Delicatese Literare
Recenzii

Razboi in doi de Mirela B. Florentina, Editura Celestium – recenzie

Război în doi 

Mirela B. Florentina

Editura Celestium

Colectia Passion
An apariţie: 2018
Nr. pagini: 244
Despre mine nu sunt multe de zis. Sunt o persoană optimistă, veșnic zâmbitoare și dornică să cunoască oameni noi. Scriu pentru a mă elibera. Fiecare personaj este o parte din mine. Am învățat, de-a lungul timpului, că unele cuvinte pot fi arme ori pansamente pentru răni. Încerc să vindec suflete prin intermediul lucrărilor mele. Consider că e mai bine să taci, decât să spui ceva rău despre celălalt. – Mirela B. Florentina
Abygail Smith crede că  știe exact ce își dorește de la viață. Însă, după o petrecere la care merge însoțită de cea mai bună prietenă, lumea ei perfectă este zguduită din temelii.
Dylan Turner obține întodeauna ce vrea. Sexy si provocator, băiatul o face să simtă dragostea și pasiunea, dar îi face cunoștință și cu durerea și suferința.
Deși diferiți, pe cei doi îi leagă ceva: haosul din suflete.  Povestea lor este condimentată cu certuri, întâlniri romantice şi despărţiri dureroase. Niciunul nu știe ce vrea, dar ambii își doresc totul.
M-am bucurat din prima clipă în care am auzit că va fi publicată cartea Război în doi, pentru că am citit mare parte din ea pe platforma wattpad, unde autoarea a debutat și a strâns câteva milioane de vizualizări.
Coperta m-a făcut să îmi doresc să deschid repede cartea pentru a fi martoră la povestea dintre Abygail Smith și Dylan Turner.
 Abygail – o elevă model, al cărei scop este să studieze la Harvard, lucru care se și întâmplă, ea fiind acceptată la renumită facultate. Dylan – playboy autentic american, al cărui scop este doar să treacă prin patul cât mai multor tinere, dar viața se joacă cu el și, în momentul când o cunoaște pe Abygail, toată viața lui este dată peste cap.
Întâlnirea dintre cei doi are loc la o petrecere unde Abygail este dusă mai mult cu forța de prietena ei, Madison. Nu pot să zic că Madison este chiar o prietenă bună, având în vedere că o lasă baltă pe Aby când ajung la petrecere, mai ales că știe că prietena ei nu cunoaște pe nimeni altcineva. Eu nu aș face așa ceva cu cineva pe care o consider prietenă… Pentru Aby petrecerea nu este pe placul ei și se refugiază în bucătărie, căutând un pic de liniște și, dacă se poate, un pahar cu apă. Orice tânăra aflată la o astfel de petrecere, neînsoțită, este magnet pentru anumiți băieți, lucru care i se întâmplă și lui Aby. Norocul ei este că Dylan s-a aflat în locul potrivit, la momentul potrivit, și a scăpat-o de la un posibil viol.
Dacă Dylan nu știa nimic despre Aby, fata noastră știa destule despre el, Dylan fiind preferatul revistelor de scandal, apărând mereu pe prima pagină a acestora.
„Mă așteptam ca salvatorul meu să fie oricine altcineva, dar nicidecum Dylan Turner, multimiliardar, fiul celui mai important om de afaceri din State, arogant și prezent în toate ziarele de scandal mai des decât orice cântăreț sau actor celebru. Bineînțeles, este certat definitiv cu legea și un renumit Don Juan.”
Chiar dacă nu dorește, Aby are nevoie tot de Dylan pentru a ajunge acasă, deoarece prietena ei, Madi, este dispărută cu iubitul ei, Tim. Se pare că Aby nu îi este total indiferență lui Dylan și nici invers, fiecare gândindu-se la celălalt.
Ce am admirat la Aby este devotamentul ei pentru prietena sa, nu vrea să își dezamăgească prietena și o ajută pe aceasta să se întâlnească cu prietenul ei, Tim, chiar dacă acest lucru înseamnă ca amândouă să își mintă părinții, și ajung într-o mică încurcătură. Trezită dintr-un vis ciudat și, când prietena ei nu îi răspunde la telefon, fără să mai stea pe gânduri, Aby se urcă într-un taxi și pleacă către locul unde știa că se află aceasta. Fără să vrea, se trezește într-o lume din care ea nu face parte, unde este privită ciudat – mai ales de Lena, o tipă care face parte din anturajul mult prea apropiat a lui Dylan. Și de dată această Dylan  este primul care îi sare cumva în ajutor, ajutor care nu rămâne neplătit, ea fiind pusă să dea startul unei curse de mașini – ilegale, desigur.
Din acest moment, relația dintre cei doi se schimbă, Aby ajunge să își petreacă noaptea cu Dylan deoarece nu se poate întoarce acasă fără Madi și decid să înnopteze la unul dintre hotelurile părinților lui Dylan. În dimineața următoare, Aby are parte și de primul ei sărut cu Dylan și fluturașii zburdă prin stomacul ei. Dylan mi-a lăsat impresia unui tânăr cu dublă personalitate, măcinat în permanenţă de un zbucium interior. În momentele când lasă garda jos, devine un tânăr care pare foarte îndrăgostit de fata din fața lui:
„Ochii tăi… ești așa de frumoasă!
Tonul vocii îi este scăzut și simt cum încet, încet buzele lui se apropie de ale mele pentru a le prinde din nou într-un sărut”
Abygail este o tânăra complexată, ea neconsiderându-se atrăgătoare și își dorește să arate ca fetele din Next Top Models, fiind sigură că acela este modelul de fată dorit de Dylan.
Relația dintre ei este destul de ciudată sau, aș putea spune că este normală în rândul adolescenților: acum ne certăm, acum ne împăcăm.
Dylan se luptă cu el însuși, trece de la rece la cald și de la cald la rece. Când își lasă garda în jos, este iubitul perfect; dar și când vrea să fie măgar, îi reuşeşeste cu brio. Se pare că este îngerul păzitor a lui Aby, el apărând de fiecare dată când ea are o problemă, fie ca să o salveze de la un potențial viol, fie ca să o ajute să ajungă acasă pe o ploaie torențială. Fiecare întâlnire a lor începe foarte bine, el este foarte atent și dorește să o vadă fericită, dar pe parcurs se schimbă și parcă devine altă persoană. Chiar dacă Dylan este mereu obișnuit să obțină ce dorește, acesta nu o forțează pe Aby să facă nimic din ce nu își dorește, el mulțumindu-se doar să o aibă alături și să îi fure săruturi. Dacă ar fi fost vorba de altă fată, sunt sigură că nu i-ar fi rezistat și, în scurt timp, i-ar fi cedat, dar de dată această Dylan își dorește mai mult, nu doar o tăvăleală…
Povestea dintre cei doi este povestea oarecum tipică a filmelor americane, fată bună, cuminte și studioasă se îndrăgostește de băiatul rău, playboy autentic, milionar. Oare știm ce se află în suflletul lui Dylan? Autoarea ne prezintă cartea din punctul de vedere a lui Abygail, avem doar un singur capitol din perspectiva lui Dylan, capitol care nu ne destăinuie suficient din gândurile lui.
Știți care este visul oricărei tinere în ultima ei săptămâna de liceu? Vă zic eu dacă nu știți: să strălucească la balul de absolvire. Acest lucru și-l dorește și Aby, și îi pare rău că Dylan nu o poate însoți la mall pentru a-și cumpără rochia pentru bal, pentru că ea dorește să fie superbă pentru el.
Totul se năruie când Aby, fericită după o sesiune de shoping fructuoasă, îl vede pe cel pe care ea îl consideră iubitul ei, în brațele altei femei. Și nu în brațele oricui!
Dacă vreți să aflați în brațele cui este prins Dylan, ce se întâmplă cu balul de absolvire  și, mai ales, dacă soarta este de partea celor doi, va invit să citiți acest prim volum.
Război în doi este o carte care se citește ușor, povestea este destul de previzibilă, dar este o poveste clasică, scrisă frumos. Mi-ar fi plăcut că povestea să fie puțin mai complexă, însă sunt sigură că nu degeaba a strâns cele 6 milioane de vizualizări de pe watt.
Stilul autoarei  este lejer, frazele curg de la sine și povestea ne poartă în ultima săptămâna de liceu a elevei Abygail Smith. În plan secund se desfășoară și povestea familială a fetei, alături de părinții ei, părinți destul de dificili, mai ales mama ei. Va invit să citiți pentru a vedea atmosfera din casa familiei Smith.
Vă pot spune că sunt foarte curioasă ce se va întâmpla cu protagoniștii noștrii și aștept cu mare interes continuarea. Felicitări autoarei că nu a renunțat la visul ei și în acest moment își poate ține cartea în mâna!

Mulţumim Editura Celestium pentru cartea Război în doi de Mirela B. Florentina, oferită pentru recenzie.

Cartea poate fi comandată de pe edituracelestium.ro

Recenzii și prezentări cărți autori români

 

20 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *