Delicatese Literare
Prezentari carti

Poldark. Warleggan de Winston Graham, Editura Litera/Lira, Colectia Carti Romantice

Warleggan (Warleggan

Winston Graham

 1. Ross Poldark. Începuturi (Ross Poldark) – 1945 – prezentare 
 2. Poldark. Demelza (Demelza) – 1946 – prezentare
 3. Jeremy Poldark (Jeremy Poldark) – 1950 – prezentare
 4. Warleggan (Warleggan) – 1953 
 5. Luna neagră (The Black Moon – 1973) – prezentare
 6. Cele patru lebede (The Four Swans – 1976) – prezentare
 7. Valul furios (The Angry Tide – 1977) – prezentare
 8. Străinul de pe mare (The Stranger from the Sea – 1981) – prezentare
 9. The Miller’s Dance – 1982
 10. The Loving Cup – 1984
 11. The Twisted Sword – 1991
 12. Bella Poldark – 2002
După decizia neinspirată de a renunța la o mină care se dovedește prosperă, Ross Poldark își riscă toate economiile într-o speculație foarte periculoasă. Din nefericire, noua afacere nu se ridică la înălțimea așteptărilor, iar asta îl face să se afunde tot mai mult în datorii. George Warleggan, rivalul dintotdeauna al lui Ross Poldark, profită de situație și cumpără polița în schimbul căreia Ross garantase cu moșia Nampara. Când află însă și de decizia lui Elizabeth de a se recăsători cu George Warleggan, Ross se simte trădat și, turbat de furie, recurge la un gest care îi pune în pericol relația cu Demelza și zdruncină din temelii încrederea acesteia în el.
Temându-se că l-a pierdut pe Ross pentru totdeauna și dorindu-și răzbunare, Demelza se aruncă nebunește în brațele căpitanului McNeil, căutând o aventură de o noapte care însă eșuează lamentabil.
În mijlocul acestui haos financiar și sentimental, familia Poldark se pare că se confruntă cu dezastrul pe toate planurile…
„– Dacă vorbim de două tipuri de sentimente, eu nu cred că poţi să le pui în compartimente diferite, pentru că unele sunt o parte integrantă din celelalte şi, astfel, sunt inseparabile. Ar trebui să ştii deja că eu te iubesc. De ce alte dovezi mai ai nevoie?
Femeia zâmbi pieziş, dar cu mai multă căldură.
– Nu vreau decât să mi se spună mai des.
– Acum ţi s-a spus. Contează atât de mult?
– Da, contează foarte mult.
– O să-mi notez să fac asta în fiecare zi de miercuri şi de sâmbătă pe viitor.
– Duminica e o zi mai potrivită. E genul de lucru care sună bine într-o zi de duminică.”
„– O moştenitoare trebuie să înveţe toate regulile de etichetă. Trebuie să înveţe să deseneze, să picteze şi să cânte la un instrument muzical, chiar dacă e complet afonă şi nu scoate altceva decât nişte sunete înfiorătoare. Trebuie să ştie franceză şi poate şi puţină latină; trebuie să înţeleagă cum să aibă o ţinută, cum să se îmbrace, cum să meargă în şa şi cum să primească toate complimentele pretendenţilor la mâna ei. Singurul lucru pe care nu-l învaţă niciodată este un detaliu cât de mic despre căsnicia de succes pentru care este pregătită în tot acest timp.”
„Ai venit aici ca fiică de miner, apoi te-ai căsătorit intrând în familia asta veche, scăpătată, şi adoptând standardele ei ca şi cum ar fi fost ale tale dintotdeauna. Aşa că te înşeli în ceea ce priveşte valoarea ta, energia ta, chiar şi importanţa ta pentru Ross. Sângele are două calităţi, Demelza. Una stă în legăturile de familie, iar cealaltă este prospeţimea. Ross a dat dovadă de înţelepciune atunci când te-a ales.”
Veți putea citi întreaga poveste în romanul POLDARK. WARLEGGAN de Winston Graham. Apariţie vineri 29.07.2016, la toate punctele de difuzare a presei împreună cu revista Libertatea pentru Femei.
Sursa: Cărţi Romantice

warl

Cărţile autorului Winston Graham pot fi comandate pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, cartepedia.ro, carturesti.ro, emag.ro

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *