Delicatese Literare
Prezentari carti

Prințesă pentru totdeauna de Connie Glynn, Editura Litera

Prințesă pentru totdeauna

(Undercover Princess – 2017)

Connie Glynn

Editura Litera

Colectie:  Fictiune pentru adolescenti

Categorie:  Varsta 12+ ani

Data apariției: oct. 2021

Nr. pagini: 352

Traducerea: Mirella Acsente

The Rosewood Chronicles Series:

  1. Prințesă sub acoperire – Undercover Princess – 2017
  2. Prințesă cu adevărat – Princess in Practice – 2018
  3. Prințesa pierdută – The Lost Princess – 2019
  4. Prințesă pentru totdeauna – Princess at Heart – 2021
  5. Princess Ever After – 2022

O poveste fermecătoare despre prietenie, devotament și curajul de a fi tu însuți într-o lume în care prințesele nu sunt ce par a fi, iar magia basmului se regăsește acolo unde te aștepți mai puțin.

Connie Glynn s-a născut în Anglia în 1994 și a avut încă din copilărie o mare pasiune pentru povești, dictându-i mamei sale prima ei povestire la vârsta de șase ani. În timpul facultății a înființat canalul YouTube de vlogging Noodlerella, care s-a bucurat de un succes imens în Marea Britanie, adunând în scurt timp aproape un milion de abonați. În anul 2017, primul volum din seria Cronicile Rosewood, inspirat din propriile experiențe din anii de școală la internat, a adus-o pe Connie în topul autorilor de succes ai genului. Prințesă sub acoperire a fost urmat de Prințesă cu adevărat și de Prințesa pierdută. Aventura continuă!

„Tot ce mi-am dorit vreodatã a fost să NU mai fiu prințesă.“

Îndrăgostită de basme, Lottie Pumpkin, o fată orfană dintr-un orășel de provincie, și-a dorit dintotdeauna să fie o prințesă bună și curajoasă, asemenea eroinelor din poveștile ei preferate.

Au trecut mai bine de doi ani de când Lottie a ajuns la internatul exclusivist Rosewood Hall și a preluat rolul de prințesă de Maradova pentru a o proteja pe adevărata prințesă, Ellie. Cele două adolescente au reușit să scape cu bine până acum de acțiunile diabolice ale organizației secrete Leviathan, iar Lottie începe să-și dea seama că trebuie să existe o legătură periculoasă între Leviathan și familia regală. Ce rol joacă, în realitate, garda ei de corp, Jamie? Și ce secret ascunde regele Maradovei, tatăl prințesei? Lottie și Ellie nu pot decât spera că dezvăluirile nu le vor distruge prietenia...

Fragment:

”Dacă locuiești lângă mare, poți simți mirosul furtunilor de vară când prind a se stârni.Marea aspiră apa, eliberând în șoaptă un oftat sărat care învolburează aroma ploii ce se apropie.

În copilărie, Ollie se temea de furtuni. Prietena lui cea mai bună, Lottie, îi spusese că nu avea de ce să-i fie frică. Îi povestea mereu despre Mica Sirenă și cum călătoria ei începuse pe o furtună năprasnică, sălbatică de-a dreptul, care scufundase un vapor.

Dar Lotti uitase să-i spună că destinul sirenei era să se transforme într-o grămadă de spumă. După ce Ollie descoperise asta, teama rămăsese lipită de el asemenea unei cicatrice. Chiar și acum, la vârsta de șaisprezece ani, bubuitul îndepărtat al tunetului îi dădea fiori. Lui Lotti îi plăcea furtuna fiindcă o considera începutul la ceva nou, deoarece, indiferent cât de violente și de furioase sunt vânturile, sau cât de puternic e tunetul, o furtună înseamnă eliberarea tensiunii, înseamnă că pământul are să fie din nou proaspăt și răcoros.

Dar pentru Ollie, o furtună însemna doar necazuri.”

 

https://youtu.be/QRcFK7CixWk

Cartea Prințesă pentru totdeauna de Connie Glynn poate fi comandată de pe litera.ro, emag.ro, elefant.ro, cartepedia.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *