Delicatese Literare
Recenzii

Profeția – seria Titanii vol. 4 de Jennifer L. Armentrout, Editura Leda Edge – recenzie

Profeția

(The Prophecy – 2018)

Jennifer L. Armentrout

Editura Leda Edge

Traducere: Iulia Dromereschi

Nr. de pagini: 368

An apariție: 2021

  1. Întoarcerea – Editura Leda Edge – The Return – 2015 recenzie
  2. Puterea – Editura Leda Edge – The Power – 2016 – recenzie
  3. Lupta – Editura Leda Edge – The Struggle – 2017 – recenzie
  4. Profeția – Editura Leda Edge – The Prophecy – 2018

JENNIFER L. ARMENTROUT este o autoare americană de romane din categoria young adult. Este o scriitoare foarte prolifică – potrivit declarațiilor sale, scrie vreme de minimum 8 ore zilnic.
Seria LUX, publicată în România de Editura Leda, este inclusă pe lista bestseller-urilor New York Times.

Bestseller New York Times

ISTORIA SE REPETĂ… PREȚUL TREBUIE PLĂTIT… SFÂRȘITUL SE APROPIE, IAR PROFEȚIA SE VA ÎMPLINI!

Seth nu și-a permis niciodată să viseze la viitor. Acum însă este pe punctul de a avea totul alături de Josie:  iubirea, o familie, un copil. Pe vecie. Tot ce stă între el și această viață minunată este cruzimea Titanilor. Dacă o ajută pe Josie să-i înmormânteze – fără a-i ucide, o sarcină aproape imposibilă pentru el –, ar putea să capete tot ce își dorește. Curând însă își dă seama că, fiind zeu, alegerea pe care o va face ar putea transforma lumea într-un loc mai bun sau, dimpotrivă, mai rău. Luându-se la luptă cu Titanii, Seth a pus în mișcare, fără voia lui, forțe malefice care îi silesc pe Olimpieni să intre pe tărâmul muritorilor și să restabilească delicatul echilibru de forțe, împiedicând lumea să se năruie.

Înmormântarea Titanilor este prioritatea lui Josie. La urma urmei, pentru asta s-a născut. Din nefericire, planurile pe care tatăl ei, Apollo, le-a ticluit pentru a-i da o mână de ajutor nu sunt deloc simple, iar viitorul e cum nu se poate mai sumbru pentru Josie și Seth. Luptele dintre puri și semipuri sunt mai aprige ca niciodată, iar pericolul care îi pândește pe cei doi îndrăgostiți sporește de la o clipă la alta. Josie știe că șansele lor de a reuși sunt infime, iar dacă dau greș, ar putea să piardă totul. Este însă conștientă că acum nu luptă doar pentru ea însăși –  luptă pentru bărbatul pe care îl iubește, pentru viitorul lor, pentru o lume mai bună și mai sigură. Totuși, pentru a câștiga acest război cumplit, Josie și Seth trebuie să facă sacrificiul suprem..

„Atât de uimitoare, încât mi-a frânt inima! Ce bine era dacă povestea continua! […] Felicitări, Jennifer! Un triumf absolut!” – myyanabookobsession.com

„O călătorie captivantă și de neuitat!” – onceuponabookblog.com

Profeția ne oferă o încheiere strălucită a seriei Titanii. Jennifer L. Armentrout ne-a încântat și de această dată cu un amestec de acțiune palpitantă, dramatism, replici amuzante, momente fierbinți, o fermecătoare poveste de dragoste și un final apoteotic cu o spectaculoasă răsturnare de situație.

Ambii eroi au evoluat de-a lungul seriei. Dintr-o tânără timidă și vulnerabilă, Josie a devenit o femeie puternică și sigură pe ea, iar Seth, deși și-a păstrat aroganța și încăpățânarea, a evoluat enorm, devenind extrem de iubitor, tandru și ultra protector față de Josie, fiind dispus la orice sacrificiu pentru ea și copilul lor nenăscut.

În ciuda tachinărilor permanente dintre Seth și Aiden, cei doi reușesc să facă, de mai multe ori, o echipă redutabilă, dovedindu-ne că au reușit să-și depășească animozitățile din trecut.

La începutul acțiunii, îi regăsim pe Seth și pe Josie în mijlocul unei situații mai tensionate ca oricând. Întreg Pământul a devenit un imens teatru de război, însuși viitorul omenirii fiind amenințat. Misiunea lui Josie de a-i închide pe Titani în groapa de sub Tartar de unde evadaseră pare una de-a dreptul imposibilă în noua conjunctură. Numărul victimelor crește într-un ritm amețitor, fiind răpuși inclusiv câțiva dintre apropiații lui Josie. În plus, Josie are periodic viziuni cu ea, îmbrăcată într-o rochie albă, murind în brațele lui Seth. Să fi fost doar un coșmar sau o premoniție?

Evenimentele se precipită spre final, iar suspansul îți taie răsuflarea. Balanța puterii se înclină periculos de mult în favoarea Titanilor, iar pentru a-i putea învinge era necesar un sacrificiu suprem.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte deznodământul teribilei lupte dintre zeități și titani, care era adevărata profeție și cum se va împlini aceasta.

Recomand cu drag întreaga serie!

Cartea Profeția de Jennifer L. Armentrout poate fi comandată pe edituracorint.rolibrex.ro, librariadelfin.roelefant.rolibris.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, emag.ro

Recenzii Editura Leda Edge

Recenzii și prezentări cărți Jennifer L. Armentrout

Recenzii și prezentări cărți inspirate din mitologie

Recenzii și prezentări cărți fantasy

6 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *