Delicatese Literare
Recenzii

Regatul flăcărilor argintii de Sarah J. Maas, Editura RAO – recenzie

Regatul flăcărilor argintii

(A ​Court of Silver Flames – 2021)

Sarah J. Maas

Editura Rao

Ediție: Cartonată

Data apariție: decembrie 2021

Nr. pagini: 760

Traducător: Andra Elena Agafitei

Genul: aventuri/fantasy

Sarah J. Maas este autoarea seriilor Tronul de cleştar şi Regatul spinilor și al trandafirilor.

Sarah locuiește în Bucks County, PA și de-a lungul anilor a dezvoltat o adevărată pasiune pentru filmele Disney și muzica pop. Adoră basmele și baletul, bea ceai în exces și petrece mult timp în faţa televizorului.

Când nu scrie, ea poate fi găsită explorând împrejurimile istorice și pitoreşti din Pennsylvania, alături de soțul ei și de tovarășul ei canin.

1. Regatul spinilor si al trandafirilor – Editura Rao – Court of Thorns and Roses – 2015 – recenzie

2. Regatul ceţii şi al furiei – Editura Rao – A Court of Mist and Fury – 2016 – recenzie

3. Regatul aripilor și al pieirii – Editura Rao – A Court of Wings and Ruin – 2017 – recenzie

3.5. Regatul ghețurilor și al înstelării – Editura Rao – A Court of Frost and Starlight – 2018 – prezentare

     4. Regatul flăcărilor argintii – A ​Court of Silver Flames – 2021

Al patrulea volum din seria Regatul spinilor și al trandafirilor o aduce în prim-plan pe Nesta Archeron. Mândră, iute la mânie și neiertătoare, ea nu reușește să se împace cu trecutul. Din clipa în care a fost forțată să intre în Cazan și să devină Mare Spiriduș, s-a zbătut să își găsească locul în lumea stranie în care este nevoită să trăiască.

Într-o lume pârjolită de război și copleșită de incertitudine, Nesta și Cassian au de luptat cu monștrii dinăuntrul lor și cu cei din lumea exterioară, căutând în același timp acceptare și vindecare unul în brațele celuilalt.

„Captivantă, atrăgătoare și nesfârșit de sexy, reclasificând sofisticat seria ca ficțiune pentru adulți.” – Booktopia

„O poveste de dragoste delicioasă între rivali și iubiți, care aproape că mi-a rămas pe degete. Extrem de emoționantă, extrem de sexy și absolut de necontestat.” – Sarah MacLean

”Foarte sexy și spectaculos de captivantă.” – Christina Lauren, autoarea bestsellerului Paradis de împrumut
”Regatul flăcărilor argintii își câștigă statutul de carte dedicată adulților cu o poveste de dragoste de un erotism ce explorează vulnerabilitatea și suferința. E o naratiune vibrantă, capabilă să ne amintească de ce iertarea este cel mai curajos act.” – Entertainment Weekly
”Sarah J. Maas a scris o carte care te învață să ai grijă de tine și să te iubești, să recapeți controlul asupra propriei vieți și să îți asumi greșelile trecutului, dar fără să le lași să te definească.” – BookStacked

Un volum „de poveste” al acestei serii spendide!

În rolurile principale: Nesta – sora lui Feyre (Marea Doamna a Regatului Nopții, partenera și iubita lui Ryshand – Marele Lord al aceluiași regat) și Casian-generalul armatei lui Ryshand.

Intriga: Nesta, cea aprigă, țâfnoasă și neînțeleasă, deși a fost înzestrată cu puteri magice extraordinare, împotriva propriei dorințe, nu-și găsește locul în Marele Regat, printre spiriduși. Suferă, se urăște, se condamnă, pentru nenumăratele greșeli făcute față de toți cei care au iubit-o și pe care i-a dezamăgit. Transformarea ei în spiriduș a dezrădăcinat-o, a pustiit-o, a făcut din ea o persoană pe care nimeni nu o înțelege. Cu o excepție – Casian, generalul bastard care și-a câștigat locul în Regat, prin luptă, sudoare, sânge și umilință și care a cucerit prietenia Marelui Lord Ryshand prin loialitate și sacrificiu.

El știe, vede și simte ce se ascunde dincolo de duritatea, răzvrătirea și limba ascuțită a Nestei, îi simte suferința, bunătatea și strigătul mut de ajutor pe care aceasta și-l ascunde cu dibăcie. Scânteile, ce sar din „înfruntările” dintre cei doi, căci mândra Nesta nu acceptă ajutor, amenință să aprindă un foc ce le poate mistui nu doar sufletele ci chiar întregul Ținut al spiridușilor!

Ce va face Nesta, când întunericul amenință să-i stăpânească sufletul, când decade atât de mult încât nu-i mai pasă de propria viață sau când familia și chiar întregul Regat depind de magia sa uluitoare?

Învață să se împace cu cu ea și cu ceea ce reprezinta, se iartă, se redescoperă, își înțelege puterea, accepta prietenia și luptă sa câștige iubirea, o aventură care se dovedește a fi absolut demențială!

Fragment:

El intră după ea cu o cană de ceai probabil împrumutată de la prăvălia din colț. Sau dăruită de a dreptul, având în vedere că oamenii aveau tendința să venereze pământul pe care călcau cizmele lui murdare de noroi. Era adorat de cei din oraș înainte de conflictul cu Hybernul, iar eroismul și sacrificiul lui – faptele de pe câmpul de luptă – îi câștigaseră și mai multă admirație după sfârșitul acestuia. Nu îi condamna admiratorii. Trăise plăcerea și groaza de a-l urmări pe câmpul de luptă. Încă se trezea transpirată amintindu-și cum nu reușise să respire când îl văzuse luptând înconjurat de inamici; ce simțițise când puterea Cazanului se ridicase iar ea știuse că avea să lovească unde armata lor era cea mai puternică… în el.

Ea nu reușise să îi salveze pe cei o mie de illyrieni care căzuseră după ce îl chemase întru un loc sigur evita și acea amintire.

Cassian îi studia apartamentul și fluieră încetișor.

– Te-ai gândit vreodată să tocmești o femeie de serviciu?

Nesta studiem micul apartament – o canapea lăsată roșie, un șemineu din cărămidă pătat de funingin,e un fotoliu înflorat mâncat de molii și bucătărioara veche, plină de teancuri înclinate de vase murdare. Unde își aruncase încălțările cu o seară în urmă? Plecă să le caută în dormitor.

– Niște aer proaspăt ar fi un început bun, adăugă Casian din camera cealaltă. Fereastra scârții când el o deschise.

Ea își găsi pantofii maro în colțuri opuse ale dormitorului. Unul duhnea a vin vărsat.

Nesta se așeză pe marginea saltelei ca să îi incalțe, trăgând de șireturi. Nu se deranjă să își ridice privirea când pașii fermi a lui Casian se apropiară și apoi se opriră în prag.

El adulmecă o dată. Zgomotos.

– Speram că măcar ai schimbat cearceafurile între vizitatori, dar se pare că nu te deranjează.

Nesta își legă șireturile primului pantof.

– Ce te privește pe tine?

El ridică din umeri, deși încordarea de pe chipul lui nu reflecta prea multă nonșalanță.

– Dacă pot să simt mirosul mai multori masculi diferiți, atunci cu siguranță și însoțitorii tăi pot.

– Asta nu e i-a împiedicat.

Ea își legă celălalt pantof, ochii căprui a lui Casian urmărindu-i mișcarea.

– Ți se răcește ceaiul.

Dinții lui licăriră.

Nesta îl ignoră din nou și căută din nou prin dormitor. Haina ei…

– Haina ta este pe podea lângă ușa de la intrare, spuse el. Și o să fie răcoare afară, deci ia-ți o eșarfă.

Ea il ignoră și de data asta, dar trecut pe lângă el, atentă să nu îl atingă și își găsi haina de un albastru închis acolo unde-i spusese Cassian. Deschise ușa de la intrare. făcându-i semn să iasă primul.

Cărțile autoarei Sarah J. Maas pot fi comandate pe raobooks.com, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.rolibrarie.net, dol.ro

Recenzii și prezentări cărți Sarah J. Maas

Recenzii și prezentări cărți Editura RAO

Recenzii și prezentări cărți fantasy

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *