Delicatese Literare
Recenzii

Răsturnări de situaţie, Seria Prenupţial vol. 2 de Delia Moretti, Editura Stylished – recenzie

Răsturnări de situaţie. Seria Prenupţial vol. 2

Delia Moretti

Editura Stylished

Anul apariţiei: 2019
Nr. de pagini: 411

Seria Prenupțial:

  1. Formarea unui întreg – recenzie
  2. Răsturnări de situație
  3. Totul va fi bine
După ce s-au format cuplurile în volumul unu și protagoniștii și-au pictat propriul tablou al iubirii, în volumul al doilea acțiunea se complică.
Atunci când iubești și ești iubit, relația cu persoana de lângă tine nu este formată doar din fericire. Problemele, certurile, dezamăgirile, despărțirile, lacrimile și răsturnările de situație devin cuvintele cheie al existenței cuplului. Nu există relație frumoasă fără ceartă, căci arta împăcării face sentimentele să crească și persoanele implicate înțeleg ce înseamnă cu adevărat aprecierea persoanei iubite.
“Răsturnări de situaţie”, volumul al doilea din Seria Prenupţial continuă viaţa protagoniştilor cu care am făcut cunoştiinţă în cel anterior. Dacă în primul volum acţiunea s-a concentrat mai mult pe Cristian şi Emily, în acest volum acţiunea este echilibrată şi fiecare pereche are partea ei de tratament din partea autoarei.  Nu i-a uitat nici pe Cristian şi Emily, despre care aflăm cum este viaţa lor în calitate de tineri căsătoriţi. Se pare că sunt pe drumul cel bun, iubirea lor este tot mai mare şi temerile lor încep să cadă una câte una, aceştia  deschizându-şi sufletul unul în faţa celuilat. Mai apar şi situaţii tensionate, dar fac faţa cu brio şi asta datorită lui Cristian care este cu picioarele pe pământ. Emily mi se pare în continuare puţin cam imatură, un pic nesigură în privinţa sentimentelor lui Cristian, chiar dacă acesta nu i-a dat niciun motiv.
Un cuplu frumos de urmărit este cel format din Morgan şi Emma. Îmi place această pereche, sunt dulci şi le prevăd un viitor frumos. Mi-a plăcut că Morgan nu a renunţat şi nu a stat deoparte. A încercat să se apropie de Emma, i-a spus că tot ce simte este nou pentru el, că nu ştie ce simte, dar îşi doreşte să fie mereu lângă ea şi vrea să aibă o relaţie în adevăratul sens al cuvântului. Lucrurile nu sunt nici albe, nici negre la această pereche. Emma şi-ar dori să aibă o relaţie cu el, dar este foarte nesigură  şi nu are încredere nici în ea, nici în Morgan, însă se pare că destinul le-a rezervat altceva. O să vedeţi despre ce este vorba dacă o să citiţi şi acest volum.
Şi am păstrat pentru final ce este mai bun din punctul meu de vedere, Ruggero, personajul negativ din această serie până în acest moment. Îmi place foarte mult cum l-a creionat autoarea. Este un bărbat puternic, care emană pasiune prin toţi porii, dar şi pasiunea aceasta este cu dus şi întors. Cui ai vrea să o arăti, nu te vrea şi, la un moment dat,  ajungi la concluzia că prea te-ai cramponat de-o iubire care nici nu a fost iubire. El şi-a dat seama de asta după ce ”a comis-o” şi ajunsese în  punctul de a face o faptă foarte urâtă. Doar nu credeţi că o să vă spun eu ce era să facă?! Din punctul meu de vedere, este personajul cel mai bine dezvoltat din carte sau poate am făcut eu o pasiune pentru el. În spatele atitudinii lui arogante se ascunde un doctor foarte bun, un copil care este mândria oricărui părinte, un bărbat pasional şi un iubit grijuliu, după cum cred că vom vedea în următorul volum. Drumul lui până o să ajungă să recunoască că este îndrăgostit şi că iubeşte este foarte lung. Soarta nu a fost foarte bună cu el. Cu Emily nu a reuşit să lege o relaţie. Apoi, cea care i-a devenit logodnică i-a dat o lovitură puternică, încurcându-se  cu tatăl lui. După care în viaţa lui a apărut Cristina, dar, atunci când a aflat cine este, nu i-a picat foarte bine. Nu ştiu cum face acest om, dar vrea să îşi aleagă iubitele din cercul de prieteni al lui Emily. Prima data a fost Emily, apoi a urmat Cristina, iar următoarea cu care şi-a încercat norocul a fost Chiara, prietena fetelor. Destinul se cam joacă cu preferatul meu şi sunt tare curioasă ce îi mai rezervă  viitorul.  Cristina nu stă cu mâinile în sân şi a pus pe picioare un plan pentru a-l ţine cât mai departe de Cristian şi Emily. Şi-a dat seama că ţinându-l departe de fratele ei, îl apropie şi mai tare de ea? Oare este pregătită pentru o relaţie cu un bărbat cum este Ruggero? Vom afla în viitorul volum.
Singurul lucru negativ pe care vreau să îl menționez are legătură cu câteva expresii folosite care mi s-au părut nepotrivite și nu mi-au plăcut, însă nu afectează povestea în sine.
Mi-a plăcut mai mult acest volum decât primul. Autoarea a ştiut să păstreze firul narativ, nu s-a încurcat în personaje şi ne-a dat informatii mult mai multe şi mult mai detaliate faţă de volumul anterior. Nu cred că este uşor să scrii despre viaţa a trei cupluri, care interacţionează cu alte personaje secundare, şi totul să fie îmbrăcat foarte frumos. O carte care împleteşte umorul cu iubirea şi prietenia adevărată, sinceră a personajelor.
Mărturisesc că abia aştept să citesc volumul trei. Sunt foarte curioasă cum se va termina povestea protagoniştilor noştri. Oare soarta va fi de partea lor? Îi mai aşteaptă obstacole pe care le vor trece doar dacă iubesc sincer? O să  vedem!

Cartea Răsturnări de situaţie de Delia Moretti, Seria Prenunpțial, poate fi comandată de pe elefant.ro, libris.ro, carturesti.ro, librarie.net

Recenzii și prezentări cărți autori români

Recenzii și prezentări cărți Editura Stylished

18 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *