Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Prinţesele din Ponilandia. O prietenă magică de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Prinţesele din Ponilandia. O prietenă magică

Chloe Ryder

Editura Paralela 45

Anul apariției: 2018
Titlu original: A Magical Friend
Traducere: Mihaela Pogonici
Nr. de pagini: 128
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
Pippa iubește poneii, chiar dacă n-a avut niciodată unul. Când prinţesa Praf-de-Stele îi cere ajutorul pentru a găsi potcoavele dispărute, fetiţa leagă cu prinţesa o prietenie magică și pornesc împreună în aventura pentru salvarea insulei. O să reușească?
Urmăreste toate aventurile din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
nainte de a deschide cartea, primul lucru care te atrage este coperta. O coperta cartonata, plină de viață cu un fond roz, visul oricărei fetițe. Cred că sunt puține fetițe care nu adoră rozul sau poneii, iar fetița mea, Irina, nu intră în aceasta categorie. Ar vrea să fie înconjurată de ponei roz, să poarte haine cu ponei roz și totul în jur să fie roz.

În prima carte din aceasta serie, ”O prietenă magică” ne este prezentată familia poneilor din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prințesa Cristal, Prințesa Nor Alb, Prințesa Praf-de-Stele, Prințesa Miere, Printul Iute-ca-Vântul, Prințul Cometă și Prințul Furtună.
În această primă carte din serie vom afla că Ponilandia se confruntă  cu o problemă gravă, toate cele opt potcoave de aur dispărând de pe zidul castelului. Fără aceste potcoave, Ponilandia va dispărea. În Ziua Solstiţiului de Vară, acestea îşi refac energia magică. Doar un miracol îi poate salva!!!
Miracolul vine în persoana unei fetiţe draguţe foc, Pippa MacDonald, numele ei în traducere însemnând iubitoare de ponei. Fetiţa, aflându-se în vacanţă la mare cu mama şi sora ei, întâlnește doi căluţi de mare care o duc în Ponilandia, la curtea regală. Pe drum, Pippa o întîlneşte pe prinţesa Praf-de-Stele, a şaptea mânză a regelui şi a reginei. Între cele două se leagă imediat o prietenie strânsă şi lucrează împreună pentru găsirea potcoavelor. Pippa era decisă să caute indicii, să găsească cât mai repede potcoavele. Praf-de-Stele era destul de jucăuşă şi avea chef mai mult de joacă, voia să îi arate insula unde locuiau. În prima zi în Ponilandia, Pippa si cu Praf-de-Stele nu au găsit niciun indiciu, nici o potcoavă, fata fiind hotărâtă ca a doua zi să fie mai conștiincioasă şi să caute mai atent potcoavele.
În momentul când Praf-de-Stele îşi aminteşte că a văzut nişte urme de copite negre, în Ponilandia fiind totul foarte curat, în mintea fetiţei încolteşte o idee şi îi cere mânzei să îi spună totul despre deţinătoarele acelor copite negre. Pippa află de Iepele Nopții care locuiesc la poalele Vulcanului şi se hotărâsc să meargă să cerceteze Vulcanul.
Prin ce aventuri vor trece Pippa si Praf-de-Stele, cu cine se vor întâlni la poalele Vulcanului și dacă vor găsi măcar o potcoavă, vă las pe voi să citiţi.
Pot să vă spun că fetiţa mea a stat cu sufletul la gură până la sfârşitul cărţii ca să afle cine a furat potcoavele. Această carte este minunată pentru fetiţe, deoarece aproape toate se visează prinţese şi vor să călărească ponei fermecaţi.
Coperta cărții te atrage, este de impact, interiorul cărții este de calitate, paginile dintre coperți conținând și poze pentru ca fetiţele să le poată vedea pe Praf-de-Stele şi Pippa.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor!

Cartea O prietenă magică, seria Prințesele din Ponilandia de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

8 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *