Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Povești de 3 minute cu dragoni de Milena Baisch, Editura Univers Enciclopedic – recenzie

Povești de 3 minute cu dragoni

Milena Baisch

Ilustraţii: Stefanie Dahle

Editura Univers Enciclopedic

Traducere: Cristina Muică
Editura Univers Enciclopedic
Anul aparitiei 2019
Nr. pagini: 80
Tip copertă: cartonată
Vârsta: 7-10 ani
Titlul original al cărții este „Drachengeschichten fur 3 minuten”

Cui nu-i plac poveștile cu dragoni? Fie că sunt lacomi și năzdrăvani, fie că sunt săritori și prietenoși, îi vei îndrăgi pe toți și vei călători împreună cu ei într-o lume magică, unde trăiesc zâne și prințese, cavaleri și spiriduși. Descoperă, pe rând, poveștile captivante și amuzante ale Milenei Baisch, ilustrate de îndrăgita și talentata Stefanie Dahle.
Milena Baisch şi-a petrecut copilăria în Wuppertal. A început încă din şcoală să scrie poveştiri pentru copii şi de-a lungul timpului a publicat numeroase cărţi pentru copii şi tineret. A studiat la Academia de Film din Berlin scenaristică şi de atunci scrie şi scenarii de film pentru copii şi pentru adulţi. Trăieşte în apropiere de Berlin.
Stefanie Dahle s-a născut în 1981 în Schwerin. Încă de mică a petrecut multe ore uitându-se cu ateţie la ilustraţiile din cărţi sau pictând pe pereţii camerei ei.
A studiat ilustraţia de carte la HAW ( Universitatea de Ştiinte Aplicate) Hamburg, iar astăzi creează ea însăşi lumi pline de fantezie în paginile unor cărţi ilustrate, care te pot face să visezi cu ochii deschiţi ore în şir.
Povesti de 3 minute cu dragoni este o carte foarte frumoasă, împărţită în douăsprezece poveşti, una mai interesantă ca cealaltă. Chiar dacă noi ştim că dragonii, dacă au existat, au fost creaturi puse pe distrugere, în această carte ne sunt prezentaţi nişte dragoni foarte drăguţi, prietenoşi, amuzanţi.
Prima dintre povesti, care se numeşte ”Stafia din peşteră”, ni-i prezintă pe trei prieteni spiriduşi mititei, Olma, Alma si Ilmi care trăiesc într-o peşteră. Într-o zi, întorcându-se acasă, aceştia şi-au dat seama că este cineva în peştera lor. Mititeii de ei s-au speriat foarte tare, au zis că peştera lor este bântuită de o stafie şi au cerut ajutorul bunului lor prieten, dragonul. Acesta, văzându-şi aşa de speriaţi prietenii, a plecat cu ei spre peşteră pentru a dezlega misterul stafiei. Voi credeţi că era vorba despre o stafie în peşteră? Vă invit să citiţi.
O altă povestire foarte drăgută este Luciana este îndrăgostită. Credeţi că dacă sunt mari şi par fioroşi, dragonii nu au sentimente? Vă spun eu că au sentimente puternice, roiuri de fluturaşi zboară prin burticile lor.
„Luciana cea cu aripi galbene, frumoase, stă culcată pe o pajişte verde şi visează. Îl visează pe Ronaldo, cu surâsul lui dulce şi aripile verzi. Nimic nu i-ar plăcea mai mult Lucianei decât să zboare o dată împreună cu el peste întregul ţinut”
Credeţi că dorinţa Lucianei s-a împlinit? A zburat cu Ronaldo peste întregul ţinut? Vă invit să citiţi.
Nu vă voi mai dezvălui nimic din această carte, vă las pe voi să descoperiţi fiecare poveste. Nici o poveste nu seamănă cu alta, fiecare este diferită, dar în fiecare dintre ele găsim unul, doi sau mai mulţi dragoni simpatici de la care avem foarte multe de învăţat. Întâlnim zâne și prințese, cavaleri și spiriduși, creaturi de basm care îi vor purta pe cei mici într-un univers magic.
Cartea este ilustrată cu imagini superbe, în care vezi dragonii exact aşa cum ei apar în poveste, lăsând imaginaţia să zburde liberă spre meleagurile dragonilor.
Cu o copertă foarte viu colorată, foarte rezistentă în mânuțele copiilor, „Poveşti de 3 minute cu dragoni” este o carte pe care o recomand cu mult drag, atât celor care acum au învăţat să citească, cât şi celor mai micuţi. Cu siguranţă părinţii vor avea poveşti minunate de citit copiilor.

Cartea Povești de 3 minute cu dragoni de Milena Baisch poate fi comandată pe universenciclopedic.ro, elefant.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Univers Enciclopedic

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

7 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *