Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Prinţesele din Ponilandia. Un vis împlinit de Chloe Ryder, Editura Paralela 45 – recenzie

Prinţesele din Ponilandia. Un vis împlinit

Autor: Chloe Ryder

Ilustrator: Jennifer Miles

Editura Paralela 45

Anul apariției: 2018
Ediție cartonată
Titlu original: A Dream Come True – 2013
Traducere: Mihaela Pogonici
Nr. de pagini: 128
Seria Prințesele din Ponilandia/ Princess Ponies Series:
1. O prietenă magică – A Magical Friend – 2013 – recenzie
2. Un vis împlinit – A Dream Come True – 2013
3. Secretul special – The Special Secret – 2013 – recenzie
4. Aventura unicornului – A Unicorn Adventure! – 2013 – recenzie
5. Salvarea miraculoasă – An Amazing Rescue – 2013
6. Prietene pentru totdeauna! – Best Friends for Ever! – 2014
7. Surpriza – A Special Surprise – 2014
8. Steaua muzicii – A Singing Star – 2014
Chloe Ryder trăieşte la o fermă de cai. Când nu îi îngrijeşte, îi place să călărească împreună cu ei pe dealurile din jurul fermei. Chloe este unul dintre puţinii oameni care ştiu unde se găseşte Ponilandia, insula poneilor fermecaţi. Chloe este şi pseudonimul Juliei Sykes, autoare premiată a peste 60 de cărţi pentru copii, care locuieşte în Hampshire împreună cu familia sa. Chloe a scris seria „Prinţesele din Ponilandia” pentru a le oferi fetiţelor iubitoare de aventuri o alternativă la Barbie şi la Prinţesele Disney. Eroina seriei sale, Philippa (Pippa) MacDonalds, este o fetiţă puternică, temerară şi prietenoasă, care face tot posibilul pentru a salva Ponilandia.
Pe o insulă fermecată din largul mării trăiesc prințesele ponei. Dar cele opt potcoave magice care le protejează au dispărut. Ponilandia e în primejdie! Doar o fiinţă care iubește poneii o poate salva…
Căutarea potcoavelor trebuie să continue. Dar cea mai bună prietenă a lui Praf-de-Stele, prinţesa Muguraș, trebuie să participe la concurs. Cum ar putea prinţesa Praf-de-Stele să-și împace cele două prietene?
”Un vis împlinit” începe la fel ca și primul volum, O prietenă magică, prin prezentarea familiei regale din Ponilandia după cum urmează:
Regina Rază-de-luna, Regele Stea-de-Foc, Prințesa Cristal, Prințesa Nor Alb, Prințesa Praf-de-Stele, Prințesa Miere, Prințul Iute-ca-Vântul, Prințul Cometa și Prințul Furtuna.
În prima carte din serie am aflat că Ponilandia se confruntă cu o problemă gravă, toate cele opt potcoave de aur dispărând de pe zidul castelului. Fără aceste potcoave, Ponilandia va disparea. În Ziua Solstiţiului de Vară acestea îşi refac energia magică. Doar un miracol poate salva regatul!!!
Chiar dacă în prima carte a seriei Pippa și Praf-de-Stele au găsit o potcoavă, aventura nu s-a terminat, căci mai sunt încă șapte potcoave de aur de găsit.
Aventura merge mai departe, cele două prietene fiind tot împreună şi tot cu gândul la găsirea celorlalte potcoave. În acest al doilea volum începem să cunoaştem mai bine familia regală din Poniladia, să le cunoaștem pe surorile şi pe fraţii lui Praf-de-Stele. În această perioadă, în Ponilandia au loc Jocurile Regale şi regina le-a comunicat că este foarte important să păstreze tradiţia pentru a nu crea panică între ponei.
Jocurile Regale conţineau diferite probe, participând chiar şi ponei din Familia Regală, iar fiecare ponei se pricepe foarte bine la ceva anume. Familia Regală era prezentă în totalitate şi urmărea cu mare interes jocurile. În momentul când se îndreptau către locul unde aveau loc Jocurile, Pippa vede trei ponei la marginea pădurii, dintre care unul i se părea foarte cunoscut şi nu ştia de unde. Până să îi arate lui Praf -de-Stele, aceştia au dispărut în pădure.
În acest volum facem cunoştiință cu Muguraş, care era prietena cea mai bună a lui Praf-de-Stele şi care o roagă pe aceasta să fie prezentă când va evolua ea la proba de dresaj, spunându-i că se va simţi mai bine dacă prietena ei cea mai bună va fi acolo. Însă Praf-de-Stele o consideră acum pe Pippa prietena ei cea mai bună, rănindu-i sentimentele lui Muguraș.
Pippa a fost cea care a intervenit şi i-a explicat lui Praf-de-Stele că poţi să ai mai multe prietene ”cele mai bune” şi că aşa este şi mai frumos, cu cât mai multe prietene, cu atât mai bine. Situaţia a fost rezolvată şi cele trei au devenit prietene foarte bune, Muguraş chiar oferindu-se să le ajute la căutarea potcoavelor. Praf-de-Stele era interesată mai mult de distracţie, de căutarea potcoavelor mai puţin, noroc cu Pippa care era foarte conştiincioasă, așa că se hotărăsc să plece în căutarea celorlalte potcoave. Muguraş a fost îndemnată de Pippa şi Praf-de-Stele să participe la o probă la care nu mai participase până acum, să le dovedească tuturor ce ponei minunat era.
În timp ce Muguraş se pregătea de probă şi ştia că prietenele ei vor fi în tribună şi o vor încuraja, Pippa le cere celor doi căluţi de mare care au şi adus-o în Ponilandia să o ajute. I-a rugat să se uite un pic prin jurul insulei, pe unde Pippa avea acces mai puţin. Având chiar succes şi văzând ceva strălucitor, i-au comunicat Pippei acest lucru şi a urmat o adevărată aventură până au pus mâna pe a doua potcoavă. Ajutorul cel mai mare l-au primit de la Muguraş, care şi-a abandonat cursa pentru a le fi de ajutor lui Pippa şi Praf-de-Stele pentru a recupera a doua potcoavă.
Totul este bine când se termină cu bine, dar au fost găsite doar două potcoave şi zilele rămase sunt puţine. Abia aştept următoarea aventură a Pippei cu Praf-de-Stele.
Pot să vă spun că şi la acest volum fetiţa mea a stat cu sufletul la gură până la sfârşitul cărţii ca să afle cine a furat potcoavele. Această carte este minunată pentru fetiţe, deoarece aproape toate se visează prinţese şi vor să călărească ponei fermecaţi.
Coperta cărții te atrage, este de un mov foarte intens, este de impact, interiorul cărții este de calitate, paginile dintre coperţi conținând şi poze pentru ca fetiţele să le poată vedea pe Praf-de-Stele, Muguraş şi Pippa. Pozele din interiorul cărţii sunt alb negru şi cred că fetițele ar fi tare încântate să le coloreze, să îşi imagineze ele cum arată toţi poneii din carte.
A fost o lectură grozavă şi o recomand tuturor fetițelor!

Cartea Prinţesele din Ponilandia. Un vis împlinit de Chloe Ryder poate fi comandată de pe edituraparalela45.ro, librarie.net, elefant.ro, libris.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

Recenzii și prezentări cărți pentru copii

15 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *