Delicatese Literare
Retete

Prajitura Parlament

Prăjitura Parlament

Ingrediente blat:


7 albuşuri, 7 linguri zahăr, 7 linguri nuca măcinată, 3 linguri făină,1 praf de copt, 2 căni nuca prăjită.
Mai avem nevoie de biscuiţi cu cacao şi 400 gr nutela.


Se pune nuca la prăjit (nu se prăjeşte mult),se bat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă 7 linguri nucă măcinată şi făină amestecată cu praful de copt.
Se unge tava cu unt şi se aşează nuca prăjită şi tăiată, apoi se toarnă blatul din albuş şi se dă la cuptor.

După copt se răstoarnă imediat şi se aşează cu partea de nuci deasupra.

Când blatul este rece, se aşează un strat de crema de ciocolată (Nutela), apoi se aşează un strat de biscuiţi înmuiati în cafea.


Crema de frişcă:


7 gălbenuşuri, 7 linguri zahăr, 3 linguri apă, esenţă, 500 ml frişcă

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul şi apă şi se dă pe foc pe baie de abur. Se amestecă continuu până se îngroaşă.

Când crema de ouă s-a răcit se amestecă cu frişcă bătută şi esenţă. Frişca se adaugă treptat şi se amestecă cu lingura.

Peste stratul de biscuiţi se adaugă un strat consistent din această crema de frişcă.

Se pudrează cu cacao şi se dă la rece câteva ore.
Eu am răzuit ciocolată pe deasupra, pentru că sunt înnebunită după ciocolată.

Sper să vă placă, este delicioasă!

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

22 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *