Delicatese Literare
Prezentari carti

Prietenul nevăzut de Cecelia Ahern, Editura All

Prietenul nevăzut

(If You Could See Me Now) – 2005 tn1_prietenul_nevazut_2011

Cecelia Ahern

În Oraşul Inimilor, o femeie îşi păstrează inima ferecată… Toate lucrurile din viaţa lui Elizabeth Egan au locul lor, de la ceaşca de cafea din bucătăria sa sclipitoare până la ceasuri şi borcane de vopsea din firma ei de decoraţiuni interioare. Ordinea şi precizia ţin viaţa sub control – şi ţin inima lui Elizabeth departe de durerea şi suferinţa care au rănit-o în trecut. Singurul nor de pe cer e sora ei, Saoirse. O vijelie cu părul roşu, lăsând în urmă rămăşiţe pe care Elizabeth se străduieşte să le adune – inclusiv fiul ei Luke, în vârstă de şase ani.
Fiind o mamă fără voia ei şi în acelaşi timp încercând să-şi ducă afacerea pe drumul cel bun, are tot timpul ocupat, ceea ce nu-i lasă loc pentru a greşi sau a se distra. Până când, într-o bună zi, un străin intră, pe neaşteptate în vieţile lor. Ivan e un tip fără griji, spontan, mereu în căutarea aventurii – tot ce nu e Elizabeth. Instantaneu el i se strecoară în suflet şi începe să-i schimbe viaţa într-un fel pe care nu şi l-ar fi imaginat. Plină de căldură şi duioşie, marcă inconfundabilă a Ceceliei Ahern, Prietenul nevăzut e o poveste de suflet – în care a fost picurat un strop de magie.
Sursa: Editura All
Coperta originală:

158119

Citate:
„Există o linie, ca un câmp invizibil în jurul fiecărui om, pe care știi că nu trebuie să intri sau să-l traversezi. Unii chiar nu pot înțelege asta.”
”Când scapi pe jos un pahar sau o farfurie, faci un zgomot specific. Când se sparge o fereastră, sau se rupe piciorul unei mese, sau cade un tablou de pe perete iarăși se produce un zgomot. Dar când ți se frânge inima e tăcere. Ai crede că un lucru atât de important ar trebui să producă cel mai mare zgomot din lume, sau măcar să fie un fel de ceremonie, cu talgere lovindu-se, sau sunet de clopoței. Dar e tăcere și aproape ai vrea să auzi un zgomot, care să te distragă de la suferință.”

Cărțile autoarei Cecelia Ahern pot fi comandate pe elefant.ro, libris.rocartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, librariadelfin.ro

 

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *