Rebelul nisipurilor de Alwyn Hamilton, Editura Nemira

1

Rebelul nisipurilor

Alwyn Hamilton

Editura: NEMIRA

Colectie: Young Adult
An aparitie: 2018
Nr. pagini: 288
Titlu Original: Rebel of the sands
Primul volum din seria Rebelul nisipurilor/ Rebel of the Sands Series
Goodreads Choice Awards pentru romane Young Adult in 2016
Oamenii stăpânesc deșertul Miraji, în sălbăticie cutreieră bestii mitice, iar prin alte părți se zvonește că djinnii încă se folosesc de magie. Pentru oameni e o lume necruțătoare, mai ales dacă ești sărac, orfan sau femeie.
Amani are nisipul în oase, nimerește întotdeauna țintă, dar își dorește să părăsească deșertul, unde nu-i mai rămâne decât să moară sau să se căsătorească. Un străin îi oferă ocazia să fugă, călare pe un cal mitic. Visul i se împlinește pe fundalul unei rebeliuni împotriva sultanului, iar misteriosul străin cu care pleacă ascunde mai multe secrete decât pare.
Încă de la primul paragraf  fermecător din trilogie, un Orient Mijlociu întunecat se întâlnește cu un Vest Sălbatic steampunk prin vocile personajelor: eroina obraznică, cinică și nemiloasă, care ascunde doze mari de sentimentalism și idealism, și personajele secundare memorabile, unele comice, altele terifiante sau de-a dreptul tragice. O carte romantică, incitantă, plină de umor și o bucurie la lectură. – Kirkus Reviews
Un amestec minunat de fantasy, mitologie, dragoste și vechea poveste a fetei care descoperă câte poate să facă. – Inis Children’s Books Ireland

Alwyn Hamilton, scriitoare canadiană, s-a născut în 1988 la Toronto, dar şi-a petrecut copilăria în Europa. Dupa ce s-a mutat în Franta, unde a studiat în Baune, a mers la Cambridge University, unde s-a dedicat istoriei artei. In 2016 a debutat cu romanul Rebelul nisipurilor, care s-a bucurat de un real succes. In aceeasi serie autoarea a mai publicat volumul Traitor to the Throne (2017), care va fi urmat de Hero at the Fall, ambele in pregătire la Editura Nemira.

Cărţile autoarei Alwyn Hamilton pot fi comandate de pe site-ul Editurii Nemira,  libris.ro, librarie.net.

About Author

Un comentariu

Spune-ți părerea!