Reteta chec marmorat – Ella Elena

12

Chec marmorat – Ella Elena

Ingrediente:
  • 10 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare
Preparare:
Se separa ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu praful de sare și zahărul adăugat câte puțin. Gălbenușurile se mestecă cu uleiul ca la maioneză până se încorporează bine, apoi se adaugă câte puțin peste albușuri cu mișcări lente de jos în sus cu o spatulă de silicon (sau mixerul, eu bat doar albușurile spumă cu mixerul, restul le încorporez cu o spatulă de silicon). Praful de copt se pune în făină și se adaugă în ploaie peste compoziția de mai sus, la fel, cu mișcări lente de jos în sus.
Peste cacao se pun 2-3 linguri apă și se amestecă până se face ca o cremă, dacă e nevoie mai puneți puțină apă. Compoziția se împarte în 2 părți egale, într-o parte se pune cacao câte puțin până se încorporează bine.
Se tapetează tăvile sau puneți hârtie de copt.
Se pun în tăvi câte 2 linguri compoziție albă, apoi 2 linguri compoziție cu cacao, apoi iar 2 linguri compoziție albă peste cea de cacao și tot așa până se termină compoziția!
Se coace 30-40 minute.
Poftă bună!

About Author

12 comentarii

  1. Arată bine…de fapt iti lasa gura apa… ; si cel mai important pare usor de facut. Imi incerc si eu indemanarea la el in curand! Mersi! 🙂

  2. asta este reteta dupa care fac si eu checul, doar ca eu pun o lingura din aia de lemn de faina per ou si la fel si cu uleiul 😀 asa am invatat-o de la mama, asa o fac pe mai departe :))) probabil cantitatea se-o respecta, dar mama are masuri mai originale :)) eu functioneaza cu borcane, pahare, linguri :))) toate retetele incercate si modificate, asa s-au finalizat pe agenda ei de prajituri :)))

  3. barbalata mirela on

    Si eu vreaaauuu….dar cuptorul nu mi-e bun. Arde jos si nu coace deasupra. De aceea, eu nu prea fac. Sincer nu imi place sa gatesc, dar dulciuri as face….Offf

Lasă un răspuns