Delicatese Literare
Recenzii

Prima Doamnă – seria Pasiuni texane de Susan Elizabeth Phillips, Editura Litera, Colecția Cărți Romantice – recenzie

Prima Doamnă

(First Lady – 2000)

Susan Elizabeth Phillips

Editura Litera / Lira

Colecția Cărți Romantice

0.5. Flacăra pasiunii – Glitter Baby – 1987 – recenzie
1. Vino și sărută-mă – Fancy Pants – 1989 – prezentare
2. O lady rebelă – Lady Be Good – 1999 – recenzie
3. Prima doamnă – First Lady – 2000
3.5. My Secret Service Valentine – 2003
4. Ce-am făcut pentru dragoste – What I Did for Love – 2009 – recenzie
5. O alegere imposibilă – Call Me Irresistible – 2010 – prezentare
6. Marea evadare – The Great Escape – 2012 – prezentare
Cartea ”Prima Doamnă” a câştigat premiul RITA în anul 2001!
Tânăra și frumoasa Cornelia Case, devenită recent văduvă după prematura moarte a soțului ei, nimeni altul decât președintele Statelor Unite, se gândește că tragicul eveniment a eliberat-o de responsabilitățile de la Casa Albă și speră să se bucure de o viață mai tihnită. Însă circumstanțele ‒ și ambițiile tatălui ei ‒ o forțează să continue rolul său atât de important. Nu pentru mult timp însă, căci ea și-a pus în minte să scape și să se facă nevăzută ‒ chiar și numai pentru câteva zile ‒, pentru a putea simți pe propria piele ce înseamnă să trăiești ca un om obișnuit. Nu are nevoie decât de o deghizare ‒ și găsește rapid una perfectă: de femeie însărcinată.
În vreme ce întreaga națiune află despre dispariția ei și încearcă să îi dea de urmă, ea pornește la drum, într-o rulotă, alături de un străin enervant de secretos și de seducător și de două fete orfane adorabile, care au nevoie de o familie care să le poarte de grijă.
Împreună, cei patru călătoresc spre inima Americii, urmându-și propriul „vis american“ ‒ o călătorie inedită, plină de aventuri și de descoperiri, de revelații și de dezvăluiri, ce duce la o glorioasă renaștere și la dezgroparea unor sentimente care stăteau bine ascunse.

Superbă poveste de dragoste! Un romance care te seduce, o lectură vibrantă care binedispune și te lasă cu o stare de bine. Iubesc stilul autoarei Susan Elizabeth Phillips pentru că are talentul, de necontestat, de a contura personaje fascinante, situații incredibile, emoții puternice și mai ales știe să atragă cititorii în trăirile protagoniștilor astfel încât să nu uiți povestea lor.
Mat Jorik are treizeci și patru de ani și este un bărbat cu o înfățișare de băiat rău. A fost un ziarist bun dar și-a pătat renumele pentru bani iar acum călătorește prin țară căutând o știre cu adevărat de senzație pentru a-și reface reputația. Divorțat, nu și-a mai văzut fosta soție, Sandy, de aproape cinsprezece ani. Află cu stupoare că aceasta a decedat în urmă cu câteva săptămâni într-un accident de mașină iar cele două fete, pe care fosta soție le avea cu iubiți diferiți, îi revin lui, fiind trecute pe numele lui în certificatele de naștere.
Sandy a fost o mamă iresponsabilă, alcoolică, o desfrânată care a iubit bărbații și băutura lăsându-și fetele pe drumuri, riscând să fie luate de Protecția Copilului pentru a fi puse în plasament. Lucy, fata cea mare, este o adolescență de paisprezece ani, plină de îndrăzneală, bătăioasă și suspicioasă. Button, bebeluș încă, este fetița lui Sandy făcută cu iubitul cu care aceasta a murit în accidentul de mașină. Lucy își apără sora, fiind hotărâtă să fugă de autorități pentru a o proteja pe Button, mințind și punând la cale diversiuni cu mult tupeu pentru a se proteja de avocatul scorțos al mamei ei, care voia să le dea spre adopție.
Așadar, dintr-un burlac înrăit, căci a crescut șapte surori iar intimitatea lui a fost practic  inexistentă, Mat se vede, peste noapte, în postura de tată legal a două fete pe care nu le cunoaște deloc, doi copii cu nevoi atât financiare cât și sufletești, private de atenția pe care mama lor nu le-a dat-o niciodată, lucru evident în comportamentul „de arici” al insuportabilei adolescente Lucy.
Astfel că, din punct de vedere legal, trebuie să facă testele de paternitate deși știe foarte bine că nu sunt copiii lui și să le țină pe fete o perioadă de timp până ce bunica lor, mama fostei soții, este evaluată de către Protecția Copilului pentru a putea lua fetele pentru îngrijire și creștere. Dar, ca să ajungă în celălalt capăt al Americii, la fosta lui soacră, Mat este nevoit să parcurgă acest lung drum cu rulota, timp de câteva săptămâni, datorită lui Lucy care pune la bătaie tot arsenalul de șmecherii și îmbufnări de care este capabilă, în speranța că, petrecând mai mult timp împreună, Mat se va răzgândi și le va adopta pe cele două copile.
Cornelia Litchfield Case (Nell), este Prima Doamnă a Americii, o frumoasă aristocrată al cărei soț, Dennis Case, Președintele SUA, a fost asasinat. Crescută de tatăl ei, fost vicepreședinte al Americii, Nell a învățat de mică cum să-și țină în frâu emoțiile, cum să-și rețină trăirile și dorințele, astfel că în fața tatălui ei manipulator este o femeie lipsită de fermitate, moale, căreia i s-a decis mereu viitorul. Noul președinte al SUA, împreună cu tatăl lui Nell își impun voința în fața acesteia pentru a accepta să rămână în funcția de Prima Doamnă deși nu este ceea ce ea își dorește.
Nell vrea liniște, vrea dreptul la viață privată, vrea să se elibereze de toată atenția Americii, dorește libertatea de a fi un om obișnuit, măcar pentru o perioadă de timp până va putea decide ce să facă cu viitorul ei. Și își dorește aceste lucruri atât de tare încât ar fi în stare să facă orice pentru a le avea! Drept urmare, nemulțumită, constrânsă din toate părțile, neîmplinită sufletește, pune la cale un plan, se deghizează și… dispare!!! Sub acoperirea unei false gravidități, vrea să călătorească prin toată țara, să fie o perioadă cu gândurile ei până când va fi prinsă de Serviciile Secrete.
Ce se va întâmplă când destinul îi va aduce față în față, printr-o serie de întâmplări savuroase, pe Mat și Nell care vor porni împreună cu un bebeluș și o adolescentă tupeistă într-o călătorie plină de neprevăzut? Ce vor face cei doi protagoniști când focul pasiunii le va aprinde inimile transformând magnetismul în iubire? Există speranță pentru iubirea complicată dintre Prima Doamnă a Americii, care poartă cu ea secrete teribile, și un ziarist în căutare de senzațional? Vă las pe voi să aflați invitându-vă să citiți acest romance fermecător, plin de culoare, care atinge sufletul.
Citate:
„Mâinile lui mari îi cuprinseră talia și o traseră mai aproape. Zâmbea ușor, ca și cum ar fi știut un secret pe care ea nu îl știa. Își dădu seama că avea să o sărute și că ea avea să-i permită.
Oare își mai amintea cum? Sigur era unul dintre acele lucruri care nu se uită, precum mersul pe…
Gurile lor se întâlniră. Pleoapele îi coborâră, și simți că se topește lângă el. Apoi încetă să se mai gândească și se lăsă pradă senzațiilor.”
„El îi mângâie gâtul, îi tachină colțul gurii și o atrase într-un alt sărut profund. Apoi mâinile lui se mișcară către hainele ei și, până să-și dea ea seama, era la fel de goală ca el.
El se trase în spate suficient pentru a-i privi trupul prea subțire, iar ea începu să-și dorească să nu fi aprins lampa. Nu văzu însă nici o critică pe chipul lui, ci numai dorință.
Gura lui se îmblânzi într-un sărut senzual. Mâna lui îi acoperi sânul. Gemu aspru atunci când degetele ei se închiseră în jurul lui. Ea se ridică în genunchi și-și lăsă mâinile să umble oriunde doreau. În scurt timp, membrele lor erau încolăcite, gurile – dezlănțuite.”
„În timp ce aburul ieșea din cana cu cafea de lângă ea, Nealy analiza ideea care o trezise.
Se îndrăgostise de Mat.
Fără să vrea, se îndrăgostise de vocea lui groasă și de zâmbetul strâmb, de râsul lui zgomotos și de mintea ageră. Și, noaptea trecută, de modul lui generos, dezinhibat de a face dragoste. Dar, mai mult ca orice, se îndrăgostise de modul în care simțul elementar al decenței nu avea să-l lase să întoarcă spatele celor două fete pe care le voia afară din viața lui. Astfel, în mai puțin de o săptămână, îi oferise, fără să-și dea seama, inima ei. O inimă pe care el nu o ceruse.”

Cărțile autoarei Susan Elizabeth Phillips pot fi comandate din librăriile on-line litera.ro, libris.ro, elefant.ro, librariadelfin.ro, librarie.net, emag.ro

Listă cărți Susan Elizabeth Phillips

Recenzii și prezentări cărți Susan Elizabeth Phillips

Recenzii și prezentări cărți cu umor

10 Comments

Spune-ți părerea!