Delicatese Literare
Prezentari carti

Proiecte globale 2045 de Daniel Estulin, Editura Meteor Press

Proiecte globale 2045

Daniel Estulin

Editura Meteor Press

Colectie: Istorie

Nr. pagini: 384

An aparitie: 2021

Cărți scrise de acest autor, apărute la Editura Meteor:
  • Clubul Bilderberg. Conducerea secretă a lumii
  • Stăpânii din umbră
  • TransEvoluția. Apropiata eră a deconstrucției umane
  • În culisele unei președinții
  • Proiecte globale 2045

Daniel Estulin locuiește în Spania și este jurnalist de investigații răsplătit cu numeroase premii, care urmărește de peste 15 ani Clubul Bilderberg. Cartea sa – un bestseller în Spania, unde a fost reeditată în 15 ediții – a fost tradusă în 30 de limbi și publicată în peste 42 de țări.

„Cu ani în urmă, când am început să public cărți despre Clubul Bilderberg, oamenii au spus că sunt un teoretician al conspirației. Nu este adevărat. Sunt doctor în inteligență conceptuală și colonel al contrainformațiilor militare rusești, cu 24 de ani de serviciu.” – Daniel Estulin

Omenirea se confruntă cu o criză de o amploare ce a mai existat doar de două ori în ultimele milenii. Prima dată între secolele IV-VI, când a apărut feudalismul, iar a două oară la începutul secolului al XVII-lea odată cu nașterea capitalismului. Potrivit lui Daniel Estulin, trăim acum sfârșitul capitalismului, o criză sistemică planetară. Capitalismul are nevoie de expansiune continuă, de deschiderea unor piețe noi, deoarece fără piețe noi capitalismul moare. 

Efectele pe termen mediu ale crizei vor fi dezintegrarea statelor, sfârșitul actualului model economic planetar, regionalizarea economiilor, nașterea proiectelor globale supranaționale și translația atlantismului (NATO, SUA, Atlanticul de Nord) spre zona de Est și Pacific (Drumul Mătăsii, China, Eurasia) cu America Latină ca nod secundar. 

Cartea propune construirea unui noul model economic după prăbușirea globală a lumii. Misiunea reală este depășirea crizei cu pierderi minime și cât mai repede, pentru a nu se întinde pe milenii, ci a fi redusă la o jumătate de secol, maximum două secole.

„Actuală criză a sănătății cauzată de coronavirus”, afirmă Estulin, „este secundară, dar va accelera sfârșitul ciclului pe care îl trăim odată cu prăbușirea piețelor și sfârșitul erei care a început cu acordurile de la Bretton Woods în 1944.”

 

 

Cărțile autorului Daniel Estulin pot fi comandate de pe meteorpress.ro și librarul.ro, elefant.ro, carturesti.ro

Recenzii și prezentări cărți Editura Meteor Press

Recenzii și prezentări cărți de nonficțiune

Spune-ți părerea!