Delicatese Literare
Cărți pentru copii

Regele piraților de Lukas Hainer, Editura Unicart – recenzie

Regele piraților (König der Piraten – 2017)

Lukas Hainer

Ilustrații: Roland Junker

Editura Unicart

An aparitie: 2018
Nr. pagini: 236
Vârsta: 10+
Tatăl lui Freddy, una dintre cele mai renumite căpetenii de pirați, este dat dispărut deja de ani de zile iar Freddy nu-și dorește nimic cu mai multă ardoare pe lume, decât să-l caute în larg.
Atunci când într-o seară misteriosul lup de mare Plută își face apariția povestind despre cum Împăratul avea să-l încoroneze Rege al Piraților pe acela care i-ar aduce comorile celor Șapte Mari, pentru Freddy nu mai încape îndoială – dacă tatăl sau e undeva acolo în larg, cu siguranță va răspunde invitației Împăratului.
Împreună cu capriciosul veteran al marii Plută, Freddy ridică pânzele și pornește în cea mai nebunească, periculoasă și captivantă călătorie din viața sa!
REGELE PIRAȚILOR de Lukas Hainer este o poveste grozavă despre curaj, prietenie și cinste, calități care valorează mai mult decât avuția și puterea.
Un roman amuzant de aventuri palpitante, pentru întreaga familie, apărut la Editura Unicart prin intermediul Marilena Iovu LiteraryAgency.
Recunosc faptul că de mult nu am mai citit o carte pentru copii și de aceea am așteptat cu mare nerăbdare să fac acest lucru. O copertă foarte atractivă, copiii o vor aprecia cu siguranță, scrisul suficient de mare ca să nu obosească ochii, și ce mi-a plăcut în mod deosebit, ilustrațiile care veneau să completeze peripețiile eroilor noștri. Și ce eroi! Dar, să pornim la drum…
Așa cum reiese și din titlul cărții, lumea zugrăvită de autor este una care se desfășoară mai mult pe mare, unde eroii noștri au parte de întâmplări care mai de care mai spectaculoase.

Îl descoperim pe Freddy, băiatul unui pirat legendar, numit Finn Zburătorul, în taverna deținută de familia sa, în portul Porto-Poncho. Acolo îl descoperă Plută, un autentic pirat, care îl convinge să îl însoțească într-o fascinantă călătorie pe mare. Fiecare dorește să își atingă scopul în urma acestei călătorii: Freddy să-și găsească tatăl și Plută să găsească comorile Celor Șapte Mări pentru a putea fi încoronat regele piraților, conform înștiințării date de Împăratul Emon al II-lea, apărător al lumii libere, Runa. Și cum nu poți fi căpitan de vas fără un vas, Plută era căpitanul unei ambarcațiuni numită ”Bloody Mary, precum mireasa fantomei blestemate”.
Autorul reușește cu destulă măiestrie să zugrăvească o lume fantastică, o lume care, cu siguranță, îi va captiva pe micii cititori și nu numai…
Echipajul se mărește odată cu apariția lui Sconcs, acesta din urmă fiind salvat de Freddy și Plută de pe lanțul de insule care formau centura Lizard. Si cum orice echipaj care se respectă are în componența sa și o prezență feminină, aceasta este Tiah, fiica regelui Puian, din insulele Pui-Pui. Cum ajunge și ea să facă parte din echipaj, vă las să descoperiți singuri.
”Ultimele fire cedară și se rupseră. Cu ochii închiși, Plută respira ca și când ar fi putut câștiga aerul pierdut. Freddy pipăi în jurul lui, căutând cu disperare să se țină de ceva. Însă lemnul era alunecos, iar dacă Bloddy Mary s-ar mai fi prăvălit o dată în adâncuri, fără îndoială că băiatul ar fi alunecat. Vedea deja, în minte, cum l-ar fi sorbit marea, în timp ce ar fi privnit cum vasul și bătrânul sunt înghițiți de ape…”
Cine este Corsarul Negru, dacă reușește echipajul lui Bloody Mary să își atingă scopul, ce proprietăți avea Piatra templului, vă rămâne să aflați citind această carte încântătoare.
Regele Piratilor este o carte frumoasă, care transmite un mesaj pozitiv, a cărui fir narativ curge firesc și pe care am citit-o cu multă plăcere. Deși este adresată copiilor cu vârsta + 10 ani, poate fi citită și de adulții care, în copilărie, erau captivați de călătoriile pe mare redate cu mare măiestrie de Jules Verne.
Tot ce pot să vă mai spun este faptul că echipajul nostru descoperă într-adevăr o comoară, numai că nu este cea așteptată de ei.
Echipajul nostru-i de-a pururi unit,
Departe-am ajuns și am biruit!
Cu toții, la bord, prieteni mereu,
Rămânem ne-nfrânți, oricât e de greu!
Cu toții la bord frățesc ne iubim,
Pânzele sus, înainte pornim!

Cartea Regele piraților de Lukas Hainer poate fi comandată de pe unicart.ro, libris.ro, emag.ro

12 Comments

Spune-ți părerea!