Prăjitură cu ciocolată

21

Ingrediente

 • 10 oua
 • 250 g unt
 • 500 g zahar
 • 250 g nuci măcinate
 • 50 g cacao
 • o ciocolată

Mod de preparare:

Blat :

Cele 10 albușuri se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat  250 g zahăr,  bătându-se în continuare până când compoziția devine lucioasă și face țurțuri. Se adaugă treptat 250 g nuci măcinate și 25 g cacao, mixându-le cu compoziția de albușuri.

Împărțim compoziția în două și coacem pe rând două blaturi într-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsă cu unt și tapetată cu făină). Mai întâi dăm cuptorul tare timp de 10 minute, după care micșorăm focul la minim şi mai lăsăm aproximativ 50 minute la  foc mic. Adaptaţi timpul în funcţie de puterea cuptorului. Dacă aveţi cuptorul puternic, micşoraţi timpul de coacere, eventual deschideţi uşa cuptorului să nu se ardă blatul, care trebuie sa fie uscat, nu copt.

Crema:

Se amestecă bine cele 10 gălbenușuri cu 250 g zahar. Se încorporează  250 g unt și 25 g cacao, mixându-se până se obține o cremă omogenă. Se pune pe foc la bain-marine și se amestecă într-una până se îngroașă crema și se ține pe lingură.

Asamblare:

Pe un suport mai mare așezăm unul dintre blaturi, îl acoperim cu jumătate din cremă, așezăm deasupra al doilea blat, pe care îl îmbrăcăm cu restul de cremă, iar pe deasupra radem ciocolata.

Pofta bună!

 

About Author

21 de comentarii

 1. Denisa Alina on

  Vreau sa ma infruct din toate dar dupa ma fac cat o balenuta si nu voi mai intra pe usa…. …. Am mancat una asemanatoare pe nume „Tavalita” dar pe aceasta nu …deci inca una pe lista ….doamne.chiar o sa ma fac o balenuta

 2. „Tavalita” o fac si eu, cu glazură de ciocolată și nucă de cocos, un deliciu, dar sincer vă spun că prăjitura asta a Tynei e cea mai bună prăjitură cu ciocolată pe care am mâncat-o!

 3. Cum am uitat eu de prajitura asta??? De cum am vazut-o am zis ca o fac dar chiar am uitat de ea.Acum am scris reteta si cu prima ocazie am sa o fac…..arata prea bine!

Spune-ți părerea!