Delicatese Literare
Recenzii

Renaștem împreună – seria Adair Family de Samantha Young, Editura Midnight Books – recenzie

Renaștem împreună

(There with You – 2021)

Samantha Young

Editura Midnight Books

Nr. de pagini: 504

An apariție: 2022

Samantha Young este o autoare contemporană scoțiană, extrem de prolifică, desemnată New York Times, USA Today și Wall Street Journal bestselling author. La doar 36 de ani a reușit să publice peste 30 de cărți și să cucerească cititori din toată lumea. Seriile ei conțin toate ingredientele necesare unei lecturi palpitante, savuroase și captivante, aplicând detalii ușor de vizualizat, personaje analizate psihologic, povești de iubire fierbinți și acțiune plină de suspans.

Pentru romanul Pe strada Dublin, Samantha Young a fost nominalizată în 2012 la Goodreads Choice Award for Best Author and Best Romance, pentru romanul Pe strada Jamaica a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Romance 2014, iar pentru romanul Hero a fost nominalizată la Goodreads Choice Award for Best Romance 2015.

Seria Pe strada Dublin este prima serie contemporană pentru adulți a Samanthei și a fost vândută în douăzeci și nouă de țări.

Samantha Young este neîntrecută în a descrie scene erotice dintre cele mai voluptuoase.” – Once Upon a Twilight

  1. Din dragoste. Sau din ură? – Editura BookzoneHere With Me – 2021 recenzie
  2. Renaștem împreună – Editura BookzoneThere with You – 2021
  3. Always You – 2022
  4. Be With Me – 2022
  5. Only You – 2023

În partea a doua a seriei, acțiunea îi are în prim-plan pe Thane, fratele mai mic și mai carismatic al lui Lachlan, și pe Regan, sora vitregă a lui Robyn. Povestea lor te transpune în lumea frumoasă din Ardnoch și în miezul familiei Adair, iar pasiunea lor arzătoare va deveni pentru tine o aventură care te va ajuta să descoperi ținuturile scoțiene, cu un strop de magie hollywoodiană.

Vei avea parte de o poveste de dragoste fierbinte, dar cumva interzisă, pentru că Thane este văduv, iar Regan este bona copiilor lui. Dinamica dintre ei e intensă, plină de tensiune și te ține cu sufletul la gură, cu atât mai mult cu cât, dincolo de fluturii iubirii, pândește un pericol care îți dă fiori. 

Din ce în ce mai bun. Nu credeam că poate să-mi placă mai mult decât primul volum, dar e mai mult decât perfect. Și este atât de fierbinte povestea, încât ai nevoie de un duș rece după ce o citești.” – Sarah Echavare Smith, autoare

O poveste de dragoste epică, ce va rămâne mereu în sufletul meu.” – Catherine Cowles, autoare

Renaștem împreună, a doua carte din seria Familia Adair, ne oferă o poveste plină de romantism și suspans, condimentată din belșug cu scene de dragoste fierbinți până la incandescență. Relația dintre Thane și Regan este una neconvențională, însă autoarea reușește să ne convingă pe deplin de chimia dintre ei.

La sfârșitul primului volum, Regan, sora vitregă a lui Robyn, a apărut pe neașteptate la ușa acesteia. Referințele despre Regan din primul volum nu îi erau deloc favorabile acesteia, însă, încă o dată, s-a dovedit că nu este bine să te iei după aparențe și nu trebuie să judeci pe cineva până nu îi cunoști motivațiile.

După ce Robyn fusese rănită aproape mortal în misiune, Regan plecase singură, după doar două săptămâni de la acel incident, în călătoria în jurul lumii pe care o planificase să o întreprindă împreună cu sora ei, neținând cont că Robyn era în continuare în stare gravă pe un pat de spital și ar fi avut nevoie de sprijinul moral al surorii ei. Decizia ei era cu atât mai inexplicabilă cu cât cele două surori avuseseră până atunci o relație foarte caldă și apropiată. În plus, timp de aproape un an după aceea, Regan nu dăduse niciun semn de viață, îngrijorându-și părinții și alertând-o pe Robyn.

Faptele ei o defineau ca pe o persoană insensibilă și superficială, dar esența era cu totul alta. Ca de obicei, multe din acțiunile noastre își au rădăcinile în copilărie, și la fel s-a întâmplat și în cazul lui Regan.

În primul volum, am aflat cât de mult a greșit mama ei față de Robyn, ascunzându-i informații esențiale despre tatăl ei și transferându-i pe umerii ei aproape toată responsabilitatea pentru sora ei cea mică. Descoperim acum, în cel de-al doilea volum al seriei, că acel comportament al mamei lor avusese repercusiuni majore și asupra surorii mai mici. Regan crescuse în umbra lui Robyn, venerându-și sora, pe care o considera un model de perfecțiune. Pe de altă parte, atitudinea mamei ei față de ea, care o considerase incapabilă să-și ia propriile decizii, subordonând-o surorii ei mai mari, îi zdruncinase lui Regan încrederea în propriile forțe.

Când sora ei fusese grav rănită, Regan făcuse un veritabil atac de panică, simțind că pământul îi fugea de sub picioare. Fără sprijinul surorii ei, se simțea pierdută, fără o busolă care să-i arate direcția. Sufocată de temeri, încercând compulsiv să se convingă că poate să se descurce și singură, Regan fugise practic în acea călătorie. Când reușise în sfârșit să judece rațional, rușinea o împiedicase o perioadă să ia legătura cu sora și părinții ei. După care, făcuse marea greșeală să aibă o aventură de o noapte cu unul din colegii de călătorie, care dezvoltase apoi o obsesie pentru ea, refuzând să accepte pe NU drept răspuns. Reîntoarsă la Boston, Regan s-a implicat într-o altă relație catastrofală cu Matteo, genul de bărbat sexy și rău.

Văzând cât de jalnică ajunsese viața ei, mergând din greșeli în greșeli, Regan a constatat că era momentul unei schimbări radicale. Și unde ar fi putut fi cel mai bun început, decât alături de sora ei?

Aflând că Thane, fratele lui Lachlan, rămăsese văduv cu doi copii mici, în vârstă de 5 și 7 ani, și că avea nevoie de o bonă, Regan l-a implorat să-i ofere ei acel post. Dintotdeauna adorase copiii, iar pe perioada studiilor se angajase de mai multe ori pe post de bonă. Din păcate, erorile ei de comportament din trecut nu o recomandau ca pe o persoană responsabilă, iar Thane a refuzat-o inițial. Cum nu s-a prezentat însă nimeni suficient de competent, iar Thane era presat să se întoarcă la serviciul lui de arhitect, a decis să-i ofere totuși o șansă, cu atât mai mult cu cât Robyn își dăduse girul, garantând pentru calitățile lui Regan ca bonă.

Deși inițial a privit-o cu multă reticență, Thane a început, pe măsura trecerii timpului, să o aprecieze tot mai mult pe Regan pentru modul în care interacționa cu copiii, de care se atașase încă din prima zi și care o îndrăgiseră nespus la rândul lor. De altfel, cei doi copii sunt adorabili și nu pot să nu te înduioșeze drăgălășeniile lor. Pe mine m-au topit!

Cumva, aranjamentul părea să fie ideal pentru amândoi. Thane putea să plece liniștit la serviciul lui de arhitectură și să se concentreze asupra lucrărilor sale, știind că-și lăsase copiii pe mâini bune, iar Regan avea șansa unui nou început, făcând o muncă la care se pricepea și care îi plăcea extrem de mult. Ceea ce avea să complice lucrurile a fost atracția din ce în ce mai puternică pe care o simțeau unul față de celălalt. Thane a încercat din răsputeri să se opună tentației, ținând cont că Regan era angajata lui și, în plus, mai tânără cu 13 ani decât el. Însă Regan, care se îndrăgostise nebunește de el, i-a slăbit din ce în ce rezistența, făcându-l să accepte să înceapă o relație fără obligații, secretă de ochii celorlalți.

Evenimentele se precipită în momentul în care un secret din trecutul lui Thane, pe care acesta i-l dezvăluise doar lui Regan, tinde să iasă la suprafață și să-i zdruncine tot echilibrul dobândit cu greu. Și nu era singura amenințare…

Însă, pentru relația dintre Thane și Regan, pericolul cel mai mare nu venea din exterior, ci din temerile interioare. A venit acum rândul lui Lachlan să-i aducă aminte lui Thane tocmai sfatul pe care acesta i-l dăduse cândva. Dacă trăiești cu frica de viitor, riști să-ți compromiți prezentul și șansa de ceea ce ar fi putut să se dezvolte frumos, dacă nu ai înăbuși totul în fașă.

Vă las plăcerea să descoperiți singuri în carte toate peripețiile prin care vor trece Thane și Regan, precum și deznodământul acestei emoționante povești de iubire, în care cei doi eroi reușesc să se vindece reciproc de traumele trecutului și să-și redea speranța în viitor.

Cartea Renaștem împreună – seria Adair Family de Samantha Young poate fi comandată pe bookzone.ro

Cărțile autoarei Samantha Young pot fi comandate pe bookzone.ro, libris.ro, elefant.ro, cartepedia.ro, carturesti.ro, librex.ro, librarie.net, librariadelfin.ro

Recenzii și prezentări cărți Samantha Young

Recenzii și prezentări cărți romantic-erotice

Recenzii și prezentări cărți romantic-suspans

Recenzii și prezentări cărți Editura Midnight Books

 

 

9 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *