Delicatese Literare
Retete

Rețetă chec marmorat

Chec marmorat

Ingrediente:

  • 10 ouă
  • 400 g făină
  • 400 g zahăr
  • 4 plicuri zahăr vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 8 linguri ulei
  • 4 linguri cacao
  • 1 praf de sare

Preparare:

Se separa ouăle. Albușurile se bat spumă tare cu praful de sare și zahărul adăugat câte puțin. Gălbenușurile se mestecă cu uleiul ca la maioneză până se încorporează bine, apoi se adaugă câte puțin peste albușuri cu mișcări lente de jos în sus cu o spatulă de silicon (sau mixerul, eu bat doar albușurile spumă cu mixerul, restul le încorporez cu o spatulă de silicon). Praful de copt se pune în făină și se adaugă în ploaie peste compoziția de mai sus, la fel, cu mișcări lente de jos în sus.

Peste cacao se pun 2-3 linguri apă și se amestecă până se face ca o cremă, dacă e nevoie mai puneți puțină apă. Compoziția se împarte în 2 părți egale, într-o parte se pune cacao câte puțin până se încorporează bine.

Se tapetează tăvile sau puneți hârtie de copt.

Se pun în tăvi câte 2 linguri compoziție albă, apoi 2 linguri compoziție cu cacao, apoi iar 2 linguri compoziție albă peste cea de cacao și tot așa până se termină compoziția!

Se coace 30-40 minute.

Poftă bună!

 

Vă invităm să citiți și celelalte articole ale noastre din categoria Rețete

Listă Rețete

12 Comments

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *