins Reid

Editura Leda Edge

Poate în altă viaţă este un nou roman uluitor despre o femeie tânără a cărei soartă depinde de alegerea ei dintr-un anumit moment. În capitole alternante, vom vedea două scenarii posibile ce se desfășoară cu rezultate uimitor diferite.
La vârsta de douăzeci și nouă, Hannah Martin nu are încă nici o idee despre ce vrea să facă cu viața ei. Ea a trăit în șase orașe diferite și a avut nenumărate locuri de muncă neatractive de când a absolvit colegiul. Aflată pe punctul de a părăsi încă un alt oras, Hannah ia decizia să se mute înapoi în orașul natal – Los Angeles și să fie colegă de cameră cu cea mai bună prietenă a ei, Gabby.
La scurt timp după întoarcerea în oraș, Hannah iese într-o seară la un bar împreună cu Gabby şi se întâlneşte cu iubitul ei din liceu, Ethan. Imediat după miezul nopții, Gabby o întreabă pe Hannah dacă este gata de plecare. Un moment mai târziu, Ethan o invită la o plimbare cu el. Hannah ezită.
Ce se întâmplă dacă ea pleacă cu Gabby? Ce se întâmplă dacă ea rămâne cu Ethan? În fire narative concurente, Hannah trăiește efectele fiecărei decizii. Rapid, aceste universuri paralele se dezvoltă în mod radical diferit cu consecințe importante atât pentru Hannah, cât și pentru cei din jurul ei.
„Rămânem tăcuţi, uitându‑ne unul la altul. Îmi dau seama că‑şi face griji pentru mine. Îmi dau seama că i‑e greu să mă vadă într‑un pat de spital. Îmi mai dau seama şi că nu e vina lui că m‑am supărat amintindu‑mi că a mers cu Katherine acasă. Doar nu aveam nicio pretenţie unul de la altul, nu ne‑am promis nimic.”
Urmărind cele două realităţi care îşi urmează cursul, cartea ne provoacă să ne punem întrebări precum:
  • Așadar, totul e sortit să se întâmple?
  • Cât de mult din viața noastră este determinat de șansă?
  • Și, lucrul cel mai important: există suflete-pereche?

Hannah crede că da. Și, în ambele lumi, e convinsă că l-a găsit pe al ei.

alta-viata

Cărțile apărute la Editura Corint pot fi comandate edituracorint.ro, elefant.ro, libris.ro, librarie.net, carturesti.ro, cartepedia.ro

Recenzii, prezentări și articole Editura Corint

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *