Delicatese Literare
Prezentari carti

Rebelul de altadată de Mary Jo Putney, Editura Litera/ Lira, Colectia Carti Romantice

Rebelul de altădată

Mary Jo Putney

Editura Litera/ Lira

Colecția Cărți Romantice

Titlu original: Once a Rebel

1. Ispășire prin iubire – Once a Soldier – 2016 – prezentare
2. Rebelul de altădată – Once a Rebel – 2017
3. Fecioara din harem – Once a Scoundrel – 2018 – prezentare
4. Odiseea dragostei – Once a Spy – 2019 – prezentare
5. Dragoste si onoare – Once Dishonored – 2020 – prezentare
6. Stăpânul inimii mele – Once a Laird – 2021 – prezentare

În Washingtonul atacat de trupele engleze, Callista Brooke e prinsă în lupta dintre Anglia, țara ei natală, și Statele Unite, țara ei adoptivă. Prinsă pe picior greșit, este pe punctul de a pierde totul, inclusiv viața, când un englez chipeș pătrunde prin gloata violentă care a încolțit-o, revendicând-o ca fiind a lui.
Callie îl recunoaște în protector pe băiatul cu care, în copilărie, își petrecuse majoritatea zilelor.

Lord George Gordon Audley fusese cel mai bun prieten al lui Callie, la care aceasta, în disperare de cauză, apelase pentru a evita o îngrozitoare căsătorie aranjată de tatăl ei. Dar încercarea lor a dat greș, cei doi fiind prinși pe când încercau să fugă, astfel că ea a fost nevoită să accepte căsătoria impusă, iar Gordon a fost trimis pe un drum fără întoarcere către colonia penitenciară din Australia.
În ciuda tuturor piedicilor, Gordon supraviețuiește. Reîntâlnirea, după ani, cu Callie e pentru el ocazia de a-și obloji sufletul întinat și jură să facă orice pentru a-i proteja pe Callie și pe cei pe care ea îi iubește.
Dar prietenia inocentă pe care o împărtășeau pe când erau copii se transformă într-o pasiune primejdioasă, ce îi poate salva sau îi poate distruge când au de înfruntat societatea care i-a trimis pe amândoi în exil…

O poveste cu întorsături neașteptate. În timp ce Washington arde, Callista Brooke se vede prinsă în războiul dintre țara ei natală, Anglia, și țara adoptivă. Este la un pas să piardă totul, poate chiar și viața, când un gentleman îi sare în ajutor și susține că este protejata lui. Spre surprinderea ei, nobilul galant nu este altul decât tânărul curajos care a mai ajutat-o odată să fugă de o căsnicie aranjată. Întâlnirea dintre ei aprinde o pasiune pe care niciunul nu o poate controla!

„Pentru o femeie prinsă în capcana unei căsătorii nefericite, un bărbat chipeş care se poartă frumos cu ea şi care vrea să-i dăruiască plăcere e un vis devenit realitate. O astfel de femeie te-ar dori pentru vecie în viaţa ei, nu doar pentru o aventură.“

„Richard se îndreptă spre Callie şi o atrase într-un sărut intens. Nu o atingere politicoasă a buzelor, ci un sărut adânc, şi, strângând-o cu putere lângă el, mâinile i se mişcau lacome pe spatele şi şoldurile ei.
După o clipă de rezistenţă, ea se abandonă îmbrăţişării lui cu aceeaşi lăcomie. Prin vene şi creier îi ardea focul, ştergând orice conştientizare a locului unde se aflau şi a crizei cu care se confruntau. Prietenul ei de nădejde, bărbatul la care ţinea cel mai mult din lume…“

„Râzând, se întoarse în braţele lui şi îşi înălţă gura pentru un sărut. Părul lui era de un argintiu pal în lumina lunii, şi era atât de chipeş, că ea abia putea respira. Dar tandreţea din ochii lui fu cea care îi topi inima.
– Inima mea de Leu…, şopti ea.
Lumea se spulberă în flăcări, durere şi întuneric.“

Veți citi întreaga poveste în romanul REBELUL DE ALTĂDATĂ de Mary Jo Putney. De vineri, 15.11.2017, la toate punctele de difuzare a presei, alături de revista Libertatea pentru Femei.

Sursa: Cărţi Romantice

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *