Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Prinţesele din Ponilandia. Secretul special de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Prinţesele din Ponilandia

Secretul special (The Special Secret – 2013)

Chloe Ryder

Traducere: Mihaela Pogonici

Editura Paralela 45

Anul aparitiei: mai 2018
Nr. de pagini: 128

Seria Prințesele din Ponilandia/ Princess Ponies Series:

1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013 – recenzie
3. Secretul special – The Special Secret – 2013
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prinţesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
De Ziua Recoltei, Pippa are două misiuni de îndeplinit: să ajute familia regală a poneilor la strânsul recoltei și să găsească potcoavele fermecate. Insă Iepele Nopții îi dau iarăși de furcă. Va reuși Pippa să facă față unei noi încercări în insula Ponilandia?
Şi acest al treilea volum începe prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prinţesa Cristal, Prinţesa Nor Alb, Prinţesa Praf-de-Stele, Prinţesa Miere, Prinţul Iute-ca-Vântul, Prinţul Cometa și Prinţul Furtună.
După cum stiti din volumele anterioare, cele opt potcoave care păstrează magia Ponilandiei au dispărut. Fără aceste potcoave, Ponilandia va dispărea. În Ziua Solstiţiului de Vara acestea îşi refac energia magică. Doar un miracol îi poate salva!
Aventura merge mai departe şi cele doua prietene Pippa, fetiţa în care îşi pun toţi locuitorii speranţa că va găsi toate potcoavele şi Prinţesa Praf-de- Stele sunt  tot împreună şi se gândesc cum să dea şi de restul potcoavelor. Familia Regală a vrut ca toate activităţiile care preced Zilei Solstiţiului de vara să se desfăşoare în normalitate, viaţa să meargă înainte ca locuitorii să nu fie mai speriaţi decât sunt.
În acest al treilea volum, “Secretul special”, acțiunea are loc în Ponilandia de Ziua Recoltei şi toţi locuitorii sunt aşteptaţi pe păşuni pentru a strânge toată iarba crescută. Cum este de aşteptat şi Praf –de- Stele cu Pippa au venit la păşuni pentru a da o mână de ajutor şi în acelaşi timp pentru a căuta şi celelalte potcoave. Misiunea lor nu a fost una uşoară, mi s-a părut că Praf –de- Stele este un ponei pus mai mult pe joacă şi nu a tratat aşa de serios lipsa potcoavelor. Noroc cu Pippa care, pentru o fetiţă mică, este foarte matură şi a înteles cât de importantă este misiunea ei. Cele două au o relaţie speciala şi sunt nelipsite una de langă cealaltă chiar dacă acest lucru nu convine tuturor.
Am cunoscut mai mult poneii care nu fac parte din familia regală, dar care sunt prieteni foarte buni cu prinţesa Praf-de Stele.
De data aceasta nişte tăuni sunt ajutorul Pippei, când la un moment dat află că tăunii au primit două potcoave de la cineva ca să facă pace între tăuni şi ponei. Tăunii au spus doar că doi ponei au venit la ei trimişi de Stâpănă şi în acest moment nu mai ştiu unde au pus potcoavele pentru că iarba a crescut mare şi nu se mai vad. Începe o adevărată aventură de găsire a potcoavelor şi în această aventură fiecare are de învăţat o lecţie foarte importantă. Nu se putea să nu apară şi Ielele Nopţii să încerce să fure potcoavele, noroc cu Pippa, care ajutată de prietenii ei, a reuşit să recupereze două potcoave.
Totul este bine când se termină cu bine, dar au fost găsite doar patru potcoave şi zilele rămase sunt puţine. Oare va reuşi Pippa sa găsească şi restul potcoavelor? O să aflăm în volumele viitoare.
Pot să vă spun că şi la acest volum fetiţa mea a stat cu sufletul la gură până la sfârşitul carţii ca să afle cine a furat porcoavele. Această carte este minunată pentru fetiţe, deoarece aproape toate se visează prinţese şi vor să călărească ponei fermecaţi.
Îmi place foarte mult coperta cărţii, de un galben fermecător care te face să deschizi repede cartea pentru a citi mai departe aventura fetiţei şi a poneilor.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetiţelor!

Cartea Prinţesele din Ponilandia. Un vis împlinit de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

9 Comments

Spune-ți părerea!