Delicatese Literare
Calatorii

Raven’s Nest – un colț de rai în inima Transilvaniei

Raven’s Nest – un colț de rai în inima Transilvaniei

Datorită unei imense tragedii personale, petrecută de curând, nu mai îmi propusesem să plec nicăieri în vacanță vara aceasta. Însă, la insistențele unor foarte buni prieteni, am acceptat să-i însoțesc într-o excursie de două zile la Raven’s Nest, un cătun izolat din satul Sălciua.
După un drum destul de lung, dar pitoresc, am ajuns în final într-un loc mirific, desprins parcă dintr-un basm, aflat chiar pe vârful muntelui. Privit de jos, pare imposibil de ajuns acolo cu mașina dar, deși urcușul din ultima parte este destul de abrupt, drumul este perfect accesibil dacă urci în viteza întâi și ai grijă să nu te oprești în pantă.
Gazdele, foarte primitoare, ne-au întâmpinat cu căldură și ne-au condus în camerele noastre, de inspirație rustică, desprinse parcă din trecut, însă beneficiind de tot confortul modern – baie privată cu duș, articole de toaletă și uscător de păr.

Din spatele căsuței unde am fost cazați pornea o cărare, artistic amenajată, care ducea la o terasă de lemn, construită pe stânci, de unde se putea admira o priveliște superbă.

Imediat în apropierea terasei este amenajată o zonă cu hamace, precum și un cinematograf în aer liber.

Cazarea fiind cu demipensiune, a urmat masa de seară, iar mâncarea a fost delicioasă, gătită din ingrediente proaspete locale, după rețete vechi transilvănene.

După masă, ne-am relaxat în jurul unui foc de tabără, așezați pe niște bușteni special amenajați.

Înainte de culcare, am admirat locația luminată feeric.

A doua zi, după un mic dejun bogat și gustos, am plecat în drumeție spre o cascadă aflată în zonă. După un traseu foarte pitoresc, am ajuns la destinație. Cascada este magnifică, iar priveliștea îți taie răsuflarea.

Prietena mea, care mai fusese acolo și anul trecut, ne-a propus să o luăm pe o cărare ce pornea în stânga, spunându-ne că pe acolo se coboară la un lac foarte frumos. Drumul părea destul de abrupt, însă ea ne-a asigurat că ginerele ei coborâse cu ușurință pe acolo, pe deasupra și cu fiul lui de opt luni în spate!
Ambiționată, am decis să cobor și eu, nevrând să ratez ocazia să vizitez un loc atât de pitoresc, după cum mi-l descrisese. Însă, după doar câțiva metri, cărarea s-a terminat, iar solul a devenit extrem de alunecos, fiind nevoită să mă aplec pe vine și să mă țin de rădăcini pentru a înainta. În mintea mea, invidiam genele nemțești (ginerele prietenei mele este neamț). Adică pentru acel tânăr drumul fusese o bagatelă, coborându-l fluierând cu fiul lui în spate, iar noi nici pe brânci nu izbuteam! 😃Rațiunea a învins la un moment dat și am decis să nu mai continui, realizând că, dacă abia am ajuns până acolo coborând, la urcare cu siguranță va fi și mai greu.
În plus, soțul prietenei mele s-a apropiat mai mult de margine și a aruncat o privire și ne-a asigurat că acolo nu e niciun lac, doar o prăpastie. Toate bune și frumoase, dar urcușul s-a dovedit într-adevăr a fi o piatră de încercare. Picioarele îmi alunecau în toate părțile și cu greu puteam să prind o aderență pentru a mă sălta ținându-mă de niște rădăcini.
Noroc cu soțul prietenei mele, care și-a păstrat sângele rece și a reușit să mă ghideze pas cu pas până am reușit în sfârșit să ajung pe platforma de unde plecasem.
Mitul s-a spulberat și misterul s-a lămurit repede, întrucât în scurt timp am descoperit adevăratul drum care ducea spre lac, care era într-adevăr foarte frumos și accesibil.

După toate aceste peripeții, o relaxare în jacuzzi era mai mult decât binevenită. Raven’s Nest pune la dispoziția oaspeților jacuzzi în aer liber cu programare începând de la ora 18 pânâ la ora 23. Întrucât doi dintre prietenii mei au renunțat la programarea lor, am beneficiat, împreună cu prietena mea, de două ore în jacuzzi, prima de la ora 18, iar a doua de la ora 22. Ambele experiențe au fost deosebite.
La ora 18 am avut parte de relaxare totală și o priveliște superbă cu crestele munților.

Experiența de la ora 22 a fost însă complet inedită. Este o senzație cu totul aparte să poți admira stelele stând în jacuzzi cu apă caldă, în timp ce aerul din jur este rece. După ce am ieșit din jacuzzi, nu m-am înfrigurat prea tare întrucât m-am încălzit în sauna aflată în imediata apropiere, după care m-am relaxat pe platforma aflată alături.

Drumul de la saună la căsuță noaptea a fost de-a dreptul feeric. M-a impresionat ingeniozitatea proprietarilor locului, precum și atenția la detalii.

Am încheiat seara tot în jurul focului de tabără, savurând un pahar de caisată împreună cu prietena mea și promițându-ne că vom mai reveni cândva în aceste locuri.

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Călătorii

 

 

16 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *