Printul Spinilor de Mark Lawrence, Seria Imperiul faramitat partea I, Editura Nemira, Colectia Nautilus

1

Printul Spinilor

Mark Lawrence

Editura Nemira

Colectia Nautilus

Data aparitiei: 2018
Nr. pagini: 336
Traducerea: Roxana Gamart
Titlu original: Prince of Thorns

Seria Imperiul fărâmiţat/ The Broken Empire, partea I

Mark Lawrence s-a născut în Champagne-Urbană, Illinois, din părinți englezi, care au revenit în Anglia când fiul a împlinit un an. S-a întors în SUA după ce a obținut titlul de doctor în matematică de la Imperial College, unde a lucrat la multe proiecte, inclusiv programul Star Wars. Susține că, pentru că nu a avut niciodată ambiția de a deveni scriitor, a fost foarte surprins când, încercând să-și găsească un agent pentru o prima carte, propunerea lui a avut succes și s-a finalizat cu un contract de publicare.
Prima lui trilogie, IMPERIUL FARAMITAT, al cărei prim volum este Printul Spinilor, a fost primită cu mare entuziasm în rândul cititorilor de fantasy. Celelalte volume din serie, King of Thorns și Emperor of Thorns (în pregătire la Editura Nemira), au apărut la scurtă vreme. A urmat apoi încă o trilogie reușită, RED QUEEN’S WAR. În 2017 a aparut Red Sister, primul volum din seria THE BOOK OF THE ANCESTOR. Mark Lawrence este căsătorit, are patru copii și locuiește în Bristol.
Seria lui Mark Lawrence, Imperiul fărâmiţat, este o poveste sângeroasă despre trădare, magie și camaraderie, cu un protagonist excepţional, în lupta lui pentru tron și în drumul spre maturizare.
Întunecată și tulburătoare, povestea te va ține cu sufletul la gură la fiecare pagină. Fascinantă!“ ROBIN HOBB
Tulburătoare, minunată, haotică, poetică, obsedantă, antrenantă… Credeţi sau nu, toate cuvintele acestea descriu o singură carte: Printul Spinilor.” Booklist
Cândva odraslă regală privilegiată, crescută de o mamă iubitoare, Jorg Ancrath a devenit Prinţul Spinilor, un adolescent fermecător şi imoral, care conduce o bandă de proscrişi brutali. Lumea este în haos, violenţa abundă, coşmarurile răsar la fiecare pas. Trecutul dur al lui Jorg l-a făcut să nu se mai teamă de niciun om, fie el viu sau mort. Totuşi mai există ceva care-l înspăimântă… Reîntors la castelul tatălui său pentru a-şi revendica moştenirea, Jorg trebuie să se confrunte cu orori din copilărie şi să-şi croiască viitorul împotriva tuturor.
La nouă ani, Jorg Ancrath și-a văzut mama și fratele omorâți în față lui. La treisprezece ani, conducea deja o bandă de delincvenți însetați de sânge. Până la cincisprezece ani, vrea să ajungă rege…
Jorg poate să controleze și viii, și morții, dar, din toată lumea lui plină de haos, violență și coșmaruri, se teme de un singur lucru. Dacă vrea să se întoarcă la castelul tatălui sau că să revendice tronul, trebuie să se confrunte cu trădări, magie neagră și cea mai mare frică a lui. Va putea cineva atât de tânăr să-și înfrângă dușmanii care au puteri dincolo de orice imaginație?
Prințul Spinilor merită toată atenția, deoarece contesta tradițiile literare și transformă total modelul clasic de trilogie fantasy medievală.“ Locus

Printul spinilor a mai apărut într-o ediţie 2014 la Editura Trei.

Cartea poate fi comandată de pe site-ul Editurii Nemira.

 

About Author

Un comentariu

Spune-ți părerea!