Delicatese Literare
Prezentari carti

Regina Adevarata de Erika Johansen, Editura Trei

Regina Adevarata

Erika Johansen

Editura Trei

Fiction Connection
An aparitie: 2015
Nr. pagini: 536
Traducător: Laura Sandu
Titlu original: The Queen of the Tearling
Primul volum al seriei Regina ținutului Tearling/ The Queen of the Tearling Series
  1. Regina Adevarata – The Queen of the Tearling – 2014
  2. Invadarea tinutului Tearling – The Invasion of the Tearling – 2015 – prezentare
  3. The Fate of the Tearling
Erika Johansen și-a luat masteratul la Iowa Writers’ Workshop, una dintre cele mai importante destinații pentru scriitorii în devenire. A început să lucreze la seria Regina ținutului Tearling încă din 2007, inspirată de un vis: „imaginea unor corăbii la linia orizontului„. „Am vrut să-mi imaginez un scenariu de coșmar, o lume în care cărțile nu mai au nicio valoare, și să văd ce se întâmplă„, declara Erika Johansen într-un interviu.
Trecerea, un cataclism misterios, a făcut să piară cea mai mare parte a umanitățîi, alături de tehnologia ultramodernă. Regresând în epoca feudală, dar aflându-se totodată undeva în viitor, supraviețuitorii o iau de la capăt pe un teritoriu nou, numit Tearling: un ținut sărăcit, prădat de propriii săi nobili și de regatul Mortmesne, condus de Regina Roșie.
Singură speranța a poporului îngenuncheat este moștenitoarea tronului, Kelsea Raleigh, o fată de 19 ani care nu cunoaște decât lumea cărților și, mai ales, istoria omenirii de dinainte de Trecere.
Călătoria viitoarei regine este începutul unei inițieri dure, pe parcursul căreia înfruntă moartea sub diferite chipuri și își descoperă darul clarviziunii.
O lume fantastică și înfricoșătoare, ce amintește de Jocurile Foamei!
O lectură epică! Johansen construiește un român fabulos, cu răsturnări de situație la tot pasul și personaje memorabile. – New York Post
Johansen inserează cu o mâna de expert coliere magice, coduri de onoare, intrigă politică și un grăunțe de mister într-o poveste ce străbate spațiul și timpul. – Booklist
Autoarea imaginează o mașină a timpului întunecată și năucitoare. E posibil să fim în secolul XXIV, dar totodată și în Evul Mediu? Această întrepătrundere a epocilor ne face să privim lumea de astăzi – și mai ales tehnologia și educația – într-o lumina cu totul nouă. – Glamour
„Cineva o apucă de subsuori și o răsuci pe spate. În față ochilor îi jucau pete negre. Rana din grumaz i se deschise și mai mult și începu să-i pulseze cu sânge cald. Picioarele îi căzură fiecare într-o parte, nervii i se treziră la viață și o lovi o durere nemaivăzută, de parcă gamba i-ar fi fost străpunsă deodată de nenumărate cioburi. Deasupra ei apăru un chip de culoarea morții, cu două găuri negre, impenetrabile. În loc de ochi și cu gură pătată de sânge. Kelsea nu putu să-și oprească un țipăt, până să-și dea seama că nu era decât o mască.”

Regina Adevărată a fost numită versiunea feminină a celebrului Urzeala Tronurilor, însă autoarea crede că seria Dune, a lui Frank Herbert, e mai apropiată de narațiunea ei.
Warner Bros și David Heyman, producătorul seriei Harry Potter, au obținut drepturile de ecranizare, iar pentru rolul lui Kelsea Raleigh a fost aleasă Emma Watson.

 

Cărţile autoarei pot fi comandate de pe libris.ro, elefant.ro, librărie.net, librex.ro, carturesti.ro, cartepedia.ro.

One Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *