Delicatese Literare
Retete

Prăjitură cu ciocolată

Ingrediente

  • 10 oua
  • 250 g unt
  • 500 g zahar
  • 250 g nuci măcinate
  • 50 g cacao
  • o ciocolată

Mod de preparare:

Blat :

Cele 10 albușuri se bat spumă cu un praf de sare. Se adaugă treptat  250 g zahăr,  bătându-se în continuare până când compoziția devine lucioasă și face țurțuri. Se adaugă treptat 250 g nuci măcinate și 25 g cacao, mixându-le cu compoziția de albușuri.

Împărțim compoziția în două și coacem pe rând două blaturi într-o tava tapetata cu hartie de copt (sau unsă cu unt și tapetată cu făină). Mai întâi dăm cuptorul tare timp de 10 minute, după care micșorăm focul la minim şi mai lăsăm aproximativ 50 minute la  foc mic. Adaptaţi timpul în funcţie de puterea cuptorului. Dacă aveţi cuptorul puternic, micşoraţi timpul de coacere, eventual deschideţi uşa cuptorului să nu se ardă blatul, care trebuie sa fie uscat, nu copt.

Crema:

Se amestecă bine cele 10 gălbenușuri cu 250 g zahar. Se încorporează  250 g unt și 25 g cacao, mixându-se până se obține o cremă omogenă. Se pune pe foc la bain-marine și se amestecă într-una până se îngroașă crema și se ține pe lingură.

Asamblare:

Pe un suport mai mare așezăm unul dintre blaturi, îl acoperim cu jumătate din cremă, așezăm deasupra al doilea blat, pe care îl îmbrăcăm cu restul de cremă, iar pe deasupra radem ciocolata.

Poftă bună!

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

 

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *