Delicatese Literare
Prezentari carti,  Recenzii/Prezentari

Ready Player One de Ernest Cline, Editura NEMIRA

Ready Player One

Ernest Cline

Editura NEMIRA

Colectia Nautilus
An aparitie: 2018
Nr. pagini: 456
Titlu Original: Ready Player One
Traducător: Mihai Dan Pavelescu
O LUME ÎNTREAGĂ ESTE ÎN JOC.
O MISIUNE PENTRU PREMIUL CEL MARE.
EȘTI PREGĂTIT?
În 2045, lumea noastră nu este locul în care ai vrea să trăiești. Singurele momente când Wade Watts se simte în viață sunt când evadează în OASIS, o utopie virtuală vastă, unde aproape toți oamenii își petrec zilele.
Când excentricul creator al OASIS-ului moare, lasă în urmă o mulțime de enigme bazate pe obsesia lui pentru cultură pop din deceniile trecute. Iar cine le va rezolva primul va moșteni imensă lui avere și controlul total asupra OASIS.
Wade reușește primul să rezolve puzzle-ul cu care începe jocul. Deodată intră în joc cu rivali care sunt gata să ucidă pentru premiul cel mare. Cursa pe viață și pe moarte a început și nu poate supraviețui decât dacă o câștigă.
Fermecătoare. Un amestec între Fabrică lui Willy Wonka și Matrix. – USA Today
Originală și imaginativă. – Entertainment Weekly
Fantezia oricărui geek. – Austin American-Statesman
Nebunesc de distractivă. – NPR
Interesantă, comică și fabulos de antrenantă. – Cleveland Plain Dealer
O parte vânătoare de comori intergalactice, o parte poveste de dragoste, toată numai inima. – CNN
„«Vânătoarea», așa cum a ajuns să fie cunoscută competiția, s-a infiltrat repede în cultură globală. Aidoma câștigării loteriei, găsirea oului de Paște al lui Halliday a devenit un vis popular printre adulți și copii deopotrivă. Era un joc pe care-l putea juca oricine și, la început, s-a părut că nu există un mod corect sau incorect de a-l juca. Almanahul lui Anorak părea să indice doar că pentru găsirea oului ar fi fost esențială familiaritatea cu diversele obsesii ale lui Halliday, ceea ce a dus la un interes mondial față de cultură pop a anilor 1980. La cincizeci de ani după terminarea deceniului, filmele, muzică, jocurile și modele anilor 1980 au revenit în actualitate. Până în 2041 se purtau din nou tunsoarea cu țepi și blugii prespălați, iar reinterpretarile hiturilor din anii 1980 de către formații contemporane dominau topurile muzicale. Oameni care fuseseră adolescenți în perioada aceea și care se apropiau acum de bătrânețe trăiau senzația stranie de a vedea modelele și curentele tinereții lor îmbrățișate și studiate de nepoți.“
Ernest Cline este autor de bestsellere, scenarist, tată și geek cu normă întreagă. Trăiește în Austin, Texas, cu familia lui, un DeLorean care călătorește în timp și o colecție imensă de jocuri video clasice. S-a născut in Ohio pe 29 martie 1972. Romancier, scenarist si performer, s-a dedicat artei încă din copilărie, a participat la numeroase concursuri şi la multe proiecte. Scenariile sale au dus la aparitia unor productii. Ready Player One, romanul său de debut, a apărut în anul 2010 în America, iar Warner Bros a achizitionat drepturile de adaptare pentru marele ecran. Armada, continuarea primei sale cărţi, a apărut în anul 2015 la aceeaşi editura americană, drepturile de ecranizare fiind cumpărate de Universal Pictures.
Este co-scenarist la adaptarea Ready Player One, regizată de Steven Spielberg.

Cartile autorului pot fi comandate de pe libris.ro, elefant.ro, librarie.net, nemira.ro, carturesti.ro

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *