Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Povești de iarnă, Editura Girasol

Povești de iarnă

Editura Girasol

Traducere: Radu Șorop

Texte: Xianna Chown

Ilustrații: Newman Gray

Nr. de pagini: 96

An apariție: 2020

Grupa de vârstă: 4-7 ani

15 povești pline de zăpadă care o -ți topească inima.

De la dimineți geroase care te fac  nu vrei  te dai jos din pat până la oameni de zăpadă care prind viațătoți copiii vor îndrăgi aceste cincisprezece minunate poveștidându-se cu sania și patinând alături de noii lor prieteni din carte.

O carte doldora de aventuri troienite cu zăpadăpovestiri originale și personaje adorabile, care te va face  simți cum magia Crăciunului te învăluie, garantat!

Cele 15 povești fermecătoare cuprinse în această minunată carte Povești de iarnă, apărută la Editura Girasol, îi vor încânta cu siguranță pe cei mici, dar și pe cei mari, încălzindu-le inimile și aducându-le magia iernii în casa lor!

Povestirile, scrise într-un limbaj simplu și prietenos, sunt însoțite de ilustrații superbe și foarte sugestive, având darul de a le stimula copiilor imaginația.

Să ningă cu povești! 💚

1. Rică-Iepurică face un om de zăpadă

O încântătoare poveste, în care Rică-Iepurică reușește într-un mod inedit să câștige concursul pentru Cel mai frumos om de zăpadă.

2. Minel-Cârtițel vrea să ningă

O poveste caldă și înduioșătoare despre puterea prieteniei. Minel-Cârtițel, răcit cobză, are parte de magia fulgilor de nea, chiar la el în dormitor.

3. Aventuri în zăpadă

Martinică și Ursulica se întrec în imaginație și inventează utilizări inedite ale zăpezii: o navă spațială, o corabie cu tunuri de nea, un castel din omăt, monștri de zăpadă.

4. Costumația de iarnă

Lui Bălănel-Bursucel i-au rămas toate hainele mici, astfel că Tata-Bursuc îl duce la magazin să-i cumpere haine noi. Ultimul accesoriu achiziționat i-a readus buna dispoziție lui Bălănel, care până atunci era necăjit că nu ajungea mai repede în parcul de distracții.

5. Strania aventură a Chiței

Chița-Fochița, o micuță focă, s-a aventurat sub gheața ce acoperea apele oceanului și a intrat într-un univers fascinant, în care meduze cu tentacule multicolore pâlpâiau în lumina filtrată prin apă, o balenă uriașă a salutat-o cu înotătoarea ei impunătoare, o familie de crabi mergea încolonată de-a lungul unei stânci colțuroase, iar o corabie veche, cu un aer amenințător, era împotmolită în nisip.

6. Iubesc iarna!

O povestioară tare drăguță despre beneficiile iernii! ⛄

7. CO adoul perfect

Oare ce și-a dorit Lica-Aricica de ziua ei? Dorința îi va fi îndeplinită! ❄

8. Olimpiada pinguinilor

În care Pinguș descoperă că nu trebuie să fii cel mai talentat patinator pentru a cuceri inimile tuturor, ci cel mai amuzant! 😊

9. Comoara adusă de ploaie

Ica-Veverica urmează indiciile primite pas cu pas și descoperă o comoară delicioasă! 🎂

10. Tricotat hibernal

O povestioară amuzantă, în care Tița Vulpița găsește o utilitate inedită hăinuțelor care nu-i vin bine.

11. Săniuș cu bucluc

Țopăilă-Iepurilă a descoperit pe propria piele că săniușul nu e distractiv de unul singur. Noroc că Iepuraș-Coconaș, Tinel-Șoricel și Cotoiașa-Pisoiașa i-au iertat egoismul și au încins împreună o petrecere pe gheață!

12. O dimineață geroasă

Dănel-Veverel descoperă că este mult mai palpitant să te joci afară printre țurțurii de gheață, chiciură și picături de apă înghețată decât să stai acasă sub plapumă, la cădurică!

13. Iarna în grădină

Șoricica stătea îmbufnată în casă, visând la vară, când Tata-Șoarece atârna în pomi lampioane fine. ”Știu eu cum s-o scot din casă” – a mormăit Tata-Șoarece pentru el. Și a reușit! 😍

14. De-a v-ați ascunselea

Fulguț-Ursuț este supărat că Martinică-Ursulică îl găsea mereu când se jucau de-a v-ați ascunselea…  asta până când a nins! 😅

15. Picnic în plină iarnă

Catinela-Ratonela, Ica-Veverica și Bălănel-Bursucel au descoperit, din propria experiență, că cele picnicuri iarna au loc… înăuntru! 😎

Cartea Povești de iarnă, apărută la Editura Girasol, poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

4 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *