Delicatese Literare
Recenzii

Regina frumuseții – seria Cocktail de Alice Clayton, Editura Paralela 45 – recenzie

Regina frumuseții

(Mai Tai’d Up – 2014)

Alice Clayton

Editura Paralela 45

Traducere: Greta Iacob

Nr. de pagini: 248

An apariție: 2023

Alice Clayton a lucrat peste un deceniu în industria cosmeticelor înainte de a pune mâna pe stilou (mai exact, pe laptop). Cărțile ei, scrise într-un stil senzual și plin de umor, sunt prezente azi pe lista de bestselleruri a New York Times și USA Today. Îi place să grădinărească – mai puțin să plivească –, să facă prăjituri – mai puțin să curețe bucătăria – și, într-un final, a reușit să-și convingă iubitul de o viață să o ia de soție.

1. Bocănilă – Wallbanger – 2012 – recenzie

2. Amor la Sausalito – Rusty Nailed – 2014 – recenzie

3. Căsuța de la malul mării – Screwdrivered – 2014 – recenzie

4. Regina frumuseții – Mai Tai’d Up – 2014

    4.5. Last Call – 2015

    4.6. One More Round – 2020

După ce rupe logodna cu un avocat de succes chiar în ziua nunții, Chloe Patterson hotărăște să se ocupe de pitbulli salvați din ringul de lupte. Bine-înțeles că mama ei nu e deloc mulțumită, doar nu degeaba a pregătit-o pe Chloe să devină Miss Golden State – asta trebuia să fie calea directă spre o căsnicie asigurată și așezată! Însă, între rigorile și presiunile mamei ei și glasul inimii, Chloe alege să-și asculte inima. Când noua ei ocupație o face să-l cunoască pe veterinarul atrăgător cu păr ca al prințului Harry, părăsit la altar de fosta lui logodnică, altă fostă Miss, Chloe știe că între ei nu poate fi nimic altceva decât prietenie. Dar serile californiene, apropierea oceanului și hiturile lui Frank Sinatra pot face minuni, cine știe? 

Al patrulea roman din seria Bocănilă aduce în fața cititoarelor încă o poveste romantică, spusă cu umor și garnisită cu scene fierbinți, așa cum ne-a obișnuit autoarea bestsellerurilor BocănilăAmor la Sausalito și Căsuța de la malul mării.

În Regina frumuseții, a patra carte din seria Cocktail, Alice Clayton aplică aceeași rețetă de succes: personaje haioase, replici spumoase, scene fierbinți dar și momente emoționante.

Aparențele înșală adesea, iar Chloe Patterson este dovada vie în acest sens.

Încoronată Miss Golden States, cu un logodnic superb, avocat de succes, Chloe părea, în ochii tuturor, întruchiparea fericirii. În realitate, temerile o măcinau, simțindu-se încorsetată din toate părțile. Cu cât se apropia data nunții, incertitudinile se tot acumulau, totul explodând în dimineața când urma să aibă loc ceremonia, Chloe fugind pur și simplu ca o lașă.

În timp ce mama ei și-a exprimat vehement dezaprobarea față de comportamentul ei, invitând-o să se descurce pe cont propriu din acel moment, tatăl ei a sprijinit-o în demersul de a se regăsi pe sine însăși și a-și clarifica dorințele pentru viitor, punându-i la dispoziție o casă veche a familiei sale, aflată în ținutul Monterey.

Superba proprietate avea să o ajute pe Chloe să-și cristalizeze gândurile, oferindu-i șansa de a începe o activitate pe care să o facă din plăcere: preluarea câinilor pitbull abuzați de vechii lor stăpâni, îngrijirea acestora și apoi oferirea spre adopție unor familii iubitoare.

Prin noua ei ocupație Chloe intră în legătură cu Lucas, un veterinar sexy, blând și foarte inimos, cu care leagă o prietenie trainică.

Deși puternic atrasă de Lucas, Chloe nu se simte încă pregătită să intre într-o nouă relație, cu atât mai mult cu cât Lucas era și el, la rândul lui, încă afectat de eșecul precedentei lui relații, fiind părăsit în fața altarului de logodnica lui, o fostă regină a frumuseții, care plecase la Los Angeles să-și încerce norocul ca actriță.

Deși Lucas își deschide inima în fața ei și îi povestește cât de umilit s-a simțit fiind lăsat să-și aștepte în zadar mireasa în biserică, Chloe nu are curajul să se destăinuie, realizând similitudinea celor două situații și fiindu-i frică de judecata lui Lucas.

Minciuna poate avea însă efect de bumerang cu cât se prelungește mai mult, iar Chloe se va vedea nevoită să înfrunte consecințele în cel mai nepotrivit moment. Vă las să descoperiți singuri în carte despre ce este vorba.

M-am bucurat să-i reîntânesc în carte pe Clark și Vivian, eroii din Căsuța de la malul mării, la fel de simpatici și delicios de îndrăgostiți unul de celălalt. Nebunatica Vivian nu s-a dezmințit nici de data aceasta, reușind să provoace un moment extrem de ilar.

Ca și în precedenta carte din serie, sfârșitul mi s-a părut puțin cam brusc, deznodământul precipitându-se după ce cei doi eroi au reușit, în sfârșit, să se reunească. Mi-aș fi dorit măcar un epilog mai dezvoltat.

Vă recomand cu drag toate cărțile din această serie romantică și amuzantă, sunt ideale pentru a vă destinde între două lecturi ceva mai grele.

Fragment din carte:

Am zâmbit. Am dat din cap. Zâmbit. Dat din cap. Râs. Zâmbit. Dat din cap. Oftat.

Am avut un moment de respiro ceva mai târziu în cursul serii, după servirea cafelei și după ce s-au încheiat interminabilele toasturi (cum de mai  are  cineva  ceva  de  spus  a  doua  zi,  dacă  toate  toasturile  s-au  rostit  la  repetiția nunții?), iar invitații au început să se pregătească de plecare. Mama era gazda perfectă – zâmbea și dădea din cap la fiecare compliment ce i se făcea pentru încântătoarea ei fiică, pentru încântătorul cuplu, pentru seara  încântătoare…  Grrrrr!  Să  zâmbească  și  să  dea  aprobator  din  cap  erau atuurile ei!

Avea o grație pe care eu nu o aveam în mod natural, deși o puteam imita foarte bine. Ca dovadă, felul cum am zâmbit și-am dat din cap mai devreme, când, timp de 20 de minute, s-a dezbătut care este cea mai bună firmă de tuns peluze din oraș. Pentru că peluzele trebuie menținute cât mai verzi, chiar și când e secetă, știți? Sau felul cum am zâmbit și-am dat din cap cât timp doamna Snodgrass a tot turuit despre o carte picantă de care vorbea toată lumea, dar pe care n-ar fi recunoscut nimeni că a citit-o, deși știam prea bine că o citiseră toate femeile prezente. Am zâmbit și am dat  din  cap  chiar  și  când  domnul  Peterson  ne-a  ținut  o  predică  despre  imigrația ilegală, deși știam sigur că bona lui nu avea viză de ședere. Sin-cer, uneori simțeam că am capul cât o baniță. Dar antrenamentul pentru concursurile de frumusețe a dat roade și am putut să zâmbesc și să dau din  cap  ore  în  șir,  arătându-mă  tot  timpul  interesată,  arătându-mă  tot  timpul amabilă, arătându-mă tot timpul drăguță.

Dar în capul meu nimic nu era atât de roz. În capul meu mă întrebam ce  s-ar  întâmpla  dacă  aș  sări  pe  o  masă  și  aș  începe  să  urlu.  Care  ar  fi  reacția  celorlalți?  Ar  tresări?  Ar  fi  oripilați?  S-ar  amuza?  Cât  de  repede  m-ar da cineva jos de pe masă și cât de repede s-ar întoarce toată lumea la cafele?

De țipetele din mintea mea m-a salvat tot mama care făcea pentru a doua oară turul restaurantului.

Cartea Regina frumuseții de Alice Clayton  poate fi comandată pe cartepedia.ro

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți cu umor

Recenzii și prezentări cărți Editura Paralela 45

3 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *