Delicatese Literare
Recenzii

Prizonierul dorințelor mele de Johanna Lindsey, Editura Litera, Colectia Iubiri de poveste – recenzie

Prizonierul dorințelor mele

(Prisoner of My Desire – 1991)

Johanna Lindsey

Editura Litera

Colectia Iubiri de poveste

Traducere: Ciprian Prundeanu

265 pagini

Cu talentul cu care ne-a obișnuit deja, Johanna Lindsey reușește să ne fascineze cu o poveste șocantă din Evul Mediu, cu o intrigă interesantă, acțiune alertă, personaje fascinante, dialoguri incitante, puțin umor și scene violente de iubire…

O epocă măcinată de lupte interne, sfâșiată de contradicții și inechități sociale, în care doar cei puternici puteau supraviețui…

Lady Rowena Belleme ar fi stăpână propriei averi dacă ar fi bărbat. Dar în anul 1152, femeile, indiferent de rang, sunt obligate să se supună bărbaţilor din viaţă lor, iar soarta Rowenei se află în mâinile maleficului ei frate vitreg, Gilbert d’Ambray. Avar şi lipsit de scrupule, șantajând-o cu represalii împotriva mamei ei în caz că nu l-ar fi ascultat, Gilbert o obligă pe Rowena să se mărite cu Lyons de Kirkburough, un lord libidinos foarte bătrân, care moare înainte de consumarea căsătoriei, făcând astfel imposibilă apariţia unui moştenitor care i-ar fi asigurat lui Gilbert pământurile şi armata pe care şi le doreşte, fiindu-i necesare pentru a-l înfrânge pe puternicul lui dușman, lordul Warrick de Chaville.

Gilbert se repliază însă rapid, încropind în grabă un alt plan diabolic – răpeşte un străin care să o lase pe Rowena însărcinată înainte de anunţul oficial al morţii lui Lyons.

Ca o ironie a sorții, fără să știe, oamenii lui Gilbert l-au răpit tocmai pe lordul Warrick de Chaville, care călătorea incognito, însoțit doar de un scutier.

Warrick, un războinic de temut, își înconjurase inima cu un strat de gheață de la vârsta de șaptesprezece ani, când familia lui fusese măcelărită mișelește, dovedind o mare tărie a spiritului și o voință de oțel, reușind să se răzbune pe toți cei care-i făcuseră rău.

În momentul în care se trezește dezbrăcat complet, legat cu lanțuri de pat și cu un căluș în gură, Warrick este cuprins de o furie cumplită realizând ceea ce se dorea de la el. Dar Rowena, deși virgină, fusese bine instruită de servitoarea ei, astfel că, prin urmare, corpul lui Warrick îl trădează mișelește, reacționând la mângâierile ei, în ciuda minții lui, care încerca din răsputeri să se opună.

”Mintea lui urla de furie, dar corpul îl trăda în cel mai urât mod, cu o minte proprie, ațâțată de promisiunile ei. Trase mânios de legături, încercând să-și elibereze mâna.”

Trei zile la rând, Warrick suportă aceeași umilire, neputând rezista seducătoarei blonde, cu chip angelic și corp de zeiță.

Temându-se că Gilbert îl va ucide pe străin, Rowena îi cere servitoarei ei să-l elibereze.

Warrick, înnebunit de furie, jură să se răzbune, întorcându-se cu o armată, cucerind castelul Rowenei, iar pe ea luând-o prizonieră. Urmând legea talionului, Warrick o leagă la rândul lui pe Rowena cu lanțuri de patul lui, vizitând-o trei zile la rând și asigurând-se că-i oferă plăcere acesteia de fiecare dată.

”- Luptă-te cu mine, hoațo, îi ordonă el. Luptă-te cum m-am luptat și eu și află că trupului tău nu-i pasă de ură sau de furie sau de rușine. Este un simplu receptacul guvernat de instincte, dintre care cel mai puternic este instinctul străvechi de a procrea.”

După trecerea celor trei zile, Warrick o anunță pe Rowena că, pe viitor, va deveni servitoarea lui personală. Rowena, care era deja însărcinată, își acceptă cu demnitate pedeapsa, copleșită de vinovăția faptelor ei.

”El o îmbrăcase în haine de slujnică, dar în mod limpede nu aparținea acelei categorii. Și atunci când îl servea, avea grația unei regine.”

Warrick, întotdeauna temut de sexul slab, este intrigat de Rowena, care nu pare să se teamă de el. La rândul ei, Rowena, obişnuită că bărbaţii să o privească numai ca o modalitate de a-şi atinge propriile scopuri, este uimită că Warrick pare cu adevărat interesat de ea. Deși vorbele lui erau aspre, faptele lui dovedeau contrariul, dovedind multă grijă și afecțiune față de ea. Deși era în continuare prizoniera lui, atracția irezistibilă dintre ei explodează, împărtășind clipe de pasiune dezlănțuită împreună.

”Rowena nu era obișnuită cu jocurile acelea pline de subînțelesuri. Îi făceau ochii să strălucească, dar și pulsul să o ia razna. Era în continuare prizoniera lui, se părea – prizoniera dorințelor lui. Dar poate și Warrick era prizonierul dorințelor ei.”

Warrick realizează curând că a devenit dependent de ea, chemând-o la el inclusiv când era în plină campanie de război.

”- De ce am fost chemată aici?

– Pentru că mi-a fost dor de tine, răspunse el, aplecându-se să-i șoptească la ureche: Pentru că am simțit că aș înnebuni dacă ar mai trece o singură zi fără să te văd.”

Dragostea lor va fi pusă la grea încercare în momentul în care Warrick află adevărata ei identitate, convins fiind că, în tot acest timp, ea uneltise cu Gilbert contra lui. În momentul în care descoperă cât de mult se înșelase, este copleșit de remușcări și regrete, însă Rowena era prea rănită sufletește pentru a-l putea ierta prea ușor. Din fericire, după multe peripeții, lucrurile se termină cu bine pentru cei doi, demonstrându-ne că și cel mai dur războinic poate capitula în numele iubirii, devenind mai tolerant, mai iertător și capabil să-și declare fățiș sentimentele.

”Când el își făcu apariția, o privi cu atâta căldură și bucurie, încât ultimele ei urme de animozitate dispărură. Îl iubea, până la urmă. Faptul i se revelase în atât de multe feluri, încât era inutil să o mai nege.”

”- Te iubesc, fetițo.

Asta suna mult mai bine, atât de bine că îl atrase din nou într-un sărut, apoi șopti:

– Mă bucur că ai fost tu, Warrick. Atât de tare!

Amintindu-și cuvintele pe care le rostise ea cu atâta vreme în urmă, Warrick mărturisi:

– Și eu mă bucur, doamna mea. Și eu mă bucur.”

 

Am inclus cartea în Top 10 cărți romantic-erotice historical

Cărțile autoarei Johanna Lindsey pot fi comandate pe libris.ro, elefant.rolibrarie.net, emag.ro, cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți Johanna Lindsey

 

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *