Delicatese Literare
Retete

Prăjitură cu vișine și bezea – Rețetă

Prăjitură cu vişine şi bezea

Ingrediente

Pentru blat

  • 4 ouă
  • 200 g zahăr
  • 400 g făină
  • 1 praf de copt
  • Coajă rasă de lămâie
  • ½ kg vişine fără sâmburi. Sunt forte bune cele proaspete, dar pot fi folosite și cele congelate, cum este cazul în prăjitura de față.

Pentru bezea

  • 4 albuşuri
  • 8 linguri zahăr
  • 1 lingură rom (nu esență). Dacă nu vă place gustul de rom, puteți pune o lingură de suc de lămâie, sau chiar de apă rece.

Preparare

Se mixează albuşurile cu zahărul, se adaugă pe rând gălbenuşurile, coaja rasă de lămâie şi făina cernută cu praful de copt. Compoziţia obţinută se toarnă într-o formă rotundă de tort unsă şi tapetată cu făină, sau cu hârtie de copt, se repartizează deasupra vișinele scurse de zeamă, apoi se introduce în cuptorul bine încins şi se coace circa 20-30 de minute, în funcție de puterea cuptorului, la foc potrivit.

Între timp, se prepară bezeaua, mixând albuşurile cu zahărul (și cu un praf de sare, foarte puțin, dar dă gust bun), iar când se țin de tel se adaugă lingura de  rom.

 Se scoate prăjitura din cuptor, se întinde deasupra bezeaua şi se pune prăjitura din nou la cuptor, la foc mic, circa 10-15 minute. Pentru a nu se rumeni bezeaua, se lasă uşa cuptorului întredeschisă sau se acoperă cu folie specială pentru copt.

Se scoate și se lasă la răcorit, apoi se taie cu un cuţit cu lamă subțire și bine ascuţit, trecut prin apă rece, pentru a nu se sfărâma bezeaua. Deasupra se poate rade cicolată.

Poftă bună!

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *