Delicatese Literare
Recenzii

Regăsirea Discurilor Solare de Nicoleta Tudor, Editura Librex Publishing – recenzie

Regăsirea Discurilor Solare

Nicoleta Tudor

Editura Librex Publishing

An apariție: 2020

Nr. pagini: 300

Seria Triunghiul de foc:

  • Triunghiul de foc – 2018 – recenzie

  • Regăsirea discurilor solare – 2020

  • Cercul vrăjitorilor – 2020

Regăsirea discurilor solare, de Nicoleta Tudor, al doilea volum din trilogia Triunghiul de foc, vine cu o încărcătură puternică de suspans, magia se amplifică, răul prinde puteri, demonii se materializează, lupta familiei Brădulescu purtându-se la un alt nivel.
Cine va învinge în această luptă, unde izbânda este când de partea răului, când de partea frumoasei familii pe care am întâlnit-o în „Triunghiul de foc”, veți afla răsfoind acest minunat volum, care vă va purta pe tarâmuri nebănuite.
Nicoleta Tudor ne-a obișnuit cu un stil, unde căldura și blândețea autoarei se simte în fiecare frază.
Volumul „Regasirea discurilor solare” vă va surprinde la fel de plăcut ca și primul volum din serie, „Triunghiul de foc”. Ca și în primul volum, stilul autoarei care ne face să avem speranța că binele învinge întotdeauna, predomină. Nu lipsesc vrăjitoriile și ritualurile, iar dialogurile dintre surori sunt absolut delicioase și amuzante.
O carte în care întâlnim iubire, fantezie, intrigă, suferință, bucurie și suspans la cote maxime. O carte pe care o recomandăm din suflet!” – Delicatese Literare

Ca și primul volum din serie, Regăsirea discurilor solare este o poveste autentic românească: subiectul, cu trimitere la legende, credințe și tradiții vechi, populare, ca și la superstiții ”de-ale noastre”, locurile în care se petrece acțiunea, frumoasele nume ale personajelor. Un basm pentru oameni mari, pe care îl citeşti cu încântare, rămânând cu o stare de bine la final.

Lectura acestui volum m-a trecut printr-o sumedenie de stări sufletești. Am citit prima parte înduioșată și cu lacrimi în ochi, căci, indiferent cât de mult am spera și ne-am dori noi, binele nu învinge întotdeauna răul, dreptatea nu triumfă întotdeauna. Cea de-a doua parte m-a ținut cu sufletul la gură, am avut emoții pentru personaje, m-am amuzat pe alocuri, am simțit magia plutind în aer, la fel și iubirea…

Cartea e structurată în două părți care ne poartă în timpuri diferite, două povești trecut-prezent legate prin fire invizibile.

Povestea din trecut e sfâșietoare. E povestea lui Luca și a Ilincăi, o poveste de iubire imposibilă – Luca fiind preot -, dar în urma căreia s-a născut o fetiță. Despre drama lor am aflat câte ceva în primul volum: Ilinca a fost acuzată ca fiind vrăjitoare şi condamnată la înec, fiind însă salvată în ultimul moment de Luca. Ce se întâmplă din acest moment și care va fi soarta celor doi și a fetiței lor, aflăm în prima parte a volumului de față. Între povestea din trecut şi cea din prezent e o legătură misterioasă, Natalia având din ce în ce mai des vise în care ea era Ilinca…

În cea de-a doua parte a cărții acțiunea revine în prezent, unde vedem ce se mai întâmplă în familia Brădulescu, familia de vrăjitori pe linie maternă – trei generații de femei înzestrate cu harul magiei –, ce se află în centrul unor întâmplări ciudate, în care se amestecă secrete din trecut, crime, vrăji, dar și o iubire atât de puternică încât răzbate peste timp. Am făcut cunoștință cu membrii familiei în primul volum al seriei, Triunghiul de foc: Eleonora, care locuiește în casă împreună cu cele două surori ale ei, nemăritate, și cu Ioana, una din fiicele sale și familia acesteia – soțul și cele trei fiice: pragmatica Angela, visătoarea Natalia și nonconformista Clara. Celelalte două fiice ale Eleonorei, Tania şi Sofia, erau fiecare la casa ei, având la rândul lor câte o fiică: Eliza, respectiv Mirela. Acesta era clanul Brăduleştilor, o familie frumoasă, „o familie ciudată, o familie cu o poveste de viaţă care va dăinui pe meleagurile unde îşi duceau viaţa„.

Tot în primul volum am aflat despe cele 12 discuri solare dăruite poporului dac de către Zamolxe, pe urmele cărora se aflau personaje puternice, întunecate.

Regăsim cu plăcere cuplurile Natalia-Sebastian și Angela-Marius, la fel de frumoși și îndrăgostiți. După cum știți despre ursiții celor două surori mai mari, Sebastian făcea la rândul lui parte dintr-o familie de vrăjitori, iar Marius era polițist în localitatea unde se afla casa Brăduleștilor.

Fiind o trilogie, al doilea volum e cumva ”de trecere”, nu avem emoția descoperirii universului cărții, nici satisfacția aflării finalului, dar, cu toate acestea, Nicoleta Tudor a reușit un volum doi extraordinar! Aflăm înfiorați detaliile dureroasei povești din trecut, iar pe firul din prezent ne întâlnim cu plăcere cu personajele deja îndrăgite și urmărim cum evoluează în continuare poveștile lor, acțiunea se amplifică, crește dramatismul și suspansul, se adâncește misterul, personaje noi își fac apariția în scenă și o nouă idilă se întrevede la orizont!

Astfel, îl cunoaștem pe Iustin, un personaj puternic și complex, destul de controversat, făcând parte din cercurile de la nivel înalt din politică, fiindu-i încredințate diverse misiuni secrete ”despre care se vorbea doar în șoaptă și pentru care era atât de bine plătit, încât ducea o viață de huzur.”

”Învățase să fie duplicitar, căci avea de-a face numai cu persoane duplicitare. Nu lega prietenii și nu petrecea prea mult timp într-un anturaj, ceea ce făcea din el un personaj misterios, accentuat de frumusețea amețitoare de care era foarte conștient.”

Iustin era de asemenea în posesia unuia din Discurile de aur, dat spre păstrare de bunica lui, care, cu limbă de moarte, l-a pus să jure că în fiecare primăvară și toamnă va încerca să activeze Triunghiul de Foc, o vrajă de protecţie foarte puternică.

Ei bine, povestea se complică în momentul în care un personaj foarte puternic, cel de-al doilea om în stat, îl solicită pentru ”o treabă” extrem de periculoasă:

”- Este vorba despre cele douăsprezece Discuri de aur și pumnalul de lumină, lăsate de Zamolxe poporului nostru. Vreau să mi le găsești.”

”După două zile de cercetări, Iustin era pregătit să abordeze direct problema. Va merge direct acolo unde s-a activat Triunghiul de Foc. Dacă el avea un Disc de aur, aveau cu siguranță și aceștia. Probabil era o familie puternică, dacă reușise să activeze Triunghiul.”

Probabil că bănuiți la poarta casei cărei familii ajunge Iustin! Însă toate planurile pe care și le făcuse se dau peste cap în momentul în care dă cu ochii de Eliza!

”O privi, iar în momentul în care îl privi și ea, avu sentimentul de compresie a aerului. Avu sentimentul că în acea clipă nu mai exista nimeni acolo, erau doar ei doi, care se priveau consternați de faptul că energiile lor se cunoșteau și se împleteau în jurul lor.”

Cum va evolua relația lor, și dacă Iustin va fi în continuare la fel de duplicitar precum era de obicei, având în vedere natura însărcinării sale, vă invit să aflați citind cartea!

Situații periculoase, vrăji, demoni, mister, magie și iubire se împletesc într-un ritm amețitor, iar eu, ca cititor, am fost captivă între paginile cărții fără a mă putea desprinde până la final. Și ce final!

Cartea Regăsirea Discurilor Solare/ cărțile semnate Nicoleta Tudor pot fi comandate de pe librex.ro

Recenzii cărți Nicoleta Tudor

Recenzii și prezentări cărți autori români

14 Comments

Spune-ți părerea!