Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Prietene pentru totdeauna! – seria Prinţesele din Ponilandia de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Prietene pentru totdeauna!

(Best Friends for Ever! – 2014)

Prinţesele din Ponilandia

Chloe Ryder

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: 2019
Nr. de pagini: 120
Traducere Mihaela Pogonici
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
În ziua Solstițiului de Vară, Pippa și prințesa Praf-de-Stele pleacă într-o misiune foarte importantă: să găsească ultima potcoavă de aur. Căutarea le poartă în cele mai periculoase locuri de pe insulă, dar trebuie să fie mai curajoase ca oricând. De misiunea lor depinde viitorul Ponilandiei!
Urmăreste toate aventurile din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013 – recenzie
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Fiecare volum începe prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prinţesa Cristal, Prinţesa Nor Alb, Prinţesa Praf-de-Stele, Prinţesa Miere, Prinţul Iute-ca-Vântul, Prinţul Cometa și Prinţul Furtună.
După cum ştiţi din volumele anterioare, cele opt potcoave care păstrează magia Ponilandiei au dispărut. Fără aceste potcoave, Ponilandia ar dispărea. În Ziua Solstiţiului de Vară acestea îşi refac energia magică. Doar un miracol i-ar putea salva!
Şi am ajuns şi în Ziua Solstiţiului de Vară, iar ultima potcoavă încă lipseşte. Fetiţa se trezeşte ca de obicei înainte de răsăritul soarelui, trezirea fiindu-i bruscă din cauză că Praf-de-Stele are un coşmar şi plânge în somn. Se apropie de ea şi îi promite că împreună o să găsească şi ultima potcoavă. Toţi poneii se trezesc devreme şi fiecare se gândeşte dacă o să se găsească ultima potcoavă, tensiunea simţindu-se în aer. Mi-a plăcut că autoarea a fost atentă la toate detaliile şi în fiecare dimineaţă fetiţa găsea hainuţe curate care aveau imprimate pe ele minim o potcoavă. Bănuiesc că v-aţi dat seama că şi fetiţa mea vrea tricouri cu potcoave imprimate.
Să ne întoarcem la poveste. Pippa împreună cu Praf-de-Stele se hotârăsc să meargă în singurul loc unde nu au fost, la Vulcan, ele fiind sigure că acolo a ascuns Divina ultima potcoavă. Mi-a plăcut că în acest volum ne-am întâlnit cu personajele din volumele anterioare, care s-au dovedit a fi ajutoare de nadejde în recuperarea ultimei potcoave. După un drum anevoios tare, acompaniate şi de Rouă, cele trei ajung sus şi mare le este surpriza când vad că în faţa lor se înalţă un castel. Poneii care trăiesc acolo au fost minţiţi de Divina, ei neştiind că dacă distrug potcoavele, atunci Ponilandia va dispărea pentru totdeauna. A fost nevoie de ajutorul mai multor ponei ca ultima potcoavă să fie salvată, dar meritul cel mai mare este al Pippei, fetiţa curajoasă care nu a vrut să renunţe. Divina este învinsă, ea neputând să scape de ultima potcoavă, dar le promite poneilor că încă nu s-a terminat. Ce mai pune la cale vom afla în volumul următor care se anunţă a fi unul foarte interesant, mai ales că Pippa se întoarce acasă lângă familia ei.
Ultima potcoavă este pusă pe zid alături de celalalte, magia facându-şi treaba şi Ponilandia putând să trăiască liniştită pentru încă un an. A fost petrecere mare la castel, toate personajele noastre din volumele anterioare au venit să sărbătorească Ziua Solstiţiului de Vara. Ne-am bucurat că totul s-a rezolvat, dar nu putem să nu ne gândim că Divina a rămas neprinsă şi sigur pune ceva la cale.
Dupa petrecere, Pippa s-a întors lângă familia ei şi a avut parte de o surpriză. Mama ei i-a spus că atunci când vor ajunge acasă, fetiţa va urma cursuri de echitaţie.
Ne-a plăcut şi de data aceasta coperta, de un albastru superb, care ne-a dus cu gândul la culoarea mării într-o zi toridă de vară.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor!

Cartea Prietene pentru totdeauna!, seria Prințesele din Ponilandia de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

12 Comments

Spune-ți părerea!