Delicatese Literare
Prezentari carti

Poldark. Demelza de Winston Graham, Editura Litera/Lira, Colectia Carti Romantice

POLDARK. DEMELZA (Demelza)

Winston Graham

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 – prezentare
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
În cel de-al doilea roman al superbei serii Poldark, Demelza Carne, fiica unui miner sărman pe care Ross Poldark a salvat-o dintr-o încăierare de la un bâlci, este acum soția fericită a acestuia. Transformându-se într-o tânără amuzantă și încântătoare, Demelza reușește să câștige afecțiunea lui Ross, făcându-l să uite de pierderea mult iubitei lui Elizabeth. Dar evenimentele din acești ani tulburi le pun la mare încercare căsnicia și dragostea. În timp ce Ross se lansează într-o luptă acerbă pentru drepturile comunității minerilor, eforturile Demelzei de a se adapta la modul de viață al micii nobilimi – dar și al soțului ei – o pune în situații tot mai ciudate și mai stânjenitoare.
Când tragedia lovește și seamănă semințele unei rivalități îndelungate dintre Ross și George, va reuși Demelza să împace diferendele dintre ei, înainte ca acestea să distrugă orice șansă la fericire pentru ea și soțul ei?
„O urmări pe furiş, sperând ca ea să-i mai întâlnească privirea, dar în zadar. Știa el că femeile te pot privi fără să aibă aerul că o fac.”
„Era foarte entuziasmată, căci noutăţile o atrăseseră mereu; deşi nici în cele mai negre vise ale ei nu se gândise că o să se mărite cu un miner, i se părea cumva romantică ideea de a fugi cu el, de a merge la biserică şi de a-şi face jurăminte solemne, pentru ca apoi să se ducă cu el în casa pe care o construise special pentru ea, pentru ei doi. Era exact ca într-una din piesele pe care le jucase ea.”
„Rubinul sclipea, parcă făcându-i cu ochiul. Gestul lui Ross era minunat. Simţea că se topeşte. Privirea ochilor ei, negri şi umezi de emoţie, se reflecta strălucitoare în oglindă, peste sclipirea rubinului. Darul acesta, mai mult ca orice, îi dădea încredere. Cu o rochie nouă şi cu asta, cu siguranţă nu putea nimeni să se uite de sus la ea.”
Romanul POLDARK. DEMELZA de Winston Graham, vă așteaptă de vineri, 26 mai 2016, la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei!

Sursa: Carti Romantice

demelza

Am menționat cartea în Top 10 eroine remarcabile din cărțile historical-romance

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

 

17 Comments

Spune-ți părerea!